مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

373
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

563
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر ضدمیکروبی عصاره سنبله نقره ای بر باکتری های بیماری زا با استفاده از روش های رقت آگار و سیلندر پلیت

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 42

چکیده

 گیاه سنبله نقره ای متعلق به خانواده نعناییان است. با توجه به ترکیبات فعال بیولوژیکی و استفاده سنتی از گیاه سنبله نقره ای برای درمان زخم ها و سرماخوردگی, به نظر می رسد که این گیاه اثرات ضدباکتریایی قابل ملاحظه ای داشته باشد. هدف از این پژوهش, بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره اتانولی گیاه سنبله نقره ای علیه باکتری های انتروباکتر ایروژنز, اشرشیا کلی, باسیلوس سریوس و استافیلوکوکوس اوریوس بود. هاله بازدارندگی میکروبی عصاره سنبله نقره ای برای باکتری های انتروباکتر ایروژنز, اشرشیا کلی, باسیلوس سریوس و استافیلوکوکوس اوریوس در غلظت های 25, 50 و 75 میلی گرم بر میلی لیتر به روش های سیلندر پلیت و کربی-بویر تعیین شد. حداقل غلظت مهارکنندگی (رقت در آگار و رقیق سازی در مایع) و حداقل غلظت کشندگی برای میکروارگانیسم های بیماری زا تعیین شد. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون یک طرفه و چند دامنه ای دانکن تجزیه و تحلیل شدند. بیشترین و کم ترین هاله بازدارندگی با قطر 90/17 و 10/13 میلی متر در غلظت 75 میلی گرم بر میلی لیتر به ترتیب برای باکتری استافیلوکوکوس اوریوس و انتروباکتر ایروژنز مشاهده شد (روش سیلندر پلیت). حداقل غلظت مهارکنندگی عصاره گیاه سنبله نقره ای برای باکتری های انتروباکتر ایروژنز, اشرشیا کلی, باسیلوس سریوس و استافیلوکوکوس اوریوس به ترتیب 100, 50, 25 و 5/12 میلی گرم بر میلی لیتر بود (روش رقت آگار). عصاره اتانولی گیاه سنبله نقره ای در شرایط برون تنی دارای اثر ضدباکتریایی قابل ملاحظه ای بر انتروباکتر ایروژنز و اشرشیا کلی (باکتری های گرم منفی) و باسیلوس سریوس و استافیلوکوکوس اوریوس (باکتری های گرم مثبت) نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوشاد، محمد، و علیزاده بهبهانی، بهروز. (1399). تاثیر ضدمیکروبی عصاره سنبله نقره ای بر باکتری های بیماری زا با استفاده از روش های رقت آگار و سیلندر پلیت. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(109 )، 33-42. SID. https://sid.ir/paper/401439/fa

    Vancouver: کپی

    نوشاد محمد، علیزاده بهبهانی بهروز. تاثیر ضدمیکروبی عصاره سنبله نقره ای بر باکتری های بیماری زا با استفاده از روش های رقت آگار و سیلندر پلیت. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(109 ):33-42. Available from: https://sid.ir/paper/401439/fa

    IEEE: کپی

    محمد نوشاد، و بهروز علیزاده بهبهانی، “تاثیر ضدمیکروبی عصاره سنبله نقره ای بر باکتری های بیماری زا با استفاده از روش های رقت آگار و سیلندر پلیت،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 109 ، pp. 33–42، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/401439/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button