مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

471
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

566
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع ژنتیکی برخی از لاین های خیار با استفاده از صفات مورفولوژیکی از طریق تجزیه به مؤلفه های اصلی و تجزیه خوشه ای

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 116

چکیده

 شناسایی و جمع آوری ژنوتیپ های برتر محصولات باغی اولین گام در برنامه های اصلاحی به شمار می رود. در کشور ما به دلیل عدم شناخت کافی از ژرم پلاسم گیاهان باغی, برنامه های اصلاحی مناسبی روی محصولات باغی خصوصاً خیار انجام نشده است. هدف این تحقیق, گروه بندی ژنوتیپ های خیار, بر اساس صفات مورفولوژیکی و تعیین فواصل ژنتیکی آن ها می باشد. به همین منظور, 25 لاین خیار برای 25 صفت مورفولوژیکی با استفاده از روش تجزیه به مؤلفه های اصلی و تجزیه خوشه ای مورد ارزیابی قرار گرفتند. در تجزیه به مؤلفه های اصلی دوازده مؤلفه اول 88 درصد از کل واریانس متغیرها را توجیه نمودند, که سهم هر کدام از دوازده مؤلفه اول به ترتیب 97/17, 25/12, 45/11, 74/8, 52/7, 12/6, 13/5, 53/4, 29/4, 77/3, 44/3 و 86/2 درصد بود. در تجزیه خوشه ای از روش فاصله اقلیدسی و الگوریتم متوسط فاصله بین گروه ها (UPGMA) برای گروه بندی کل لاین ها استفاده شد. بر اساس نتایج به دست آمده کل لاین ها در هفت گروه مجزا جا گرفتند و ضریب کوفنتیکی 84/0 بود. نتایج حاکی از تنوع ژنتیکی زیاد بین لاین های مورد بررسی بود کهاز این تنوع جهت هتروزیس و انتخاب والدین مناسب در برنامه های تلاقی به منظور تولید ارقامی باصفات مطلوب می توان استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی پور، فاطمه، الفتی چیرانی، جمال علی، حمیداوغلی، یوسف، صبوری، عاطفه، و زاهدی، بهمن. (1397). بررسی تنوع ژنتیکی برخی از لاین های خیار با استفاده از صفات مورفولوژیکی از طریق تجزیه به مؤلفه های اصلی و تجزیه خوشه ای. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 41(1 )، 109-116. SID. https://sid.ir/paper/399074/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی پور فاطمه، الفتی چیرانی جمال علی، حمیداوغلی یوسف، صبوری عاطفه، زاهدی بهمن. بررسی تنوع ژنتیکی برخی از لاین های خیار با استفاده از صفات مورفولوژیکی از طریق تجزیه به مؤلفه های اصلی و تجزیه خوشه ای. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1397؛41(1 ):109-116. Available from: https://sid.ir/paper/399074/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه مرادی پور، جمال علی الفتی چیرانی، یوسف حمیداوغلی، عاطفه صبوری، و بهمن زاهدی، “بررسی تنوع ژنتیکی برخی از لاین های خیار با استفاده از صفات مورفولوژیکی از طریق تجزیه به مؤلفه های اصلی و تجزیه خوشه ای،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 41، no. 1 ، pp. 109–116، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399074/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button