مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

306
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

461
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر پیری بذر بر جوانه زنی و فعالیت های آنزیمی لوبیا (. Phaseolus vulgaris L) تحت شرایط تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 585 | صفحه پایان 594

چکیده

 جوانه زنی و سبز شدن سریع بذر, یک عامل مهم و تعیین کننده در عملکرد نهایی گیاهان است. این تحقیق با هدف بررسی اثر پیری بذر بر ویژگی های جوانه زنی لوبیا, رقم صدری تحت تأثیر تنش شوری به صورت آزمایش فاکتوریل, بر پایه طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در سال 1395 انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل پیری بذر در چهار سطح شاهد, 24, 48 و 72 ساعت با استفاده از آزمون پیری تسریع شده و تنش شوری در پنج سطح, صفر (آب مقطر), 2, 4, 6 و 8 دسی-زیمنس بر متر از منبع سدیم کلراید بود. نتایج این آزمایش نشان داد که کمترین متوسط زمان جوانه زنی و بیشترین درصد جوانه زنی و وزن خشک ریشه چه و ساقه چه در تیمار 24 ساعت پیری بذر و تیمار آب مقطر (شاهد) به دست آمد. همچنین بیشترین میزان ضریب آلومتریک, بنیه بذر و فعالیت آنزیم های آلفا و بتا آمیلاز نیز در تیمار 24 ساعت پیری و تیمار شاهد شوری مشاهده گردید. به طورکلی, در طی فرآیند پیری تسریع شده با گذشت زمان کیفیت, بنیه و قدرت بذر و به دنبال آن ظرفیت و سرعت جوانه زنی برای زنده ماندن بذر کاهش یافت. به طورکلی, افزایش دوره پیری و افزایش سطوح تنش شوری از طریق تجمع انواع گونه های اکسیژن فعال در سلول و آسیب رساندن به لیپیدهای غشا, پروتئین ها و اسیدهای نوکلئیک بر جوانه زنی و شاخص های مرتبط با آن و فعالیت آنزیم های جوانه زنی در بذر گیاه لوبیا, تأثیر منفی گذاشته و درنهایت موجب افت شاخص های جوانه زنی گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قنبری، مجید، مختصی بیدگلی، علی، طالبی سیه سران، پرنیان، و پیرانی، حسن. (1398). تأثیر پیری بذر بر جوانه زنی و فعالیت های آنزیمی لوبیا (. Phaseolus vulgaris L) تحت شرایط تنش شوری. تنش های محیطی در علوم زراعی، 12(2 )، 585-594. SID. https://sid.ir/paper/396949/fa

    Vancouver: کپی

    قنبری مجید، مختصی بیدگلی علی، طالبی سیه سران پرنیان، پیرانی حسن. تأثیر پیری بذر بر جوانه زنی و فعالیت های آنزیمی لوبیا (. Phaseolus vulgaris L) تحت شرایط تنش شوری. تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1398؛12(2 ):585-594. Available from: https://sid.ir/paper/396949/fa

    IEEE: کپی

    مجید قنبری، علی مختصی بیدگلی، پرنیان طالبی سیه سران، و حسن پیرانی، “تأثیر پیری بذر بر جوانه زنی و فعالیت های آنزیمی لوبیا (. Phaseolus vulgaris L) تحت شرایط تنش شوری،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 12، no. 2 ، pp. 585–594، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/396949/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button