مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

314
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

707
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی خواص شیمیایی و محتوای استرولهای گیاهی در روغنهای زیتون بکر درجه یک و پالایش شده موجود در سطح استان کرمان در سال 1399

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 45

چکیده

 مقدمه: روغن زیتون از جمله روغن های مفیدی است که به دلیل خواص بی شمار تغذیه ای و کیفی که دارد, در سبد خانوارها جایگاه ویژه ای یافته است. ترکیب اسیدهای چرب روغن زیتون, میزان مواد غیر قابل صابونی مثل توکوفرول ها و استرول ها, رقم زیتون و منطقه کشت میوه زیتون که جهت استخراج روغن, به کار گرفته شده, بر میزان ترکیبات پلی فنل اثرگذار است و درنهایت ظروف مورد استفاده و شرایط نگهداری, بر ویژگی های کیفی و حسی روغن ها و پایداری اکسیداسیونی آنها تأثیر زیادی دارد. هدف از این پژوهش, بررسی کیفی روغن های زیتون بکر درجه یک و روغن های پالایش شده موجود در بازار در سال 1399 در استان کرمان و مقایسه با استاندارد ملی ایران به منظور اطمینان از ثبات کیفیت روغن مصرفی توسط اقشار مختلف جامعه می باشد. . روش ها: آزمون های شناسایی و تعیین مقدار اسیدهای چرب و استرول ها با دستگاه کروماتوگرافی گازی و کروماتوگرافی گازی مجهز به مَس (Mass) و آزمون های شیمیایی نیز با معرف ها و محلول های شیمیایی استاندارد صورت پذیرفت. نتایج: نتایج این پژوهش نشان داد که میزان اسیدیته و پراکسید نمونه های روغن پالایش شده, به صورت معنی دار کمتر از نمونه های بکر درجه یک بوده است. ضریب خاموشی روغن های پالایش شده بالاتر از روغن های بکر و عدد غیرقابل صابونی شونده در نمونه های روغن زیتون بکر بالاتر از نمونه های پالایش شده بود. نتیجه گیری: تمام نمونه های مورد آزمون در حدود مجاز استاندارد قرار داشتند و بر اساس استاندارد ملی ایران قابل قبول بوده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خادمی پور، نجمه، رضایی، محبوبه، زارعی جلیانی، انسیه، و شریفان، انوشه. (1400). بررسی خواص شیمیایی و محتوای استرولهای گیاهی در روغنهای زیتون بکر درجه یک و پالایش شده موجود در سطح استان کرمان در سال 1399. پژوهشنامه حلال، 4(1 )، 36-45. SID. https://sid.ir/paper/405293/fa

    Vancouver: کپی

    خادمی پور نجمه، رضایی محبوبه، زارعی جلیانی انسیه، شریفان انوشه. بررسی خواص شیمیایی و محتوای استرولهای گیاهی در روغنهای زیتون بکر درجه یک و پالایش شده موجود در سطح استان کرمان در سال 1399. پژوهشنامه حلال[Internet]. 1400؛4(1 ):36-45. Available from: https://sid.ir/paper/405293/fa

    IEEE: کپی

    نجمه خادمی پور، محبوبه رضایی، انسیه زارعی جلیانی، و انوشه شریفان، “بررسی خواص شیمیایی و محتوای استرولهای گیاهی در روغنهای زیتون بکر درجه یک و پالایش شده موجود در سطح استان کرمان در سال 1399،” پژوهشنامه حلال، vol. 4، no. 1 ، pp. 36–45، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/405293/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button