مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

280
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جیره های غذایی حاوی سطوح مختلف کنجاله سویا و مولتی آنزیم کمین بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و باکتری های اسیدلاکتیک روده فیل ماهیان جوان Huso huso (Linnaeus, 1758)

صفحات

 صفحه شروع 58 | صفحه پایان 69

چکیده

 در مطالعه حاضر, تاثیر جایگزینی پودر ماهی با کنجاله سویا بر عملکرد رشد, ترکیب لاشه و باکتری های اسید لاکتیک روده فیل ماهیان جوان مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان با 9 جیره (40 درصد پروتئین خام) که در آن سطح جایگزینی کنجاله سویا با آرد ماهی 0% (کنترل), 40% و 80% سطح مولتی آنزیم افزوده شده 0, 01/0% و 02/0% بود, به مدت 12 هفته تغذیه شدند. افزودن پودر سویا در جیره منجر به کاهش رشد گردید به طوری که ماهیان در تیمار با سطح جایگزینی 80 درصد کنجاله سویا با آرد ماهی دارای کم ترین وزن نهایی و بالاترین ضریب تبدیل غذایی بودند, در تیمارهای بدون کنجاله سویا غلظت بالاتر آنزیم (2 گرم در کیلوگرم) منجر به متوسط وزن نهایی بالاتر و ضریب تبدیل بهتری گردید. نتیجه مشابه زمانی که کنجاله سویا به میزان 40 درصد جایگزین پودر ماهی شد, ایجاد گردید که نشان دهنده تاثیر مثبت آنزیم در سطح بالاتر بر عملکرد رشد بوده است. با این وجود, تفاوت بین وزن نهایی ماهیان در جیره های مختلف با یکدیگر معنی دار نبود (05/0 > p). ماهیان تغذیه شده با جیره های افزوده شده با 0 و 40 درصد پودر سویا حاوی 2 گرم در کیلوگرم آنزیم دارای بیشترین درصد پروتئین لاشه بوده اند (05/0 > p). مقدار چربی لاشه ماهیان بین 08/11 درصد تا 74/11 درصد بوده و تفاوت بین تیمارها مشاهده گردید. پروفیل اسید های چرب لاشه تحت تاثیر تیمارهای غذایی قرار گرفت. ماهیان تغذیه شده با جیره کنترل و تیمارهای حاوی آنزیم (بدون افزودن سویا) و همچنین تیمارهای شماره 4 و 5 (حاوی 0 و 1 گرم در کیلوگرم آنزیم و 40 درصد سویا) دارای بیشترین میزان اسید های چرب امگا-3 و ایکوزاپنتانوئیک اسید بودند. جیره حاوی 80 درصد سویا بدون افزودن آنزیم دارای کم ترین میزان اسید های چرب امگا-3, اکوزا پنتانویک اسید و دکوزا هگزانوییک اسید بود (جیره 7). جیره های آزمایشی سبب افزایش معنی دار تعداد باکتری های لاکتوکوکوس لاکتیس, لاکتوباسیلوس کارواتوس, لاکتوباسیلوس پلانتاروم, پدیکوکوس پنتاساسئوس, مجموع باکتری های هوازی و بی هوازی گردیدند. بالاترین مقدار باکتری های یاد شده در تیمار حاوی 80 درصد پودر سویا جایگزین پودر ماهی و 2 گرم آنزیم در کیلوگرم اتفاق افتاد. نتیجه این مطالعه نشان داد که کنجاله سویا بهمراه مکمل آنزیمی در سطح 2 گرم در کیلوگرم می تواند تا 40 درصد جایگزین پودر ماهی در جیره غذایی فیل ماهیان پرورشی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سهراب نژاد، مهدی، سوداگر، محمد، قمی، محمدرضا، و مازندرانی، محمد. (1399). اثر جیره های غذایی حاوی سطوح مختلف کنجاله سویا و مولتی آنزیم کمین بر عملکرد رشد, ترکیب لاشه و باکتری های اسیدلاکتیک روده فیل ماهیان جوان Huso huso (Linnaeus, 1758). پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، 8(1 )، 58-69. SID. https://sid.ir/paper/404703/fa

    Vancouver: کپی

    سهراب نژاد مهدی، سوداگر محمد، قمی محمدرضا، مازندرانی محمد. اثر جیره های غذایی حاوی سطوح مختلف کنجاله سویا و مولتی آنزیم کمین بر عملکرد رشد, ترکیب لاشه و باکتری های اسیدلاکتیک روده فیل ماهیان جوان Huso huso (Linnaeus, 1758). پژوهش های ماهی شناسی کاربردی[Internet]. 1399؛8(1 ):58-69. Available from: https://sid.ir/paper/404703/fa

    IEEE: کپی

    مهدی سهراب نژاد، محمد سوداگر، محمدرضا قمی، و محمد مازندرانی، “اثر جیره های غذایی حاوی سطوح مختلف کنجاله سویا و مولتی آنزیم کمین بر عملکرد رشد, ترکیب لاشه و باکتری های اسیدلاکتیک روده فیل ماهیان جوان Huso huso (Linnaeus, 1758)،” پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، vol. 8، no. 1 ، pp. 58–69، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404703/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button