مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

506
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

542
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر اسانس های نعناع و اکالیپتوس بر عملکرد، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 30

چکیده

 به منظور بررسی اثر اسانس نعناع و اکالیپتوس بر عملکرد, خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی, آزمایشی با استفاده از 250 قطعه جوجه نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و پنج تکرار و 10 جوجه در هر تکرار به مدت 42 روز انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) تیمار شاهد منفی (تیمار در شرایط دمایی طبیعی), 2) تیمار شاهد مثبت (در شرایط تنش گرمایی), 3) تیمار شاهد مثبت + 05/0 میلی لیتر اسانس نعناع در هر لیتر آب آشامیدنی, 4) تیمار شاهد مثبت + 05/0 میلی لیتر اسانس اکالیپتوس در هر لیتر آب آشامیدنی و 5) تیمار شاهد مثبت + 05/0 میلی لیتر اسانس نعناع + 05/0 میلی لیتر اسانس اکالیپتوس در هر لیتر آب آشامیدنی بودند. تنش گرمایی در دوره پایانی (روز 26-42 دوره آزمایشی) و در دمای 1± 32 سلسیوس به صورت دوره ای (از ساعت نه صبح تا پنج بعدازظهر) اعمال شد. نتایج نشان داد که در دوره پایانی و کل دوره آزمایشی, تنش گرمایی موجب کاهش مصرف خوراک شد (05/0>P). تنش گرمایی سبب افزایش وزن نسبی روده, کاهش وزن نسبی ران و کاهش میزان تکثیر و زنده مانی لنفوسیت ها شد (05/0>P) و شدت انفجار تنفسی سلول های فاگوسیتیک خون محیطی را کاهش داد (01/0P<). استفاده از اسانس اکالیپتوس و مخلوط دو اسانس گیاهی سبب بهبود میزان تکثیر لنفوسیت ها شده و کاهش ناشی از تنش گرمایی را جبران کرد (05/0>P). استفاده ترکیبی از اسانس نعناع و اکالیپتوس سبب بهبود شدت انفجار تنفسی ماکروفاژها نسبت به تیمار شاهد منفی و مثبت شد (01/0P<). در مجموع, استفاده از اسانس های گیاهی نعناع و اکالیپتوس موجب بهبود عملکرد سیستم ایمنی شد, ولی تاثیری بر عملکرد جوجه های گوشتی نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اصغریان، نوید، نجفی قراجه، رامین، و ابطحی فروشانی، سیدمیثم. (1399). اثر اسانس های نعناع و اکالیپتوس بر عملکرد, خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی. تحقیقات تولیدات دامی، 9(3 )، 17-30. SID. https://sid.ir/paper/392976/fa

    Vancouver: کپی

    اصغریان نوید، نجفی قراجه رامین، ابطحی فروشانی سیدمیثم. اثر اسانس های نعناع و اکالیپتوس بر عملکرد, خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی. تحقیقات تولیدات دامی[Internet]. 1399؛9(3 ):17-30. Available from: https://sid.ir/paper/392976/fa

    IEEE: کپی

    نوید اصغریان، رامین نجفی قراجه، و سیدمیثم ابطحی فروشانی، “اثر اسانس های نعناع و اکالیپتوس بر عملکرد, خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی جوجه های گوشتی در شرایط تنش گرمایی،” تحقیقات تولیدات دامی، vol. 9، no. 3 ، pp. 17–30، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/392976/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button