مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

325
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش تیمارهای اسید سالیسیلیک و پرولین بر القاء فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و پاسخ های تحمل به تنش شوری در سویا (. Glycine max L. )

صفحات

 صفحه شروع 691 | صفحه پایان 705

چکیده

 شوری آب یا خاک یکی از مهم ترین تنش ها در مناطق خشک و نیمه خشک است که به شدت رشد گیاهان را از طریق تأثیر بر فرآیندهای فیزیولوژیک محدود می کند. آزمایش حاضر با هدف بررسی بهبود تحمل به شوری سویا با محلول پاشی پرولین و اسیدسالیسیلیک در سال 1395 در فضای باز گلخانه های دانشگاه شهرکرد در جعبه های کاشت با چهار تکرار به صورت اسپیلیت پلات در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا شد. عامل اصلی شامل شوری در سه سطح (0, 50 و 100 میلی مولار) و عامل فرعی محلول پاشی پرولین 10 میلی مولار, اسید سالیسیلیک 3 میلی مولار, ترکیب اسید سالیسیلیک 3 میلی مولار با پرولین 10 میلی-مولار, و شاهد (محلول پاشی با آب) بود. صفات پرولین, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی, مالون دآلدئید, پراکسید هیدروژن, ارتفاع و وزن خشک اندام هوایی اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد اثرات محلول پاشی پرولین و اسید سالیسیلیک به طور چشمگیری محتوای پرولین, فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی, ارتفاع و وزن خشک اندام هوایی را در سویا تحت تنش شوری افزایش داد. به علاوه, تحت شوری 100 میلی مولار, محلول پاشی پرولین و اسید سالیسیلیک باعث کاهش مالون دآلدئید و پراکسیدهیدروژن به ترتیب 23 و 25 درصد در مقایسه با تیمار محلول پاشی با آب شدند. همچنین ارتفاع و وزن خشک اندام هوایی در سطح شوری 100 میلی مولار با کاربرد پرولین و اسیدسالیسیلیک به میزان 32 و 38 درصد نسبت به محلول-پاشی با آب افزایش یافتند. بنابراین نتایج این مطالعه نشان می دهد کاربرد پرولین و اسیدسالیسیلیک همراه باهم, تحمل به تنش شوری در سویا را از طریق فعال کردن سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی و کاهش پراکسیداسیون لیپیدهای غشا بهبود می دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    غفاری، حمیده، تدین، محمودرضا، و رزمجو، جمشید. (1397). نقش تیمارهای اسید سالیسیلیک و پرولین بر القاء فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و پاسخ های تحمل به تنش شوری در سویا (. Glycine max L. ). تنش های محیطی در علوم زراعی، 11(3 )، 691-705. SID. https://sid.ir/paper/403682/fa

    Vancouver: کپی

    غفاری حمیده، تدین محمودرضا، رزمجو جمشید. نقش تیمارهای اسید سالیسیلیک و پرولین بر القاء فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و پاسخ های تحمل به تنش شوری در سویا (. Glycine max L. ). تنش های محیطی در علوم زراعی[Internet]. 1397؛11(3 ):691-705. Available from: https://sid.ir/paper/403682/fa

    IEEE: کپی

    حمیده غفاری، محمودرضا تدین، و جمشید رزمجو، “نقش تیمارهای اسید سالیسیلیک و پرولین بر القاء فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و پاسخ های تحمل به تنش شوری در سویا (. Glycine max L. )،” تنش های محیطی در علوم زراعی، vol. 11، no. 3 ، pp. 691–705، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/403682/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button