مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

298
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

687
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر قارچ مایکوریزا بر خصوصیات کمی و پروتئین لوبیا چشم بلبلی (Vigna unguiculata L. ) تحت دورهای آبیاری مختلف

صفحات

 صفحه شروع 129 | صفحه پایان 143

چکیده

 به منظور بررسی اثر قارچ مایکویزا بر خصوصیات کمی و پروتئین لوبیا چشم بلبلی در دورهای مختلف آبیاری, این تحقیق در سال زراعی 1396 در شهرستان خرمشهر به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل دور آبیاری در چهار سطح 55 (شاهد), 80, 105 و 130 میلی متر تبخیر از تشت تبخیر کلاس A در کرت های اصلی و قارچ مایکوریزا در دو سطح شامل عدم کاربرد مایکوریزا (شاهد) و کاربرد مایکوریزا در کرت های فرعی بودند. نتایج نشان داد که اثر اصلی دور آبیاری و قارچ مایکوریزا بر تعداد دانه در غلاف, وزن هزار دانه و عملکرد پروتئین و اثر متقابل آن ها بر عملکرد دانه معنی دار بود. بیشترین عملکرد دانه در تیمار 80 میلی متر تبخیر از تشت (با میانگین 3/233 گرم در مترمربع) و کمترین عملکرد دانه (با میانگین 7/168 گرم در مترمربع) به تیمار 130 میلی متر تبخیر از تشت اختصاص یافت. نتایج نشان داد که با کاربرد قارچ مایکوریزا عملکرد دانه و عملکرد پروتئین به ترتیب 16/9 و 12 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت. برهمکنش فواصل آبیاری و مایکوریزا اثر معنی داری بر عملکرد دانه (افزایش 25 درصد نسبت به تیمار شاهد) داشت. لذا به منظور دست یابی به حداکثر عملکرد کمی و کیفی, کاشت گیاه لوبیا چشم بلبلی با فاصله آبیاری 80 میلی متر تبخیر از تشت و کاربرد مایکوریزا در مناطقی که گیاهان با تنش خشکی مواجه می شوند پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مطرودی، محمد، و لک، شهرام. (1398). اثر قارچ مایکوریزا بر خصوصیات کمی و پروتئین لوبیا چشم بلبلی (Vigna unguiculata L. ) تحت دورهای آبیاری مختلف. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 11(1 (پیاپی 41) )، 129-143. SID. https://sid.ir/paper/406713/fa

    Vancouver: کپی

    مطرودی محمد، لک شهرام. اثر قارچ مایکوریزا بر خصوصیات کمی و پروتئین لوبیا چشم بلبلی (Vigna unguiculata L. ) تحت دورهای آبیاری مختلف. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1398؛11(1 (پیاپی 41) ):129-143. Available from: https://sid.ir/paper/406713/fa

    IEEE: کپی

    محمد مطرودی، و شهرام لک، “اثر قارچ مایکوریزا بر خصوصیات کمی و پروتئین لوبیا چشم بلبلی (Vigna unguiculata L. ) تحت دورهای آبیاری مختلف،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 11، no. 1 (پیاپی 41) ، pp. 129–143، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406713/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا