مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

296
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

456
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر رژیم های مختلف رطوبتی بر راندمان مصرف آب و عملکرد سه رقم گندم زراعی در منطقه کرج

صفحات

 صفحه شروع 25 | صفحه پایان 34

چکیده

 مطالعه حاضر در سال زراعی 94-1393 در مزرعه تحقیقاتی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران با هدف تعیین رژیم رطوبتی مطلوب جهت بهبود راندمان مصرف آب و عملکرد گندم زراعی انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل سه رقم گندم زراعی (پیشتاز, سیوند و پارسی), و 12 سطح رطوبتی به صورت ترکیبی (70, 90, 110 و 130 میلی متر تبخیر تجمعی در مرحله رویشی و سطوح 90, 110 و 130 میلی متر تبخیر تجمعی در مرحله زایشی) بودند که سطوح رطوبتی براساس میزان تبخیر از تشتک تبخیر کلاس A اعمال گردید. اثرات اصلی رقم و رژیم رطوبتی بر تمامی صفات مورد مطالعه معنیدار شد. در بین ارقام مورد بررسی, رقم پیشتاز دارای بیشترین میزان عملکرد دانه بود که این برتری عملکرد با تعداد و وزن دانه بیشتر و نیز شاخص برداشت بالاتر این رقم هماهنگ بود. بالاترین میزان عملکرد دانه در تیمار شاهد (79T) مشاهده گردید و با افزایش فاصله آبیاری از 70 به 90, 110 و 130 میلی متر تبخیر تجمعی از تشتک تبخیر کلاس A در مرحله رویشی, به ترتیب کاهش 15, 19 و 27 درصدی در میزان عملکرد دانه مشاهده شد. با این وجود در هر گروه تیمار آبیاری در مرحله رویشی (70, 90, 110 و 130), با افزایش فاصله آبیاری از 90 به 110 و 130 میلی متر تبخیر تجمعی در مرحله زایشی کاهش معنیداری در عملکرد دانه ایجاد نشد که مقاومت نسبی مرحله زایشی در گندم نسبت به کاهش میزان رطوبت در دسترس را نشان می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، فرشاد، احمدی، علی، بصیری، رضا، و میراب زاده، مجتبی. (1397). تأثیر رژیم های مختلف رطوبتی بر راندمان مصرف آب و عملکرد سه رقم گندم زراعی در منطقه کرج. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 49(4 )، 25-34. SID. https://sid.ir/paper/399084/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی فرشاد، احمدی علی، بصیری رضا، میراب زاده مجتبی. تأثیر رژیم های مختلف رطوبتی بر راندمان مصرف آب و عملکرد سه رقم گندم زراعی در منطقه کرج. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1397؛49(4 ):25-34. Available from: https://sid.ir/paper/399084/fa

    IEEE: کپی

    فرشاد صالحی، علی احمدی، رضا بصیری، و مجتبی میراب زاده، “تأثیر رژیم های مختلف رطوبتی بر راندمان مصرف آب و عملکرد سه رقم گندم زراعی در منطقه کرج،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 49، no. 4 ، pp. 25–34، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399084/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button