Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1399
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    1-13
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    610
  • دانلود: 

    499
چکیده: 

مقدمه: حیوانات شبیه سازی شده در بستر طبیعی رحم، انعقاد و رشد نمی یابند، بلکه در بستر آزمایشگاهی کشت شده و تولید می شوند. تهیه غذا از این روش به دو گونه است؛ تولید گوشت در آزمایشگاه یا تولید حیوان در بستر کشت آزمایشگاهی. از آنجا که این دو روش می تواند نقش بسزایی در تغذیه مردم جهان ایفا کند، و از طرفی تقاضای جهانی برای استفاده از غذای حلال بویژه گوشت تزکیه شده به شیوه اسلامی در حال رشد است، بررسی شاخص های غذای حلال و تطبیق آن براین محصولات، دارای ضرورت و اهمیت بیشتری خواهد بود. روش ها: با استفاده از روش توصیفی، به بررسی شاخص های غذای حلال در فقه شیعی و مقایسه نظرات فقهای معاصر در این زمینه پرداخته شده است. با توجه به اینکه یک پژوهش کاربردی با نگاه به مبانی بنیادین است، از روش تحلیل اطلاعات به صورت مقایسه ای استفاده شده است. نظرات فقها در این زمینه مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت و اطلاعات و داده ها بر اساس آن تحلیل شده است. نتایج: نتایج حاصل از تحقیق، حاکی از آن است که حکم اولیه در استفاده از این نوع گوشت ها از نظر فقهی، حلیت است و در صورتی که ضرر معتنابهی برای آن در چهارچوب فقه اسلامی قابل تصور نباشد، حرام نخواهد بود. نتیجه گیری: غذای حلال غذایی است که از نظر تغذیه دارای بیشترین میزان سود دهی باشد، بنابراین حیوانات مسخ شده، وحشی، حشرات و چهار پایانی که ذبح اسلامی نشده اند، شاخص های غذای حلال را دارا نیستند. گوشت های کلونی شده شامل هیچکدام از این موارد نمی شود بنابراین حلال بشمار می آید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 610

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 499 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

شیرازی سمیه

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1399
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    14-29
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    332
  • دانلود: 

    522
چکیده: 

مقدمه: تقاضای جهانی محصولاتغذایی حلال در حال رشد است. کشورهای عربی ابتکار عمل خود را به عنوان مرکز جهانی مواد غذایی حلال بر عهده گرفته اند. مصرف کنندگان مواد غذایی حلال در حال حاضر بیشترین نگرانی را در مورد یکپارچگی وضعیت حلال و کنجکاوی در مورد تمام فعالیت های درگیر در طول زنجیره تأمین دارند و اینکه محصولات خریداری شده، در تمام مسیر تولید حلال واقعی باشد. مدیریت مواد غذایی حلال از دیدگاه سازمان محور به یک زنجیره تأمین تشبیه شده است. با وجودی که صداقت حلال به طور گسترده ای در نشریات صنعتی حلال وجود دارد، عوامل موثر بر یکپارچگی زنجیره تأمین مواد غذایی حلال و تحقیقات جامعی در مورد زنجیره تأمین و ایمنی غذایی حلال تا به امروز در نشریات ایرانی مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است. روش ها: ما یک مدل مفهومی برای مطالعه ابعاد زنجیره تأمین مواد غذایی حلال و رابطه پیاده سازی زنجیره تأمین مواد غذایی حلال و عملکرد مدیریتی به منظور ارزیابی ایمنی و کنترل کیفیت و اطمینان از غذای حلال پیشنهاد می کنیم. در مجموع از اطلاعات سازمانی 240 کشور مختلف در این مطالعه استفاده شده است. بدین منظور از مدل سازی معادلات ساختاری(Structural Equation Modeling) استفاده شد. نتایج: پیاده سازی زنجیره تأمین مواد غذایی حلال می تواند بر ایمنی غذایی تأثیر بگذارد. به طور کلی این یافته ها نیاز به ارزیابی استراتژیک در ده بعد زنجیره تأمین مواد غذایی حلال را نشان می دهد. نتیجه گیری: شفافیت در میان زنجیره ی تأمین، خطر تولید محصولات غیر حلال را در کلیه ی مراحل تولید محصول کاهش می دهد، و این طرح می تواند به عنوان یک مدل مرجع توسط تولید کنندگان در صنعت مواد غذایی حلال استفاده شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 332

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 522 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1399
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    30-46
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    361
  • دانلود: 

    489
چکیده: 

مقدمه: زعفران به عنوان یکی از محصولات تولیدی و مصرفی استراتژیک و ارزآور کشاورزی کشور شناخته شده است. با توجه به بازار بسیار خوب این محصول در آسیای صغیر و خصوصاً اروپا، این امکان برای ایران وجود دارد که بتواند خود را از کوران رقابت با کشورهای رقیب مانند ایتالیا و اسپانیا و حتی افغانستان عقب نگذارد و بازار مناسب 96 درصدی این محصول در سطح جهان را از طریق تولید محصولی با کیفیت بالا با رعایت استانداردهای مختلف و نظام های کنترل کیفیت حفظ نماید. در آداب دینی نیز، بر اهمیت اثربخشی مواد غذایی بر جسم و جان بسیار تأکید شده است. یکی از گزاره های قرآنی در این زمینه واژه طیب می باشد. روش ها: در این تحقیق سعی گردید با تلفیق مفهومی مناسب از آموزه های دینی و استانداردهای موجود، نظام کنترل کیفیت جامعی درخصوص دستیابی به محصول زعفران طیب تدوین شود. نتایج: پس از تبیین مفهوم زعفران طیب به طراحی مدل ارزیابی کیفیت و رتبه بندی زعفران بر اساس پنج مؤلفه اصلی محصول طیب (حلیت، سلامت، اصالت، جذابیت و برکت) برای مراحل مختلف تولید تا عرضه زعفران پرداخته شد. نتیجه گیری: بررسی های انجام شده نشان داد، بهره مندی از روش های مکانیزه و کارآمد، به منظور بهره وری بیشتر و انجام تحقیقات بیشتر در جهت اصلاح قوانین و استانداردهای موجود، و استفاده بهینه از امکانات، از مواردی است که می تواند در راستای دستیابی به زعفرانی طیب راهگشا باشد. مسلماً این مهم جز با مشارکت جمعی از تولیدکنندگان و متولیان حوزه زعفران، و برنامه ریزی و مدیریت صحیح در مراحل مختلف تولید تا عرضه محصول میسر نخواهد بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 361

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 489 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
نویسندگان: 

میرزایی محمد

اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1399
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    47-55
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    342
  • دانلود: 

    613
چکیده: 

مقدمه: با توجه به حساسیت مشاغل مرتبط با سلامت و حوزه پزشکی، بررسی مبنایی معیارهای موثر بر تحمیل مسئولیت و عوامل رافع آن بر کنشگران فعال در این عرصه، در راستای تحقق عدالت و تعمیم سلامت جامعه امری مهم و اجتناب ناپذیر خواهد بود. هدف این پژوهش تبیین مبنای تحمیل و احصای عوامل رافع مسئولیت کادر درمانی از منظر فقه و حقوق خواهد بود. روش ها: پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی، از لحاظ روش اجرا، توصیفی-تحلیلی بوده و جمع آوری اطلاعات در آن از طریق بررسی های کتابخانه ای، پژوهشی و اسنادی منابع معتبر فقهی و حقوقی مرتبط؛ با اتکاء بر ابزار فیش برداری و گردآوری، بوده است. نتایج: با بررسی و تحلیل نظرات موجود فقهی و حقوقی موجود می توان اذعان نمود که علیرغم وجود نظریات فراوان؛ موضوع همچنان با مشکل مواجه بوده و به نظر می رسد نظریه تفکیک مسئولیت، قادر باشد خلاء موجود را مرتفع نماید. نتیجه گیری: در حوزه تعیین مسئولیت کادر درمانی، باید میان مسئولیت مدنی و کیفری قائل به تفکیک شد. مسئولیت کادر درمانی با توجه به فقدان عنصرمعنوی و سوء نیت در اغلب موارد و همراه بودن اعمال پزشکی با حسن نیت از نظر کیفری منتفی بوده مگر خلاف آن احراز گردد و اثبات آن بر عهده مدعی می باشد. تحمیل مسئولیت مدنی نیز دائرمدار احراز رابطه استناد البته در مفهوم واقعی و نه عرفی آن خواهد بود. بنابراین لازم است که نسبت به آموزش و آگاه سازی متولیان امر اقدام و بر صحت عملکرد آنان نظارت و در صورت لزوم نسبت به تدوین یک سیاست جنایی افتراقی روشن در این باره اقدام نمود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 342

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 613 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1399
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    56-64
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    846
  • دانلود: 

    736
چکیده: 

مقدمه: گردشگری سلامت از جمله شاخه های گردشگری است که در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از فعالان عرصه گردشگری قرار گرفته است. این نوع گردشگری که از سودآوری و ارزش اقتصادی بالایی نیز برخوردار است، در هر کشور به تناسب توان علمی و تنوع خدمات پزشکی، مورد بهره برداری قرار گرفته است. کشور ایران به عنوان یکی از کشورهای پیشرفته در عرصه علوم و تحقیقات پزشکی نوین، یکی از باسابقه ترین کشورها در تاریخ طب بوده و حتی دارای مکتب طبی منحصر به فرد در طب قدیم می باشد. روش ها: در مقاله حاضر با بهره گیری از روش توصیفی و کتابخانه ای، به تبیین شاخص های گردشگری سلامت حلال در ابعاد مختلف علم پزشکی پرداخته شده است. نتایج: واکاوی ابعاد مختلف گردشگری حلال و بررسی خدمات پزشکی متنوع از خدمات بالینی گرفته تا تولید دارو و ماساژ درمانی و. . .، می تواند بسته جامعی از خدمات پزشکی را در قالب گردشگری سلامت حلال ارائه داده و گردشگران فراوانی را به کشور جذب کند. نتیجه گیری: گردشگری سلامت در دنیا با سلامت جسمی آغاز شد و سپس به بعد روانی انسان نیز توسعه یافت؛ به مسافرت افراد از محل دائم زندگی خود جهت حفظ، بهبود یا حصول مجدد سلامت جسمی، ذهنی، روانی و روحی فرد به مدت بیش از 24 ساعت و کمتر از یک سال گردشگری سلامت حلال اطلاق می شود. همچنین می توان جهت پیشرفت در این امر به نکاتی همچون یک تشکیل باشگاه گردشگری سلامت حلال، توسعه الگو و مدل گردشگری پزشکی حلال اهمیت ویژه داد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 846

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 736 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1399
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    65-78
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    482
  • دانلود: 

    478
چکیده: 

مقدمه: این مطالعه بررسی باور و نگرش مصرف کننده مسلمان ایرانی نسبت به خرید مواد و فرآورده های غذایی حلال در شهر تهران است. عوامل مؤثر بر نگرش مصرف کننده در زمینه مصرف مواد غذایی حلال شامل باور و تعهد مذهبی مصرف کننده، الزامات گواهی حلال و بهداشت و ایمنی فرآورده های غذایی است. روش ها: پژوهش حاضر با توجه به هدف کاربردی، و بر مبنای روش توصیفی از نوع همبستگی می باشد. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه و روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شده است. 385 نفر از مصرف کنندگان مواد غذایی در سطح شهر تهران به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند و فرضیه های پژوهش با استفاده از روش معادلات ساختاری و با روش تحلیلیحداقل مجذورات جزئی(Partial Least Squares) آزمون شد. نتایج: نتایج این پژوهش نشان داد که باور و تعهد دینی مصرف کننده بر نگرش نسبت به غذاهای حلال تأثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین، میزان رعایت الزامات نشان حلال و نیز ایمن و بهداشتی بودن فرآورده های غذایی بر نگرش مصرف کننده، تأثیر مثبت و معناداری دارد. نتیجه گیری: یافته های پژوهش نشانگر میزان رو به رشد بی اعتمادی و عدم اطمینان مصرف کننده ایرانی نسبت به رعایت موارد شرعی و بهداشتی در تولید مواد غذایی داخلی است. یافته های پژوهش به تولیدکنندگان کمک می کند تا در راستای شناخت نگرش و رفتار مصرف کننده به ارزیابی و بهبود فعالیت های خود در راستای حضور موفق در بازارهای داخلی و بین المللی بپردازند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 482

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 478 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1399
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    79-87
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    2559
  • دانلود: 

    700
چکیده: 

مقدمه: روش های مختلفی مانند حلال، کوشر((kosher و بی حسی برای ذبح حیوانات در جهان وجود دارد. ذبح حلال، یکی از روش های عمده و مورد استفاده در جوامع اسلامی برای کشتار دام و طیور است. با افزایش جمعیت مسلمانان جهان و علاقه مندی جهت عمل به آموزه های دینی و مذهبی، بازاری گسترده ای در گوشت حلال به وجود آمده است. مطالعات نشان دادند که روش های ذبح می توانند بر ترکیبات شیمیایی و بیوشیمیایی گوشت، خواص فیزیکی، میکروبی و حسی گوشت پس از مرگ حیوان تأثیر داشته باشند. روش ها: مطالعه حاضر در قالب یک تحقیق کتابخانه ای و با استفاده از مقالات مرتبط در بانک های اطلاعاتی انجام شده است. روش ذبح حلال شامل برشی افقی و قطع چهار رگ گلو، نای و مری، بدون استفاده از هر نوع بی حسی قبل از ذبح است. پس از ذبح مقدار زیادی خون خارج می شود، تخلیه کامل خون حین کشتار منجر به کیفیت بهتر، ماندگاری بیشتر و کاهش عیوب گوشت و لاشه می شود. همچنین ذبح حلال می تواند از سلامت انسان در برابر بیماری های عفونی حفاظت کند. نتایج: مطالعات نشان می دهد که درکل، ذبح حلال به دلایل تخلیه کامل خون، عدم وجود درد و حضور پاتوژن و نیز بهبود ایمنی و بهداشت گوشت و افزایش مدت زمان نگهداری گوشت یکی از بهترین روش های کشتار محسوب می شود. نتیجه گیری: به طور کلی، ذبح حلال نسبت به سایر روش های کشتار منجر به بهبود کیفیت و ایمنی گوشت می شود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 2559

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 700 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1399
  • دوره: 

    3
  • شماره: 

    4
  • صفحات: 

    88-96
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    875
  • دانلود: 

    556
چکیده: 

سابقه و هدف: مسلمانان برای تهیه غذا از دستورالعمل غذایی اسلامی پیروی میکنند و مواد غذایی که منطبق با این دستورالعمل تهیه میشود، در گروه غذاهای حلال قرار میگیرند. برای تولید فرآورده های شیری حلال باید امولسفایرها و دیگر اجزاء افزوده شده به فرآورده شیری از منابع حلال مثل منابع گیاهی تهیه شده باشند. در تولید خامه، کره و فرآورده های چرب از امولسیفایرها برای جلوگیری از دو فاز شدن استفاده میشود که لازم است حلال باشند. در تولید انواع پنیر نیز از آنزیم ها و مواد افزودنی گوناگون استفاده میشود. آنزیم های زیادی از خوک به دست می آیند. آنزیم ها اثر مهمی بر محصولات فرعی تولید شده از پنیر مثل آب پنیر و اجزاء مشتق از آن دارند که این مواد اولیه خود میتواند بحث حلیت را در دیگر محصولات شیری نظیر دسرهای منجمد شیری نیز مورد توجه قرار دهد. مطالعه حاضر در قالب یک تحقیق کتابخانه ای و با استفاده از مقالات مرتبط در بانکهای اطلاعاتی و مطابقت با رساله مراجع و احکام انجام شده است. نتایج: با توجه به تولید و مصرف گسترده فرآورده های شیری و آشکار شدن تأثیرات منفی مواد غذایی حرام بر سلامت روح و جسم مسلمانان باید از حلیت مواد اولیه و افزودنی های مورد استفاده در این صنعت اطمینان حاصل شود و کلیه تولیدکنندگان وظیفه دارند تا برای تهیه مواد اولیه و تولید فرآورده های غذایی حلال و با کیفیت تلاش نمایند. نتیجه گیری: نتیجه گیری این مقاله، بررسی الزاماتی است که باید در تولید شیر و فرآورده های شیری مورد توجه قرار گیرد تا مصرف کنندگان نسبت به حلال بودن این محصولات غذایی اطمینان داشته باشند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 875

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 556 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button