مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

360
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

482
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

الگوی ارزیابی کیفیت و رتبه بندی زعفران طیب

صفحات

 صفحه شروع 30 | صفحه پایان 46

چکیده

 مقدمه: زعفران به عنوان یکی از محصولات تولیدی و مصرفی استراتژیک و ارزآور کشاورزی کشور شناخته شده است. با توجه به بازار بسیار خوب این محصول در آسیای صغیر و خصوصاً اروپا, این امکان برای ایران وجود دارد که بتواند خود را از کوران رقابت با کشورهای رقیب مانند ایتالیا و اسپانیا و حتی افغانستان عقب نگذارد و بازار مناسب 96 درصدی این محصول در سطح جهان را از طریق تولید محصولی با کیفیت بالا با رعایت استانداردهای مختلف و نظام های کنترل کیفیت حفظ نماید. در آداب دینی نیز, بر اهمیت اثربخشی مواد غذایی بر جسم و جان بسیار تأکید شده است. یکی از گزاره های قرآنی در این زمینه واژه طیب می باشد. روش ها: در این تحقیق سعی گردید با تلفیق مفهومی مناسب از آموزه های دینی و استانداردهای موجود, نظام کنترل کیفیت جامعی درخصوص دستیابی به محصول زعفران طیب تدوین شود. نتایج: پس از تبیین مفهوم زعفران طیب به طراحی مدل ارزیابی کیفیت و رتبه بندی زعفران بر اساس پنج مؤلفه اصلی محصول طیب (حلیت, سلامت, اصالت, جذابیت و برکت) برای مراحل مختلف تولید تا عرضه زعفران پرداخته شد. نتیجه گیری: بررسی های انجام شده نشان داد, بهره مندی از روش های مکانیزه و کارآمد, به منظور بهره وری بیشتر و انجام تحقیقات بیشتر در جهت اصلاح قوانین و استانداردهای موجود, و استفاده بهینه از امکانات, از مواردی است که می تواند در راستای دستیابی به زعفرانی طیب راهگشا باشد. مسلماً این مهم جز با مشارکت جمعی از تولیدکنندگان و متولیان حوزه زعفران, و برنامه ریزی و مدیریت صحیح در مراحل مختلف تولید تا عرضه محصول میسر نخواهد بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فیضی، جواد، سرابی جماب، محبوبه، جهانی، مسلم، و زمانی، حسین. (1399). الگوی ارزیابی کیفیت و رتبه بندی زعفران طیب. پژوهشنامه حلال، 3(4 )، 30-46. SID. https://sid.ir/paper/404173/fa

    Vancouver: کپی

    فیضی جواد، سرابی جماب محبوبه، جهانی مسلم، زمانی حسین. الگوی ارزیابی کیفیت و رتبه بندی زعفران طیب. پژوهشنامه حلال[Internet]. 1399؛3(4 ):30-46. Available from: https://sid.ir/paper/404173/fa

    IEEE: کپی

    جواد فیضی، محبوبه سرابی جماب، مسلم جهانی، و حسین زمانی، “الگوی ارزیابی کیفیت و رتبه بندی زعفران طیب،” پژوهشنامه حلال، vol. 3، no. 4 ، pp. 30–46، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404173/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button