مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

278
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر افزودن آب پنیر و لاکتوباسیلوس بوکنری به سیلاژ یونجه روی تولید گاز و تجزیه پذیری آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 56 | صفحه پایان 63

چکیده

 سیلو کردن یونجه به دلیل داشتن محدودیت هایی مثل غلظت پایین کربوهیدارت محلول در آب و ظرفیت بافری بالا مشکل است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر افزودن سطوح مختلف آب پنیر تازه و افزودنی باکتریایی به علوفه یونجه قبل از تهیه سیلاژ روی فراسنجه های تولید گاز و تجزیه پذیری آزمایشگاهی بود. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح متفاوت صفر 30, 60 و 90 گرم آب پنیر تازه با و بدون افزودن باکتریایی (cfu 108×3 به ازای هر گرم وزن تر یونجه) به علوفه یونجه بود. گاز تولیدی در ساعات 2, 4, 6, 8, 12, 16, 24, 36, 48, 72, 96 و 120 ساعت بعد از عمل انکوباسیون اندازه گیری شد. داده های حاصل از این آزمایش با روش فاکتوریل 2 × 4 در قالب طرح آماری کاملاً تصادفی تجزیه و تحلیل شدند. در پایان 120 ساعت بیشترین حجم گاز تولیدی مربوط به تیمار یونجه همراه با 90 گرم آب پنیر تازه و افزودنی باکتریایی و کمترین آن مربوط به تیمار یونجه پلاسیده همراه با افزودنی باکتریایی بود (به ترتیب 93/147و 54/133 میلی لیتر به ازای گرم ماده خشک). افزودن آب پنیر تازه به همراه افزودنی باکتریایی در 3 سطح مختلف در ساعات 2, 4 و 24 انکوباسیون افزایش معنی داری در تجزیه پذیری ماده خشک نسبت به تیمار شاهد را داشت (05/0p<). افزودن آب پنیر تازه در سه سطح مختلف 30, 60 و 90 گرم آب پنیر تازه, سبب افزایش بخش سریع تجزیه شونده ماده خشک نسبت به تیمار شاهد شد (05/0p<). پس از 24 ساعت انکوباسیون, آب پنیر به-همراه افزودنی باکتریایی سبب افزایش میزان تجزیه پذیری پروتئین خام (88/43%) نسبت به تیمار شاهد شد (05/0p<). نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن آب پنیر در سطوح مختلف سبب افزایش در بخش های با تجزیه پذیری سریع, تجزیه پذیری آهسته و تجزیه پذیری مؤثر ماده خشک شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بشارتی، مقصود، نعمتی، ذبیح اله، و صفری، رشید. (1398). تاثیر افزودن آب پنیر و لاکتوباسیلوس بوکنری به سیلاژ یونجه روی تولید گاز و تجزیه پذیری آزمایشگاهی. پژوهش های تولیدات دامی، 10(26 )، 56-63. SID. https://sid.ir/paper/405388/fa

    Vancouver: کپی

    بشارتی مقصود، نعمتی ذبیح اله، صفری رشید. تاثیر افزودن آب پنیر و لاکتوباسیلوس بوکنری به سیلاژ یونجه روی تولید گاز و تجزیه پذیری آزمایشگاهی. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1398؛10(26 ):56-63. Available from: https://sid.ir/paper/405388/fa

    IEEE: کپی

    مقصود بشارتی، ذبیح اله نعمتی، و رشید صفری، “تاثیر افزودن آب پنیر و لاکتوباسیلوس بوکنری به سیلاژ یونجه روی تولید گاز و تجزیه پذیری آزمایشگاهی،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 10، no. 26 ، pp. 56–63، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/405388/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button