مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

769
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

190
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خصوصیات شیمیایی، فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام سیلاژ یونجه غنی شده با اسیدکلریدریک و اوره و تاثیر آنها بر ویژگی های تولیدی گاوهای تازه زای هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 13

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر اسید کلریدریک واوره بر خصوصیات شیمیایی, تجریه پذیری ماده خشک و پروتئین خام سیلاژ یونجه و همچنین مصرف آن در تغذیه گاوهای تازه زای هلشتاین, آزمایشی در سه مرحله انجام شد. در مرحله اول یونجه خرد شده با مقادیر متفاوت اسید کلریدریک (صفر, 2, 4, 6, 8, 10, 12, 14 و 16 میلی لیتر به ازای یک کیلوگرم ماده خشک) و اوره (صفر, 5/2, 5, 5/7 و 10 گرم به ازای یک کیلوگرم ماده خشک) در کیسه های پلاستیکی سیلو شد. در مرحله دوم فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام سیلاژهای یونجه (تیمار 1: سیلاژ یونجه بدون افزودنی, تیمار 2: سیلاژ یونجه با 5 گرم اوره + 4 میلی لیتر اسید کلریدریک به ازای یک کیلو گرم ماده خشک, تیمار 3: سیلاژ یونجه با 5 گرم اوره + 12 میلی لیتر اسید کلریدریک به ازای یک کیلو گرم ماده خشک) با استفاده از روش کیسه های نایلونی تعیین شد. مقایسه ضرایب تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام تحت تاثیر عمل آوری اسید و اوره قرار گرفت. در مرحله سوم تاثیر جایگزینی 75% (بر مبنای ماده خشک) سیلاژ یونجه غنی شده (تیمارهای آزمایشی مرحله دوم) به جای یوجه خشک در خوراک 15 راس از گاوهای تازه زای هلشتاین با میانگین روزهای شیردهی 3 ± 21 روز در قالب طرح کاملا تصادفی با روش تکرار در زمان به مدت 49 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. مصرف خوراک و تولید شیر به طور روزانه ثبت شد و نمونه گیری از شیر در طی 4 مرحله (پایان هفته اول, سوم, پنجم و هفتم) انجام شد. علاوه بر این نمونه گیری خون در طی دو مرحله (هفته سوم و هفته آخر آزمایش) در سه زمان (قبل, 2 و 4 ساعت بعد از مصرف خوراک صبحگاهی) از طریق سیاهرگ گردن انجام شد. مصرف ماده خشک در گاوهایی که از تیمار سه استفاده می نمودند به طور معنی داری کمتر از سایر تیمارها بود (05/0>P) اثر زمان بر تولید و غلظت چربی شیر معنی دار شد (05/0>P) غلظت گلوکز خون (میلی گرم در دسی لیتر) در زمان های قبل (تیمار یک: 71 در مقابل تیمار دو: 7/73) و 2 ساعت (تیمار یک: 1/70 در مقابل تیمار دو: 6/73) بعد از مصرف خوراک صبحگاهی تحت تاثیر تیمارها قرار گرفت (05/P<0). به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از اسید کلریدریک به عنوان یک اسید معدنی و ارزان قیمت در غنی سازی سیلاژ یونجه می تواند همراه با اثرات مطلوب بر خصوصیات شیمیایی و تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین این علوفه تخمیری باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    وکیلی، سیدعلیرضا، دانش مسگران، محسن، و نصیری مقدم، حسن. (1388). خصوصیات شیمیایی, فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام سیلاژ یونجه غنی شده با اسیدکلریدریک و اوره و تاثیر آنها بر ویژگی های تولیدی گاوهای تازه زای هلشتاین. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 1/19(2)، 1-13. SID. https://sid.ir/paper/450152/fa

    Vancouver: کپی

    وکیلی سیدعلیرضا، دانش مسگران محسن، نصیری مقدم حسن. خصوصیات شیمیایی, فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام سیلاژ یونجه غنی شده با اسیدکلریدریک و اوره و تاثیر آنها بر ویژگی های تولیدی گاوهای تازه زای هلشتاین. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1388؛1/19(2):1-13. Available from: https://sid.ir/paper/450152/fa

    IEEE: کپی

    سیدعلیرضا وکیلی، محسن دانش مسگران، و حسن نصیری مقدم، “خصوصیات شیمیایی, فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام سیلاژ یونجه غنی شده با اسیدکلریدریک و اوره و تاثیر آنها بر ویژگی های تولیدی گاوهای تازه زای هلشتاین،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 1/19، no. 2، pp. 1–13، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/450152/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button