مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

276
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تغذیه پودر هسته خرمای عمل آوری شده با پراکسید هیدروژن قلیایی بر قابلیت هضم و عملکرد بره های پرواری

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 69

چکیده

 آزمایش حاضر با هدف بهبود ارزش تغذیه ای هسته خرما و بررسی اثر آن بر قابلیت هضم و عملکرد بره های پرواری انجام شد. از تعداد 32 بره نر عربی با سن 1± 6 ماه و میانگین وزن 2± 29 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و هشت تکرار استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1-جیره شاهد (فاقد پودر هسته خرما), 2-جیره حاوی پودر هسته خرمای عمل آوری نشده, 3-جیره حاوی پودر هسته خرمای عمل آوری شده با پراکسید هیدروژن قلیایی یک درصد و 4-جیره حاوی پودر هسته خرمای عمل آوری شده با پراکسید هیدروژن قلیایی دو درصد بودند. مصرف خوراک, عملکرد رشد, قابلیت هضم مواد مغذی, فراسنجه های تخمیری شکمبه و فراسنجه های خونی بره ها اندازه گیری شدند. نتایج آزمایش نشان داد مصرف خوراک بین تیمارهای مختلف یکسان بود. قابلیت هضم ماده خشک, ماده آلی, الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی در تیمار حاوی پودر هسته خرمای خام کمترین مقدار بود (05/0P<). از نظر افزایش وزن روزانه, وزن نهایی و ضریب تبدیل خوراک کل دوره بین تیمارها تفاوت معنی داری مشاهده نشد. غلظت نیتروژن آمونیاکی در تیمارهای دو و سه و pHمایع شکمبه در تیمارهای دو, سه و چهار نسبت به شاهد به طور معنی داری کاهش یافت (05/0>P). کل جمعیت پروتوزوآ و گونه انتودینیوم در تیمار دو کمترین مقدار بودند (05/0P<). هرچند قابلیت هضم پودر هسته خرمای خام عمل آوری شده با هر دو سطح پراکسید هیدروژن قلیایی بهبود یافت, اما در حد مورد انتظار نبود. بنابراین, با توجه به عدم تاثیر منفی بر قابلیت هضم مواد مغذی و صفات عملکردی بره ها و از طرفی فراوانی و قیمت ارزان تر هسته خرما نسبت به سیلاژ ذرت و سایر اقلام خوراکی, می توان تا 15 درصد استفاده از پودر هسته خرما در جیره بره های پرواری را توصیه کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خنیفر، حسن، و چاجی، مرتضی. (1399). تاثیر تغذیه پودر هسته خرمای عمل آوری شده با پراکسید هیدروژن قلیایی بر قابلیت هضم و عملکرد بره های پرواری. تحقیقات تولیدات دامی، 9(4 )، 57-69. SID. https://sid.ir/paper/405396/fa

    Vancouver: کپی

    خنیفر حسن، چاجی مرتضی. تاثیر تغذیه پودر هسته خرمای عمل آوری شده با پراکسید هیدروژن قلیایی بر قابلیت هضم و عملکرد بره های پرواری. تحقیقات تولیدات دامی[Internet]. 1399؛9(4 ):57-69. Available from: https://sid.ir/paper/405396/fa

    IEEE: کپی

    حسن خنیفر، و مرتضی چاجی، “تاثیر تغذیه پودر هسته خرمای عمل آوری شده با پراکسید هیدروژن قلیایی بر قابلیت هضم و عملکرد بره های پرواری،” تحقیقات تولیدات دامی، vol. 9، no. 4 ، pp. 57–69، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/405396/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button