مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

391
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

509
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 بر عملکرد مرغ های تخم گذار در شرایط تنش فیزیولوژیکی القاء شده با دگزامتازون

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 65

چکیده

 تاثیر اسیدهای چرب امگا-3 بر عملکرد و صفات فیزیکی تخم مرغ در مرغ های تخم گذار در شرایط تنش فیزیولوژیکی با استفاده از 96 قطعه مرغ تخم گذار لوهمن سفید (LSL-Lite) در یک آزمایش فاکتوریل2×3 با دو سطح تنش (تنش و بدون تنش) و سه سطح اسیدهای چرب امگا-3 (صفر, 24/0 و 48/0 درصد جیره) در قالب طرح کاملاً تصادفی به مدت 70 روز بررسی شد. از سن 35 تا40 هفتگی, پرندگان با جیره پایه به همراه سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 تغذیه شدند و در سن 41 هفتگی, تنش فیزیولوژیکی با استفاده از افزودن 5/1 میلی گرم دگزامتازون در کیلوگرم جیره به مدت یک هفته القاء شد. سپس دگزامتازون از جیره حذف و پرندگان به مدت سه هفته دیگر با جیره های قبل از تنش تغذیه شدند (دوره پس از تنش). درصد تولید, مصرف خوراک, توده تخم مرغ و همچنین صفات فیزیکی تخم مرغ در دوره های تنش و بعد از آن بررسی شدند. در دوره تنش, درصد تولید تخم مرغ, وزن و توده تخم مرغ و ضخامت پوسته کاهش و ضریب تبدیل خوراک افزایش یافت (05/0P<). مصرف خوراک پرندگان متحمل تنشی که با جیره های حاوی سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 تغذیه شدند, کمتر بود (05/0P<). کمترین شاخص زرده مربوط به پرندگان متحمل تنش تغذیه شده با سطوح 24/0 و 48/0 درصد اسیدهای چرب امگا-3 بود. در دوره پس از تنش, درصد تولید, توده تخم مرغ و مصرف خوراک در پرندگان متحمل تنش, در مقایسه با پرندگان بدون تنش کمتر بود و ضریب تبدیل بالاتری داشتند (05/0P<). در این دوره, ضخامت پوسته تخم پرندگان متحمل تنشی که سطح 48/0 درصد اسیدهای چرب امگا-3 را دریافت کرده بودند, کمتر بود (05/0P<). به طور کلی, استفاده از اسیدهای چرب امگا-3 در مرغ های تخم گذار در شرایط تنش, با تشدید کاهش مصرف خوراک در این پرندگان می تواند آثار زیان بار تنش بر عملکرد تولید و کیفیت پوسته تخم مرغ را افزایش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    برنجیان، عاطفه، شریفی، سیدداود، محمدی سنگ چشمه، عبداله، و بختیاری زاده، محمدرضا. (1399). تأثیر سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 بر عملکرد مرغ های تخم گذار در شرایط تنش فیزیولوژیکی القاء شده با دگزامتازون. تحقیقات تولیدات دامی، 9(2 )، 55-65. SID. https://sid.ir/paper/369120/fa

    Vancouver: کپی

    برنجیان عاطفه، شریفی سیدداود، محمدی سنگ چشمه عبداله، بختیاری زاده محمدرضا. تأثیر سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 بر عملکرد مرغ های تخم گذار در شرایط تنش فیزیولوژیکی القاء شده با دگزامتازون. تحقیقات تولیدات دامی[Internet]. 1399؛9(2 ):55-65. Available from: https://sid.ir/paper/369120/fa

    IEEE: کپی

    عاطفه برنجیان، سیدداود شریفی، عبداله محمدی سنگ چشمه، و محمدرضا بختیاری زاده، “تأثیر سطوح مختلف اسیدهای چرب امگا-3 بر عملکرد مرغ های تخم گذار در شرایط تنش فیزیولوژیکی القاء شده با دگزامتازون،” تحقیقات تولیدات دامی، vol. 9، no. 2 ، pp. 55–65، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369120/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button