مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

890
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر جایگزینی پروتئین گیاهی به جای آرد ماهی روی شاخص های رشد، کیفیت لاشه و پارامترهای بیوشیمیایی خون فیل ماهی جوان (Huso huso)

صفحات

 صفحه شروع 33 | صفحه پایان 42

چکیده

 این تحقیق بمنظور بررسی امکان جایگزینی پروتئین های گیاهی (کنجاله سویا و گلوتن ذرت) بجای آرد ماهی در جیره غذایی فیل ماهی جوان (میانگین وزن اولیه 159.55±2.14) به مدت دو ماه از مهر تا آذر 1388 در مرکز تحقیقات آبزی پروری وابسته به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام شد. جیره غذایی با پروتئین خام 46.5 درصد, انرژی خام 5.4 کالری بر گرم در 4 سطح جایگزینی جیره (1) صفر, جیره (2) 270, جیره (3) 450 و جیره (4) 660 گرم بر کیلوگرم ساخته شد و ماهی ها به مدت 60 روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان دوره آزمایش تفاوت معنی داری در شاخص های رشد مشاهده گردید (P<0.05). وزن بدست آمده, نرخ رشد ویژه, ضریب تبدیل غذایی و شاخص کارآیی پروتئین بطور معنی داری در ماهیان تغذیه شده با جیره غذایی (1) بالاتر بود (P<0.05). اما شاخص های رشد در بین جیره های غذایی (2) و (3) تفاوت معنی داری نداشت (P>0.05). درصد رطوبت و چربی لاشه فیل ماهیان در تیمارهای آزمایش بطور معنی داری اختلاف داشتند (P<0.05). اگرچه بین پروتئین و خاکستر تفاوت معنی داری مشاهده نشد (P>0.05). درصد هماتوکریت بطور معنی داری در تیمارهای آزمایشی 1 و 2 بیشتر از تیمارهای 3 و 4 بود و میزان گلوکز پلاسما در بین تیمارهای آزمایشی 1 و 4 اختلاف معنی داری داشت (P<0.05). میزان کلسترول پلاسما با کاهش آرد ماهی کاهش یافت و در تیمار آزمایشی 1 بطور معنی داری بیشتر از تیمارهای 3 و 4 بود (P<0.05). نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که مخلوط آرد سویا و گلوتن ذرت جایگزین مناسبی برای آرد ماهی نیست و موجب کاهش رشد در این ماهی می شود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تقی زاده، وحید، ایمان پور، محمدرضا، اسعدی، رضا، چمن آرا، وحید، و شربتی، سعید. (1389). تاثیر جایگزینی پروتئین گیاهی به جای آرد ماهی روی شاخص های رشد, کیفیت لاشه و پارامترهای بیوشیمیایی خون فیل ماهی جوان (Huso huso). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 19(4 (مسلسل 73))، 33-42. SID. https://sid.ir/paper/4503/fa

    Vancouver: کپی

    تقی زاده وحید، ایمان پور محمدرضا، اسعدی رضا، چمن آرا وحید، شربتی سعید. تاثیر جایگزینی پروتئین گیاهی به جای آرد ماهی روی شاخص های رشد, کیفیت لاشه و پارامترهای بیوشیمیایی خون فیل ماهی جوان (Huso huso). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1389؛19(4 (مسلسل 73)):33-42. Available from: https://sid.ir/paper/4503/fa

    IEEE: کپی

    وحید تقی زاده، محمدرضا ایمان پور، رضا اسعدی، وحید چمن آرا، و سعید شربتی، “تاثیر جایگزینی پروتئین گیاهی به جای آرد ماهی روی شاخص های رشد, کیفیت لاشه و پارامترهای بیوشیمیایی خون فیل ماهی جوان (Huso huso)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 19، no. 4 (مسلسل 73)، pp. 33–42، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4503/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button