مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

543
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

700
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پلاریزاسیون غلظتی در فرآیند شیرین سازی آب به روش اسمز مستقیم (مروری)

صفحات

 صفحه شروع 241 | صفحه پایان 252

چکیده

 زمینه و هدف: انرژی و آب دو عامل از مهم ترین عوامل چالش برانگیز هستند که بشر در هزاره سوم با آن ها مواجه است. در این میان روش های مختلفی برای نمک زدایی آب به کاربرده شده که ضمانت اجرایی و صنعتی شدن این روش ها, بهینه بودن آن ها ازلحاظ مصرف انرژی و داشتن بازده مناسب است. یکی از این روش ها, استفاده از فرآیند اسمزی است که خود به دو بخش اسمز معکوس و اسمز مستقیم تقسیم می شود. در حال حاضر, فرآیند اسمز معکوس به­ صورت وسیع در مقیاس صنعتی به کاربرده می­ شود. فرآیند اسمز مستقیم طی دهه اخیر موردتوجه قرارگرفته و در راه تجاری شدن با چالش های جدی مواجه است. ازجمله عوامل تأثیرگذار در فرآیند اسمز مستقیم می توان به: خواص محلول خوراک و محلول کِشنده (اسمزی), پلاریزاسیون غلظتی, جهت غشا, گزینش پذیری و توانایی غشا در عدم عبور حل شونده های موجود در محلول های دو طرف غشا, ایجاد اختلاف فشار اسمزی بالا و قابلیت بازیابی آسان محلول کشنده, اشاره کرد. روش بررسی: در این مقاله پدیده پلاریزاسیون غلظتی, مدل­ های ریاضی حاکم بر آن و روش های کاهش آن به صورت مروری مورد مطالعه قرارگرفته است. یافته ها: راهکارهای مهمی برای کاهش پلاریزاسیون غلظتی, تغییر ساختار غشاء و بهینه­ سازی شرایط فرایندی و محلول کشنده توسط پژوهش گران موردبررسی قرارگرفته اند. نتیجه گیری: با این که پلاریزاسیون غلظتی تأثیر مهمی بر کاهش شار آب عبوری از غشا دارد, به طوری که پلاریزاسیون غلظتی داخلی می تواند شار آب را تا حدود 80% شار آب عبوری اولیه کاهش دهد, ولی می توان با اتخاذ شرایط عملیاتی مناسب و بهینه سازی ساختار غشا آثار منفی آن را کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باهوش، محسن، کاشی، اسلام، و شکراله زاده، سهیلا. (1399). اثر پلاریزاسیون غلظتی در فرآیند شیرین سازی آب به روش اسمز مستقیم (مروری). علوم و تکنولوژی محیط زیست، 22(3 (پیاپی 94) )، 241-252. SID. https://sid.ir/paper/393173/fa

    Vancouver: کپی

    باهوش محسن، کاشی اسلام، شکراله زاده سهیلا. اثر پلاریزاسیون غلظتی در فرآیند شیرین سازی آب به روش اسمز مستقیم (مروری). علوم و تکنولوژی محیط زیست[Internet]. 1399؛22(3 (پیاپی 94) ):241-252. Available from: https://sid.ir/paper/393173/fa

    IEEE: کپی

    محسن باهوش، اسلام کاشی، و سهیلا شکراله زاده، “اثر پلاریزاسیون غلظتی در فرآیند شیرین سازی آب به روش اسمز مستقیم (مروری)،” علوم و تکنولوژی محیط زیست، vol. 22، no. 3 (پیاپی 94) ، pp. 241–252، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/393173/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button