مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

325
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

499
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و رنگ میوه برخی از نژادگان های توت سفید (Morus alba) در استان آذربایجان غربی

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 158

چکیده

 توت سفید درختی چندساله با نام علمی Morus alba از خانواده Moraceae است. در این پژوهش به ارزیابی برخی از مهم ترین ویژگی های فیزیکی و رنگ میوه توت سفید بومی استان آذربایجان غربی پرداخته شده است. میوههای 20 ژنوتیپ توت سفید از پنج منطقه استان آذربایجان غربی (ارومیه, خوی, میاندوآب, مهاباد و اشنویه) جمعآوری شدند و پس از انتقال به آزمایشگاه صفاتی از قبیل وزن میوه, طول و عرض میوه و برگ, پارامترهای رنگ میوه, حجم و pH میوه اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که بالاترین مقدار درصد تنوع در صفات Hue و شاخصa* (قرمزی) رنگ میوه بود که بیانگر بیشترین میزان تنوع این صفات بین نژادگانهای مورد مطالعه است. بیشترین و کمترین وزن میوه به ترتیب در نژادگان Kh3 (24/4 گرم) و O3 (71/0گرم) مشاهده شد. صفت طول میوه با عرض, ضخامت, حجم و وزن میوه همبستگی معنیدار مثبت داشت. پنج عامل اصلی بر پایه تجزیه به عاملها, نزدیک به 86/83 درصد از واریانس کل را توجیه کردند. در تجزیه خوشهای به روش وارد, نژادگانهای توت سفید به پنج گروه اصلی تقسیم شدند. بر اساس نتایج حاصل, به طور کلی صفات فیزیکی میوه میتواند برای ارزیابی و شناسایی تنوع موجود در ژرمپلاسم توت سفید مفید باشد. این نتایج میتواند در برنامههای اصلاحی و همچنین در طراحی مدلها و روشهای بسته بندی مناسب میوه توت سفید ارزشمند و کاربردی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیروزباراندوزی، سامان، و حسن پور، حمید. (1398). بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و رنگ میوه برخی از نژادگان های توت سفید (Morus alba) در استان آذربایجان غربی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 9(4 )، 145-158. SID. https://sid.ir/paper/397356/fa

    Vancouver: کپی

    فیروزباراندوزی سامان، حسن پور حمید. بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و رنگ میوه برخی از نژادگان های توت سفید (Morus alba) در استان آذربایجان غربی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1398؛9(4 ):145-158. Available from: https://sid.ir/paper/397356/fa

    IEEE: کپی

    سامان فیروزباراندوزی، و حمید حسن پور، “بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و رنگ میوه برخی از نژادگان های توت سفید (Morus alba) در استان آذربایجان غربی،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 9، no. 4 ، pp. 145–158، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397356/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button