مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

709
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

716
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی .Nepeta crispa Willd در رویشگاه های مختلف طبیعی زراعی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 گیاه مفرّاح با نام علمی(.Nepeta crispa Willd). از تیره نعناعیان, از جمله گیاهان بومی ایران می باشد که به صورت خودرو اطراف کوه الوند استان همدان رویش دارد. از این گیاه به عنوان ضدنفخ, ضدالتهاب, مسکن, ضد باکتری و ضد قارچ استفاده می شود. هدف این تحقیق, بررسی فیتوشیمیایی ترکیبات اسانس اندام هوایی این گیاه در مرحله رویشی, کشت شده در دانشگاه تربیت مدرس تهران با ارتفاع 1283 متر از سطح دریا, و مقایسه با نمونه های برداشت شده از مناطق خودروی: ارزان فود و گشانی به ترتیب با ارتفاعات 3015 و 2489 متر از سطح دریا می باشد. نمونه گیاهان در اوایل مرداد ماه 1397 برداشت شدند. اسانس هر سه نمونه در مرحله رویشی با روش تقطیر با آب استخراج گردید و با استفاده از دستگاه های GC-FIDو GC-MS آنالیزگردید. درصد اسانس در نمونه های جمع آوری شده از ارزان فود, گشانی و مزرعه, به ترتیب 13/2, 97/1 و 55/0 درصد بود. ترکیبات اصلی شناسایی شده: 8, 1-سینئول (3/40, 5/48, 9/49 درصد), 4aα , 7β , 7aα-نپتالاکتون[1] (8/34, 7/3, 7/24 درصد) و بتا-پینن (2/6, 4/5, 4/5 درصد) به ترتیب در نمونه های مزرعه, گشانی و ارزان فود مشاهده شد. هرچند میزان درصد اسانس و ماده 1, 8-سینئول, در نمونه کشت شده در تهران کاهش یافت, با این حال میزان ترکیب نپتالاکتون در این نمونه ها افزایش یافت. با توجه به نتایج به دست آمده تغییر شرایط محیطی نقش مهمی در تغییر کمیت و کیفیت اسانس این گیاه داشته است, ولی کشت در محلی با اختلاف ارتفاع بیش از 1200 متر, پایین تر نسبت به محل رویش اصلی, نشانی امیدبخش برای پتانسیل اهلی کردن N. crispa می باشد. بهینه سازی عوامل دیگری مانند کشت در منطقه ای نزدیک رویشگاه اصلی و یا تیمارهای تغذیه, تنش های زیستی و غیر زیستی, می تواند کیفیت گیاه را نسبت به نمونه خودرو بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمی، محمد، عبادی، محمدتقی، و عیاری، مهدی. (1399). بررسی تغییرات کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی .Nepeta crispa Willd در رویشگاه های مختلف طبیعی زراعی. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، 8(2 (پیاپی 30) )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/396707/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی محمد، عبادی محمدتقی، عیاری مهدی. بررسی تغییرات کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی .Nepeta crispa Willd در رویشگاه های مختلف طبیعی زراعی. اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی[Internet]. 1399؛8(2 (پیاپی 30) ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/396707/fa

    IEEE: کپی

    محمد کرمی، محمدتقی عبادی، و مهدی عیاری، “بررسی تغییرات کمیت و کیفیت اسانس گیاه دارویی .Nepeta crispa Willd در رویشگاه های مختلف طبیعی زراعی،” اکوفیتو شیمی گیاهان دارویی، vol. 8، no. 2 (پیاپی 30) ، pp. 1–12، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396707/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا