مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

318
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

456
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر فنانترن و پیرن بر رنگیزه های فتوسنتزی، تمامیّت غشاء سلولی و فعالیت آنزیم های پاداکساینده در گیاه گندم (Triticum aestivum L. )

صفحات

 صفحه شروع 128 | صفحه پایان 141

چکیده

 هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای (PAHs) از آلاینده های آلی می باشند که عمدتا در نتیجه احتراق ناقص ترکیبات آلی آزاد می شوند. این آلاینده ها در غلظت های بالا در خاک های بعضی مناطق جهان یافت می شوند و اثرات زیان بار بر موجودات زنده مختلف از جمله گیاهان دارند. در این آزمایش گیاهان گندم در محیط هیدروپونیک تحت تیمار غلظت های مختلف پیرن و فنانترن کشت داده شدند و پس از تعیین غلظت های موثر این ترکیبات, تاثیر آنها بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی مورد بررسی قرار گرفت. فنانترن باعث کاهش معنی دار رنگیزه های فتوسنتزی و تمامیت غشاء سلولی, افزایش مالون دی آلدیید, افزایش پراکسید هیدروژن در ریشه و کاهش پراکسید هیدروژن در اندام های هوایی گردید, در حالیکه پیرن تاثیر معنی داری بر این شاخص ها نداشت. در اندام های هوایی فنانترن باعث کاهش معنی دار فعالیت آنزیم های کاتالاز (CAT), آسکوربات پراکسیداز (APX), سوپراکسید دیسموتاز (SOD) و پراکسیداز (POX) گردید, در حالیکه پیرن تنها باعث کاهش فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز شد. در ریشه هر دو آلاینده باعث کاهش فعالیت آنزیم های APX, SOD و POX و افزایش فعالیت CAT گردیدند که البته تاثیر فنانترن بیشتر از پیرن بود. طبق این بررسی این دو ترکیب به خصوص فنانترن از طریق اختلال در عملکرد ریشه و کاهش فعالیت آنزیم های پاداکساینده باعث ایجاد تنش اکساینده و در نتیجه کاهش رنگیزه های فتوسنتزی, تمامیت غشاء و نهایتا کاهش رشد گیاه می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سبحانی، ایوب، صالحی لیسار، سیدیحیی، و موافقی، علی. (1399). بررسی تاثیر فنانترن و پیرن بر رنگیزه های فتوسنتزی, تمامیّت غشاء سلولی و فعالیت آنزیم های پاداکساینده در گیاه گندم (Triticum aestivum L. ). پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، 33(1 )، 128-141. SID. https://sid.ir/paper/398184/fa

    Vancouver: کپی

    سبحانی ایوب، صالحی لیسار سیدیحیی، موافقی علی. بررسی تاثیر فنانترن و پیرن بر رنگیزه های فتوسنتزی, تمامیّت غشاء سلولی و فعالیت آنزیم های پاداکساینده در گیاه گندم (Triticum aestivum L. ). پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)[Internet]. 1399؛33(1 ):128-141. Available from: https://sid.ir/paper/398184/fa

    IEEE: کپی

    ایوب سبحانی، سیدیحیی صالحی لیسار، و علی موافقی، “بررسی تاثیر فنانترن و پیرن بر رنگیزه های فتوسنتزی, تمامیّت غشاء سلولی و فعالیت آنزیم های پاداکساینده در گیاه گندم (Triticum aestivum L. )،” پژوهش های سلولی و مولکولی (زیست شناسی ایران)، vol. 33، no. 1 ، pp. 128–141، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398184/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button