مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

293
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

140
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه غلظت فلزات سنگین در خاک و اندام خوراکی سبزی های برگی و ارزیابی ریسک خطر مصرف با استفاده از شاخص های احتمال خطرپذیری

صفحات

 صفحه شروع 145 | صفحه پایان 158

چکیده

 طی یک مطالعه میدانی یک ساله, غلظت فلزات سنگین در خاک و اندام خوراکی سبزی های برگی در مزارع محدوده شهرستان های ورامین, پاکدشت, پیشوا و قرچک اندازه گیری شد. میانگین غلظت سرب, کادمیوم و نیکل در سبزی های برگی به ترتیب 0/2, 07/0 و 1/2 میلی گرم در کیلوگرم وزن تر بود که در مورد سرب, 10 برابر حداکثر مجاز بود و در مورد کادمیوم و نیکل کمتر از حداکثر مجاز بود. میانگین غلظت سرب, کادمیوم و نیکل در خاک مزارع به ترتیب 7/10, 46/1 و 1/18 میلی گرم در کیلوگرم بود که کمتر از حداکثر مجاز بود. برای ارزیابی ریسک خطر مصرف سبزی های برگی از شاخص خطرپذیری به بیماری های غیرسرطانی استفاده شد. میانگین شاخص خطر-پذیری سرب, نیکل و کادمیوم در سبزی های برگی به ترتیب 22/0, 05/0 و 03/0 بود. در بین سبزی های برگی بیش ترین خطرپذیری سرب, نیکل و کادمیوم مربوط به سبزی های نعناع, جعفری و کاهو بود. نتایج حاصل از محاسبه فاکتور تجمع زیستی نشان دهنده آن بود که گشنیز در بین سبزی های برگی, بیش ترین فاکتور تجمع زیستی سرب و نیکل را داشت ولی سبزی های برگی از نظر تجمع کادمیوم تفاوت معنی داری با هم نداشتند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیلسپور، محسن. (1399). مطالعه غلظت فلزات سنگین در خاک و اندام خوراکی سبزی های برگی و ارزیابی ریسک خطر مصرف با استفاده از شاخص های احتمال خطرپذیری. تغذیه گیاهان باغی، 3(2 )، 145-158. SID. https://sid.ir/paper/399514/fa

    Vancouver: کپی

    سیلسپور محسن. مطالعه غلظت فلزات سنگین در خاک و اندام خوراکی سبزی های برگی و ارزیابی ریسک خطر مصرف با استفاده از شاخص های احتمال خطرپذیری. تغذیه گیاهان باغی[Internet]. 1399؛3(2 ):145-158. Available from: https://sid.ir/paper/399514/fa

    IEEE: کپی

    محسن سیلسپور، “مطالعه غلظت فلزات سنگین در خاک و اندام خوراکی سبزی های برگی و ارزیابی ریسک خطر مصرف با استفاده از شاخص های احتمال خطرپذیری،” تغذیه گیاهان باغی، vol. 3، no. 2 ، pp. 145–158، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/399514/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button