مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

367
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر نوشیدنی های الکلی بر وضعیت تغذیه ای و بیماری های ناشی از آن

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 24

چکیده

 سابقه و هدف: نوشیدنی های الکلی از دیرباز در جوامع مختلف به ویژه کشورهای غربی مورد استقبال قرار گرفته است. صرف نظر از اثر روانی آن در مصرف کننده, پژوهش های متعددی در ارتباط با مضرات آن منتشر شده است. در این مطاله, به بررسی جنبه های مختلف اتانول و عوارض دریافت خوراکی آن در بدن پرداخته شده است. نتایج: اتانول با تأثیر بر انتقال فعال مواد در سطح مسواکی روده باریک باعث کاهش جذب ریزمغذی ها می گردد. در ارتباط با درشت مغذی ها فرضیه تأثیر آن در هیدرولیز درون روده ای مطرح است. البته گزارش شده است که در صورت کاهش جذب کربوهیدرات و پروتئین از روده باریک جذب بعدی آنها در روده بزرگ افزایش یافته و برآیند جذب ممکن است تفاوت چندانی در افراد مصرف کننده الکل با سایر افراد نداشته باشد. اگرچه دریافت خوراکی اتانول در دوزهای پایین ممکن است در کاهش بروز بیماری های قبلی-عروقی اثر مثبت داشته باشد لیکن در درازمدت با آسیب به سطح ویلی ها و ایجاد زخم های گوارشی بر ساختار روده باریک تأثیرگذار است و پیشبرد واکنش های اسهال زا توسط آن کاهش جذب مواد مغذی را تشدید می کند. همچنین تعداد پاتوژن ها در روده در مجاورت اتانول زیاد می شود که منجر به پدیده اندوتوکسمیا می گردد. عمده بیماری هایی که در اثر مصرف اتانول ممکن است در بدن بروز یابند متاثر از نقش الکل در فعال شدن واکنش های التهابی و استرس اکسیداتیو می باشند. این پدیده ابتدا کبد را که محل اصلی متابولیزه شدن مواد راه یافته به بدن است درگیر کرده و در ادامه اندام های دیگر از جمله مغز را آسیب پذیر می کند. اتانول با کاهش سطح آنتی اکسیدان بدن و افزایش واکنش های التهابی حساسیت بدن را در برابر عفونت ها افزایش می دهد. نتیجه گیری: علیرغم اثر مثبت اتانول در دوزهای پایین بر سلامت قلب و عروق, اثرات جانبی مضر آن در سایر اندام ها غیرقابل انکار است. بنابراین, با توجه به اینکه هیچ دوزی از آن به عنوان حد آستانه یا محدوده ایمن پیشنهاد نشده است توصیه می شود از نوشیدن آن اجتناب گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مسلمی، معصومه. (1400). تأثیر نوشیدنی های الکلی بر وضعیت تغذیه ای و بیماری های ناشی از آن. پژوهشنامه حلال، 4(2 )، 17-24. SID. https://sid.ir/paper/401235/fa

    Vancouver: کپی

    مسلمی معصومه. تأثیر نوشیدنی های الکلی بر وضعیت تغذیه ای و بیماری های ناشی از آن. پژوهشنامه حلال[Internet]. 1400؛4(2 ):17-24. Available from: https://sid.ir/paper/401235/fa

    IEEE: کپی

    معصومه مسلمی، “تأثیر نوشیدنی های الکلی بر وضعیت تغذیه ای و بیماری های ناشی از آن،” پژوهشنامه حلال، vol. 4، no. 2 ، pp. 17–24، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/401235/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button