مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

499
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

491
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر محلول پاشی برگی برخی نمک های کلسیم برخصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی میوه عناب رقم چینی (Ziziphus jujuba Mill. )

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 36

چکیده

 خراسان جنوبی با دارا بودن 90 درصد سطح زیر کشت عناب به عنوان مهم ترین تولیدکننده عناب در کشور مطرح است. میوه تازه عناب در دمای اتاق به سرعت چروکیده و نرم می شود و پس از پنج تا هفت روز افت کیفیت قابل توجهی حاصل می شود. محلول پاشی با عناصر معدنی می تواند از طریق تأمین مواد غذایی باعث افزایش کیفیت, بازار پسندی و کاهش خسارات بعد از برداشت گردد. کلسیم یکی از عناصر مهم معدنی است که در افزایش کمیت, کیفیت و بازارپسندی میوه ها نقش مهمی داراست. به منظور بررسی اثر محلول پاشی نمک های کلسیمی بر خصوصیات فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه عناب پژوهشیدر قالب طرح بلوک کامل تصادفی اجرا گردید. تیمارهای آزمایشی شامل شاهد (آب مقطر), کلرید کلسیم (5/0 و 1 درصد) و نیترات کلسیم (5/0 و 1 درصد) بودند که طی دو مرحله, در زمان تقسیم سلولی میوه (20 روز بعد از مرحله تمام گل) و کامل شدن رشد سلولی میوه (40 روز بعد از مرحله تمام گل), محلول پاشی انجام شد. در اواسط مرداد (70 روز بعد ازمرحله تمام گل) و در زمان رنگ گیری میوه برداشت انجام شد. نتایج نشان داد که کاربرد نیترات کلسیم 5/0 درصد باعث افزایش معنی دار در وزن تازه میوه, ماده خشک, طول و عرض میوه شد. همچنین تیمار کلرید کلسیم 5/0 درصد میزان سفتی بافت میوه, کارتنوئید و محتوای فنول کل میوه را افزایش داد. بیشترین میزان مواد جامد محلول و محتوای کلسیم میوه از تیمار کلرید کلسیم یک درصد حاصل شد اما محلول پاشی با نمک های مختلف کلسیمی بر pH میوه اثر معنی داری نداشت. به طور کلی می توان چنین نتیجه گرفت که محلول پاشی با کلرید کلسیم و نیترات کلسیم 5/0 درصد توانست ویژگی های فیزیکو شیمیایی میوه عناب تازه را بهبود بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قسمتی، مهدی، مرادی نژاد، فرید، و خیاط، مهدی. (1397). اثر محلول پاشی برگی برخی نمک های کلسیم برخصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی میوه عناب رقم چینی (Ziziphus jujuba Mill. ). تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 41(3 )، 25-36. SID. https://sid.ir/paper/398306/fa

    Vancouver: کپی

    قسمتی مهدی، مرادی نژاد فرید، خیاط مهدی. اثر محلول پاشی برگی برخی نمک های کلسیم برخصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی میوه عناب رقم چینی (Ziziphus jujuba Mill. ). تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1397؛41(3 ):25-36. Available from: https://sid.ir/paper/398306/fa

    IEEE: کپی

    مهدی قسمتی، فرید مرادی نژاد، و مهدی خیاط، “اثر محلول پاشی برگی برخی نمک های کلسیم برخصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی میوه عناب رقم چینی (Ziziphus jujuba Mill. )،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 41، no. 3 ، pp. 25–36، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/398306/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button