مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

483
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

448
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم، عملکرد رشد، جمعیت پروتوزوآ و برخی فراسنجه های خونی و شکمبه ای بزغاله های پرواری

صفحات

 صفحه شروع 38 | صفحه پایان 49

چکیده

 استفاده از منابع خوراکی غیر معمول در هر منطقه, به تولید محصولات دامی اقتصادی برای رفع نیاز جامعه کمک می کند و باعث کاهش رقابت غذایی دام با انسان می شود. آزمایش حاضر با هدف بررسی امکان استفاده از مغز میوه ی بلوط و اثرات آن به عنوان یک منبع نشاسته ای و دارای تانن به عنوان یک ماده ی ضد تغذیه ای, به صورت جایگزین با بخش دانه ای در جیره ی بزغاله های پرواری انجام شد. در این آزمایش از 36 رأس بزغاله نر ترکی با میانگین وزن 2± 15 کیلوگرم استفاده شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره های حاوی 21 و 42 درصد مغز میوه ی بلوط و جیره ی شاهد بودند. بزغاله ها به مدت 90 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. مصرف خوراک, قابلیت هضم ظاهری, فرآسنجه های تخمیری شکمبه نظیر اسیدهای چرب فرار و جمعیت پروتوزوآی شکمبه, فرآسنجه های خونی و فعالیت جویدن بزغاله ها اندازه گیری شد. نتایج نشان داد استفاده از مغز میوه ی بلوط تأثیری بر ماده ی خشک مصرفی کل دوره ی آزمایشی, قابلیت هضم ظاهری ماده ی خشک, پروتئین خام, الیاف نامحلول در شوینده ی خنثی و شوینده ی اسیدی نداشت. افزایش وزن روزانه و ضریب تبدیل غذایی تحت تأثیر جیره های غذایی قرار نگرفتند. غلظت گلوکز, اوره, کلسترول و تری گلیسیرید خون, pH, غلظت نیتروژن آمونیاکی, کل اسیدهای چرب فرار, نسبت اسیداستیک به اسید پروپیونیک و جمعیت پروتوزوآی شکمبه تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند. مدت زمان خوردن و جویدن (دقیقه در روز) در مورد جیره های حاوی مغز میوه ی بلوط افزایش یافت. بنابراین, استفاده از مغز میوه ی بلوط اثر نامطلوبی بر شاخصه های مورد مطالعه در این پژوهش نداشت و در بعضی موارد باعث بهبود عددی در نتایج آزمایش شد. از طرفی, با توجه به کاهش قیمت جیره های حاوی مغز میوه ی بلوط و هزینه های تمام شده پایین تر, می توان از این ماده ی خوراکی به عنوان بخشی از جیره ی غذایی بزغاله های پرواری استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین پورمحمدآبادی، حسین، و چاجی، مرتضی. (1398). اثر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم, عملکرد رشد, جمعیت پروتوزوآ و برخی فراسنجه های خونی و شکمبه ای بزغاله های پرواری. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، 15(2 )، 38-49. SID. https://sid.ir/paper/377956/fa

    Vancouver: کپی

    حسین پورمحمدآبادی حسین، چاجی مرتضی. اثر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم, عملکرد رشد, جمعیت پروتوزوآ و برخی فراسنجه های خونی و شکمبه ای بزغاله های پرواری. مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)[Internet]. 1398؛15(2 ):38-49. Available from: https://sid.ir/paper/377956/fa

    IEEE: کپی

    حسین حسین پورمحمدآبادی، و مرتضی چاجی، “اثر مغز میوه بلوط بر قابلیت هضم, عملکرد رشد, جمعیت پروتوزوآ و برخی فراسنجه های خونی و شکمبه ای بزغاله های پرواری،” مجله دامپزشکی ایران (دانشگاه شهید چمران اهواز)، vol. 15، no. 2 ، pp. 38–49، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/377956/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا