مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

259
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

514
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سطوح جیره ای عصاره خارمریم بر فراسنجه های سرم و کیفیت تخم در مرغ های تخم گذار تحت تنش القاء شده با تزریق دگزامتازون

صفحات

 صفحه شروع 56 | صفحه پایان 67

چکیده

 به منظور بررسی اثر عصاره خارمریم و تزریق دگزامتازون بر عملکرد تولیدی, فراسنجه های سرم, و کیفیت تخم در مرغ های تخمگذار, تعداد 72 قطعه مرغ تخمگذار سویه های لاین (36W) با سن 75 هفته مورد استفاده قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل 2×3 برای بررسی اثرات شش تیمار متشکل از سه سطح عصاره خارمریم (صفر, 100 و mg/kg 200) و دو سطح تزریق دگزامتازون (صفر و چهار میلی گرم) در چهار تکرار و سه پرنده در هر تکرار در قالب طرح کامل تصادفی به مدت شش هفته اجرا شد. تزریق دگزامتازون موجب کاهش درصد تولید و تولید توده ای تخم مرغ در کل دوره آزمایش شد (05/0>P). مرغ های تخمگذار تحت تنش با تزریق دگزامتازون ضریب تبدیل خوراک بالاتری در مقایسه با گروه بدون تزریق در کل دوره نشان دادند (05/0>P). شمارش لنفوسیت در خون مرغ های تغذیه شده با mg 200 عصاره خارمریم بیشتر از سایر پرندگان بود (05/0>P). غلظت لیپوپروتئین های با چگالی بالا در سرم پرندگان تغذیه شده با mg 200 عصاره خارمریم بالاتر از سایر گروه ها بود (05/0>P). افزودن عصاره خارمریم به جیره مرغ های تخمگذار سبب کاهش غلظت لیپوپروتئین های با چگالی پایین سرم شد (05/0>P). نتیجه گیری شد که القاء تنش با تزریق دگزامتازون سبب کاهش شاخص های تولید و افزایش ضریب تبدیل غذایی شد و افزودن عصاره خارمریم به جیره غذایی تأثیری در تعدیل اثرات منفی تنش بر عملکرد مرغ های تخمگذار نداشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خسروی، مظاهر، پری زادیان کاوان، بهمن، و خسروی نیا، حشمت اله. (1399). تأثیر سطوح جیره ای عصاره خارمریم بر فراسنجه های سرم و کیفیت تخم در مرغ های تخم گذار تحت تنش القاء شده با تزریق دگزامتازون. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 33(2 (پیاپی 127) )، 56-67. SID. https://sid.ir/paper/397562/fa

    Vancouver: کپی

    خسروی مظاهر، پری زادیان کاوان بهمن، خسروی نیا حشمت اله. تأثیر سطوح جیره ای عصاره خارمریم بر فراسنجه های سرم و کیفیت تخم در مرغ های تخم گذار تحت تنش القاء شده با تزریق دگزامتازون. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1399؛33(2 (پیاپی 127) ):56-67. Available from: https://sid.ir/paper/397562/fa

    IEEE: کپی

    مظاهر خسروی، بهمن پری زادیان کاوان، و حشمت اله خسروی نیا، “تأثیر سطوح جیره ای عصاره خارمریم بر فراسنجه های سرم و کیفیت تخم در مرغ های تخم گذار تحت تنش القاء شده با تزریق دگزامتازون،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 33، no. 2 (پیاپی 127) ، pp. 56–67، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/397562/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button