مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

308
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

492
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی نانوکامپوزیت کیتوزان و عصاره رازیانه (Foeniculum vulgare) در فیله فیل ماهی (Huso huso) نگهداری شده در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 161 | صفحه پایان 172

چکیده

 از اصلی ترین منابع پروتئینی غذا های دریایی است که ماهی ها بخش عمده ای از آن را تشکیل می دهند ولی به شدت فسادپذیر هستند. ماندگاری ماهی ها در اثر مسائل مختلفی از جمله فساد میکروبی, شیمیایی و فیزیکی تحت تاثیر بوده که عمدتا همراه با بوی نامطبوع و لزجی همراه است. از مواردی که به شدت از فساد میکروبی و شیمیایی جلوگیری می کند بسته بندی اتمسفر اصلاح شده یا تحت خلا و استفاده از پوشش های خوراکی است. هدف مطالعه ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی نانوکامپوزیت کیتوزان و عصاره رازیانه (Foeniculum vulgare) در فیله فیل ماهی نگهداری شده است. به منظور افزایش ماندگاری ماهی در دمای یخچال از بسته بندی MAP, VAP, پوشش نانوکامپوزیت کیتوزان و اسانس رازیانه استفاده شد. تیمار ها برای این منظور در چهار دسته بودند که شامل نمونه کنترل, پوشیده شده با نانوکامپوزیت کیتوزان, پوشیده شده با عصاره رازیانه و پوشیده شده با نانوکامپوزیت کیتوزان حاوی اسانس رازیانه است. نمونه در دو نوع بسته بندی MAP و VAP قرار دارند که مجموعا با یک نمونه شاهد در بسته بندی معمولی, شامل 9 گروه نمونه مورد بررسی جمع آوری شد. ارزیابی خصوصیات پایداری نانوکامپوزیت کیتوزان بهمراه ارزیابی شاخص های میکروبی و موارد شیمیایی نشان داد که استفاده از پوشش نانوکامپوزیت کیتوزان حاوی اسانس رازیانه در بسته بندی MAP می تواند فیله (Huso huso) را به مدت 18 روز با کیفیت مطلوب در دمای یخچال نگهداشت در حالی که نمونه کنترل تنها 6 روز ماندگاری داشت. نمونه تیمار شده با پوشش نانوکامپوزیت کیتوزان و اسانس رازیانه به همراه بسته بندی MAP توانست کیفیت میکروبی و شیمیایی مناسبی فراهم نماید. در ارزیابی حسی مشخص شد در روز 27 نمونه امتیاز متوسطی را کسب و نتیجه مطلوب ارزیابی نشد. شمارش میکروارگانیسم ها در روز 27 نمونه های پوشیده با نانوکامپوزیت کیتوزان و اسانس رازیانه در حد مجاز قرار گرفت. از نظر خصوصیات شیمیایی و حسی فیله (Huso huso) نشان داد که مدت زمان ماندگاری حداقل 18 روز است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقامی پور صوفیانی، محدثه، مطلبی مغانجوقی، عباسعلی، و انوار، سیدامیرعلی. (1399). ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی نانوکامپوزیت کیتوزان و عصاره رازیانه (Foeniculum vulgare) در فیله فیل ماهی (Huso huso) نگهداری شده در یخچال. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 33(4 (پیاپی 129) )، 161-172. SID. https://sid.ir/paper/398041/fa

    Vancouver: کپی

    مقامی پور صوفیانی محدثه، مطلبی مغانجوقی عباسعلی، انوار سیدامیرعلی. ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی نانوکامپوزیت کیتوزان و عصاره رازیانه (Foeniculum vulgare) در فیله فیل ماهی (Huso huso) نگهداری شده در یخچال. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1399؛33(4 (پیاپی 129) ):161-172. Available from: https://sid.ir/paper/398041/fa

    IEEE: کپی

    محدثه مقامی پور صوفیانی، عباسعلی مطلبی مغانجوقی، و سیدامیرعلی انوار، “ارزیابی خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی نانوکامپوزیت کیتوزان و عصاره رازیانه (Foeniculum vulgare) در فیله فیل ماهی (Huso huso) نگهداری شده در یخچال،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 33، no. 4 (پیاپی 129) ، pp. 161–172، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398041/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا