مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

347
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

462
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تیمارهای شیمیایی و آنزیمی بر ارزش غذایی، فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم تفاله گوجه فرنگی در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 34

چکیده

 زمینه مطالعاتی: یکی از راه های افزایش ارزش غذایی خوراک های با کیفیت پایین در دام های نشخوار کننده استفاده از روش های فیزیکی و شیمیایی برای عمل آوری آن هاست. هدف: اﯾ ﻦ آزﻣ ﺎ ﯾ ﺶ ﺟ ﻬ ﺖ بررسی ارزش غذایی و فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم تفاله گوجه فرنگی با اعمال تیمارهای مختلف شیمیایی (اتوکلاو, 3 درصد اوره و 3 درصد اوره + اتوکلاو) و آنزیمی (در دو سطح 5/0 و 1 درصد) در ﺷ ﺮ اﯾ ﻂ آزﻣ ﺎ ﯾ ﺸ ﮕ ﺎ ﻫ ﯽ اﻧ ﺠ ﺎ م ﺷ ﺪ . روش کار: علاوه بر ترکیبات شیمیایی (ماده خشک, پروتئین خام, دیواره سلولی و خاکستر), فراسنجه های حداکثر تولید گاز, سرعت تولید گاز, زمان تاخیر, قابلیت هضم ماده خشک, قابلیت هضم دیواره سلولی و انرژی قابل متابولیسم اندازه گیری شد. نتایج: ﮐ ﻤ ﺘ ﺮ ﯾ ﻦ ﻏ ﻠ ﻈ ﺖ ﭘ ﺮ وﺗ ﺌ ﯿ ﻦ ﺧ ﺎ م در تیمار شاهد, و ﺑ ﯿ ﺸ ﺘ ﺮ ﯾ ﻦ ﻏ ﻠ ﻈ ﺖ آن در تیمار اوره 3 درصد (به ترتیب 8/256 و 343 گرم در کیلوگرم ماده خشک) ﻣ ﺸ ﺎ ﻫ ﺪ ه ﺷ ﺪ (05/0>P). ﻫ ﻤ ﭽ ﻨ ﯿ ﻦ ﺑ ﯿ ﺸ ﺘ ﺮ ﯾ ﻦ ﻏ ﻠ ﻈ ﺖ دﯾ ﻮ اره ﺳ ﻠ ﻮ ﻟ ﯽ ﻧ ﺎ ﻣ ﺤ ﻠ ﻮ ل در ﺷ ﻮ ﯾ ﻨ ﺪ ه ﺧ ﻨ ﺜ ﯽ (دﯾ ﻮ اره ﺳ ﻠ ﻮ ﻟ ﯽ ), در بین تیمارهای اعمال شده در تیمار شاهد و اتوکلاو ﻣ ﺸ ﺎ ﻫ ﺪ ه ﺷ ﺪ (05/0>P). تیمار آنزیم یک درصد بالاترین پتانسیل تولید گاز و کوتاه ترین فاز تاخیر را در طی 144 ساعت انکوباسیون داشت (05/0>P). ﺑ ﯿ ﺸ ﺘ ﺮ ﯾ ﻦ ﻣ ﻘ ﺪ ار ﮔ ﻮ ارشﭘ ﺬ ﯾ ﺮ ی ﻣ ﺎ ده آلی در تیمار اوره 3 درصد ﻣ ﺸ ﺎ ﻫ ﺪ ه ﺷ ﺪ (05/0>P). ﺑ ﯿ ﺸ ﺘ ﺮ ﯾ ﻦ ﻣ ﻘ ﺪ ار ﮔ ﻮ ارشﭘ ﺬ ﯾ ﺮ ی دﯾ ﻮ اره ﺳ ﻠ ﻮ ﻟ ﯽ و ضریب تفکیک, در تیمار اوره 3 درصد ﻣ ﺸ ﺎ ﻫ ﺪ ه ﺷ ﺪ , در ﻣ ﻘ ﺎ ﺑ ﻞ ﺑ ﯿ ﺸ ﺘ ﺮ ﯾ ﻦ ﻣ ﻘ ﺪ ار ﺗ ﻮ ده ﻣ ﯿ ﮑ ﺮ وﺑ ﯽ و اﻧ ﺮ ژی ﻗ ﺎ ﺑ ﻞ ﻣ ﺘ ﺎ ﺑ ﻮ ﻟ ﯿ ﺴ ﻢ ﻣ ﺮ ﺑ ﻮ ط ﺑ ﻪ تیمار آنزیم یک درصد ﺑ ﻮ د. نتیجه گیری کلی: ﺑ ﻪ ﻃ ﻮ رﮐ ﻠ ﯽ , ﺑ ﺎ در ﻧ ﻈ ﺮ ﮔ ﺮ ﻓ ﺘ ﻦ ﺷ ﺎ ﺧ ﺺ ﻫ ﺎ ﯾ ﯽ مانند قابلیت هضم ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی, ضریب تفکیک و ﺗ ﺮ ﮐ ﯿ ﺐ ﺷ ﯿ ﻤ ﯿ ﺎ یی ﻣ ﯽ ﺗ ﻮ ان اﯾ ﻦ ﻃ ﻮ ر ﻧ ﺘ ﯿ ﺠ ﻪ ﮔ ﯿ ﺮ ی ﮐ ﺮ د ﮐ ﻪ تیمارهای اوره 3 درصد و آنزیم در سطح یک درصد باعث افزایش قابلیت هضم تفاله گوجه فرنگی شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    علیپور، داریوش، کولیوند، محیا، و علیمحمدی، رضا. (1397). اثر تیمارهای شیمیایی و آنزیمی بر ارزش غذایی, فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم تفاله گوجه فرنگی در شرایط آزمایشگاهی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 28(2 )، 23-34. SID. https://sid.ir/paper/406786/fa

    Vancouver: کپی

    علیپور داریوش، کولیوند محیا، علیمحمدی رضا. اثر تیمارهای شیمیایی و آنزیمی بر ارزش غذایی, فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم تفاله گوجه فرنگی در شرایط آزمایشگاهی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(2 ):23-34. Available from: https://sid.ir/paper/406786/fa

    IEEE: کپی

    داریوش علیپور، محیا کولیوند، و رضا علیمحمدی، “اثر تیمارهای شیمیایی و آنزیمی بر ارزش غذایی, فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم تفاله گوجه فرنگی در شرایط آزمایشگاهی،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 2 ، pp. 23–34، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406786/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button