Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مشخصات نشــریه/اطلاعات دوره

نتایج جستجو

2558

نتیجه یافت شد

مرتبط ترین ها

اعمال فیلتر

به روزترین ها

اعمال فیلتر

پربازدید ترین ها

اعمال فیلتر

پر دانلودترین‌ها

اعمال فیلتر

پر استنادترین‌ها

اعمال فیلتر

تعداد صفحات

27

انتقال به صفحه

آرشیو

سال

دوره(شماره)

مشاهده شمارگان

مرکز اطلاعات علمی SID1
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    28
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    193-204
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    239
  • دانلود: 

    199
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: شناسایی ژن­ های بزرگ اثر، مؤثر بر صفات مهم اقتصادی یکی از مهم ترین اهداف اصلاح نژادی در پرورش گوسفند است. هدف: این تحقیق به منظور بررسی ساختار و لایه­ بندی جمعیتی و شناسایی جایگاه ها و ژن های مرتبط با صفات کیفی پشم، از طریق مطالعه ارتباط ژنومی هاپلوتیپی (GWAS) با استفاده از تراشه SNP ژنوم گوسفند (Illumnia SNPChip 50K Beadchip) در یک جمعیت گوسفند زندی بود. روش­ کار: برای هر دام، صفات کیفی شامل: طول استاپل (SL)، میانگین قطر الیاف (MFD)، ضریب تغییرات قطر الیاف (FDCV) و نسبت الیافی که مساوی یا بیشتر از 30 میکرومتر قطر الیاف (F≥ 30) پشم اندازه گیری شد. پس از شناسایی اثرات ثابت معنی­ دار، مطالعه کنترل ژنومیکی (GC) با استفاده از آماره لامبدا و پویش ژنومی در نرم افزار PLINK نسخه 1. 90 با استفاده از مدل خطی معمول (GLM) ارتباط هر یک هاپلوتیپ­ ها با صفات کیفی پشم ارزیابی و برای کنترل نرخ اشتباه از تصحیح بنفرونی استفاده شد. نتایج: یافته­ های حاصل از کنترل ژنومیک لایه­ بندی ضعیفی برای صفات کیفی پشم شامل SL، MFD، FDCV و F≥ 30 نشان داد که حاکی از عدم وجود اختلاط ژنتیکی در جمعیت مورد مطالعه است. دو ناحیه هاپلوتیپی پیشنهادی در داخل ژن­ های کاندیدا ERBB2 و GNASواقع شدند که پیشتر به عنوان ژن های مؤثر بر رشد و توسعه مو و پوست در انسان گزارش گردیده بودند. نتیجه­ گیری نهایی: ژن های کاندیدای شناسایی شده، عملکرد مولکولی مرتبط با صفات الیاف پشم داشتند. انتخاب برای بهبود کیفی در پشم تولیدی در گوسفندان زندی با استفاده از این یافته­ ها، باعث تسریع در پیشرفت ژنتیکی خواهد گردید.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 239

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 199 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    28
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    1-10
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    398
  • دانلود: 

    517
چکیده: 

زمینه ی مطالعاتی: مغز میوه ی بلوط دارای درصد بالایی نشاسته است که می تواند به عنوان یک منبع انرژی در جیره ی جانوران پرورشی به کار رود، ولی دارای درصد بالای تانن است که می تواند پیامد های زیانباری برای جانوران پرورشی داشته باشد. هدف: پژوهش کنونی برای بررسی کارایی باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم برای کاهش تانن مغز میوه ی بلوط انجام گرفت. روش کار: آزمایش در یک طرح کاملاً تصادفی با 7 تیمار و 3 تکرار انجام گرفت. گروه های آزمایشی دربرگیرنده ی یک گروه بدون فرآوری به عنوان گروه شاهد و تیمار های با باکتری یا بدون باکتری، شرایط هوازی یا بی هوازی ودوره ی فرآوری 5 یا 10 روز بودند. به ازای هر گرم از نمونه های آزمایشی، CFU 107 باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم افزوده شد و در دمای 37 درجه ی سانتیگراد در انکوباتور گذاشته شدند. در این آزمایش ترکیبات فنلی و تاننی، pH، قند محلول و اسیدهای چرب فرار (اسید استیک، پروپیونیک و بوتیریک) اندازه گیری و محاسبه شدند. نتایج: یافته های پژوهش نشان می دهند که بیشترین کاهش در میزان فنل کل، فنل غیرتاننی، تانن کل، تانن متراکم و تانن هیدرولیزشونده (به ترتیب به میزان 39، 24، 49، 5/49 و 59 درصد) بعد ازپنچ روز فرآوری مشاهده شد و میان روز پنج و ده فرآوری تفاوت معنی داری دیده نشده است. پس از فرآوری، درصد اسیدهای چرب استات، پروپیونات و بوتیرات افزایش ولی درصد قند محلول کاهش یافتند 01/0 < P. نتیجه گیری نهایی: یافته های این پژوهش نشان داده است که باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم برای کاهش تانن میوه ی بلوط به روش فرآوری زیستی کارایی بالایی دارد. اسید چرب فرار، بلوط، تانن، فرآوری زیستی، فنل، قند محلول، لاکتوباسیلوس پلانتارروم

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 398

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 517 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    28
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    11-22
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    488
  • دانلود: 

    551
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: خصوصیات ظاهری زنبورعسل در شناسایی نژادها و جمعیت ها اهمیت داشته و به دلیل همبستگی با صفات تولیدی و رفتاری می توانند در اصلاح غیرمستقیم این صفات مورد استفاده قرار گیرند. لذا، اولین قدم در اصلاح نژاد زنبورعسل انجام مطالعات مورفولوژیک می باشد. روش کار: این پژوهش در 2 زنبورستان از 4 شهرستان مختلف استان زنجان شامل زنجان، ابهر، ماهنشان و طارم انجام گرفت. تعداد 40 کلنی (5 کلنی از 8 زنبورستان) شناسایی شده و از هر کلنی 50 ( و در مجموع 2000) زنبور عسل کارگر جوان جمع آوری گردید، که از این تعداد 800 زنبور (20 زنبور از هر کلنی) مورد ارزیابی قرار گرفت. برای انجام تجزیه واریانس داده های حاصل از ارزیابی صفات، 8 زنبورستان به عنوان تیمار و 5 کلنی از هریک به عنوان تکرار منظور شده و تجزیه واریانس تک متغیره در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از نرم افزار MSTATC انجام گردید. سپس میانگین ارزش صفات در زنبورستان ها با آزمون دانکن مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج: بال جلویی اکثر (73%) زنبوران مورد مطالعه از نظر خصوصیت Discoidal shift در موقعیت 1+ بودند. با انجام تجزیه خوشه ای برای تمام خصوصیات مورفولوژیک زنبوران، زنبورستان های مورد بررسی به دو گروه تقسیم شدند: 1) زنبورستان 1 ماهنشان، زنبورستان 2 زنجان و زنبورستان 1 و 2 طارم، 2) زنبورستان 2 ماهنشان، زنبورستان 1 زنجان و زنبورستان 1 و 2 ابهر. در تجزیه به مؤلفه-های اصلی برای 14 صفت مورد ارزیابی، مؤلفه اول و دوم به ترتیب 5/50 و 8/22 درصد و مجموعاً 3/73 درصد از واریانس کل را توجیه نمودند. مؤلفه اصلی اول بیشترین سهم را در تبیین واریانس کل داشت. عرض بال، کوبیتالa، کوبیتالb، طول ران، ساق، پنجه، T3 و T4و قلاب چپ و راست بیشتر توسط این مؤلفه توجیه شدند. نتیجه گیری نهایی: از آنجاییکه مؤلفه اصلی اول مهمترین مؤلفه است، پس صفات مذکور نیز که عمدتاً توسط این مؤلفه توجیه می شوند، نسبت به سایر صفات در تمایز زنبوران زنبورستان های مورد ارزیابی مهمتر هستند. صفات طول بال، شاخص کوبیتال و طول موی بند پنجم پشتی شکمی، ضریب تبیین بیشتری در مؤلفه اصلی دوم داشتند. به عبارت دیگر، این مؤلفه عمدتاً توجیه کننده این صفات است که در درجه دوم اهمیت قرار می گیرند. نمودار دو بعدی این دو مؤلفه ترسیم و زنبورستان ها بر این اساس نیز گروه بندی شدند. نتایج حاصل دقیقاً منطبق بر گروه بندی حاصل از تجزیه خوشه ای و تأییدکننده آن بود.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 488

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 551 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    28
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    23-34
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    350
  • دانلود: 

    515
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: یکی از راه های افزایش ارزش غذایی خوراک های با کیفیت پایین در دام های نشخوار کننده استفاده از روش های فیزیکی و شیمیایی برای عمل آوری آن هاست. هدف: اﯾ ﻦ آزﻣ ﺎ ﯾ ﺶ ﺟ ﻬ ﺖ بررسی ارزش غذایی و فراسنجه های تولید گاز و قابلیت هضم تفاله گوجه فرنگی با اعمال تیمارهای مختلف شیمیایی (اتوکلاو، 3 درصد اوره و 3 درصد اوره + اتوکلاو) و آنزیمی (در دو سطح 5/0 و 1 درصد) در ﺷ ﺮ اﯾ ﻂ آزﻣ ﺎ ﯾ ﺸ ﮕ ﺎ ﻫ ﯽ اﻧ ﺠ ﺎ م ﺷ ﺪ . روش کار: علاوه بر ترکیبات شیمیایی (ماده خشک، پروتئین خام، دیواره سلولی و خاکستر)، فراسنجه های حداکثر تولید گاز، سرعت تولید گاز، زمان تاخیر، قابلیت هضم ماده خشک، قابلیت هضم دیواره سلولی و انرژی قابل متابولیسم اندازه گیری شد. نتایج: ﮐ ﻤ ﺘ ﺮ ﯾ ﻦ ﻏ ﻠ ﻈ ﺖ ﭘ ﺮ وﺗ ﺌ ﯿ ﻦ ﺧ ﺎ م در تیمار شاهد، و ﺑ ﯿ ﺸ ﺘ ﺮ ﯾ ﻦ ﻏ ﻠ ﻈ ﺖ آن در تیمار اوره 3 درصد (به ترتیب 8/256 و 343 گرم در کیلوگرم ماده خشک) ﻣ ﺸ ﺎ ﻫ ﺪ ه ﺷ ﺪ (05/0>P). ﻫ ﻤ ﭽ ﻨ ﯿ ﻦ ﺑ ﯿ ﺸ ﺘ ﺮ ﯾ ﻦ ﻏ ﻠ ﻈ ﺖ دﯾ ﻮ اره ﺳ ﻠ ﻮ ﻟ ﯽ ﻧ ﺎ ﻣ ﺤ ﻠ ﻮ ل در ﺷ ﻮ ﯾ ﻨ ﺪ ه ﺧ ﻨ ﺜ ﯽ (دﯾ ﻮ اره ﺳ ﻠ ﻮ ﻟ ﯽ )، در بین تیمارهای اعمال شده در تیمار شاهد و اتوکلاو ﻣ ﺸ ﺎ ﻫ ﺪ ه ﺷ ﺪ (05/0>P). تیمار آنزیم یک درصد بالاترین پتانسیل تولید گاز و کوتاه ترین فاز تاخیر را در طی 144 ساعت انکوباسیون داشت (05/0>P). ﺑ ﯿ ﺸ ﺘ ﺮ ﯾ ﻦ ﻣ ﻘ ﺪ ار ﮔ ﻮ ارشﭘ ﺬ ﯾ ﺮ ی ﻣ ﺎ ده آلی در تیمار اوره 3 درصد ﻣ ﺸ ﺎ ﻫ ﺪ ه ﺷ ﺪ (05/0>P). ﺑ ﯿ ﺸ ﺘ ﺮ ﯾ ﻦ ﻣ ﻘ ﺪ ار ﮔ ﻮ ارشﭘ ﺬ ﯾ ﺮ ی دﯾ ﻮ اره ﺳ ﻠ ﻮ ﻟ ﯽ و ضریب تفکیک، در تیمار اوره 3 درصد ﻣ ﺸ ﺎ ﻫ ﺪ ه ﺷ ﺪ ، در ﻣ ﻘ ﺎ ﺑ ﻞ ﺑ ﯿ ﺸ ﺘ ﺮ ﯾ ﻦ ﻣ ﻘ ﺪ ار ﺗ ﻮ ده ﻣ ﯿ ﮑ ﺮ وﺑ ﯽ و اﻧ ﺮ ژی ﻗ ﺎ ﺑ ﻞ ﻣ ﺘ ﺎ ﺑ ﻮ ﻟ ﯿ ﺴ ﻢ ﻣ ﺮ ﺑ ﻮ ط ﺑ ﻪ تیمار آنزیم یک درصد ﺑ ﻮ د. نتیجه گیری کلی: ﺑ ﻪ ﻃ ﻮ رﮐ ﻠ ﯽ ، ﺑ ﺎ در ﻧ ﻈ ﺮ ﮔ ﺮ ﻓ ﺘ ﻦ ﺷ ﺎ ﺧ ﺺ ﻫ ﺎ ﯾ ﯽ مانند قابلیت هضم ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی، ضریب تفکیک و ﺗ ﺮ ﮐ ﯿ ﺐ ﺷ ﯿ ﻤ ﯿ ﺎ یی ﻣ ﯽ ﺗ ﻮ ان اﯾ ﻦ ﻃ ﻮ ر ﻧ ﺘ ﯿ ﺠ ﻪ ﮔ ﯿ ﺮ ی ﮐ ﺮ د ﮐ ﻪ تیمارهای اوره 3 درصد و آنزیم در سطح یک درصد باعث افزایش قابلیت هضم تفاله گوجه فرنگی شده است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 350

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 515 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    28
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    35-50
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    410
  • دانلود: 

    517
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: فرآوری غلات می تواند باعث استفاده بهینه از آنها گردد، اتلاف مواد مغذی را کاهش دهد و نیز موجب استفاده دام ها از خوراکی متعادل تر گردد که در مدیریت تغذیه حیوان بسیار مهم است. هدف: هدف از این پژوهش، تعیین اثرات حرارت دادن پلت بر ترکیب شیمیایی، بخش های نیتروژن دار و تجزیه پذیری شکمبه ای ماده خشک و پروتئین خام در یک نوع کنسانتره تجاری بود. مواد و روش: به منظور انجام آزمایش از سه مرحله تهیه کنسانتره نمونه برداری صورت گرفت. تیمارهای آزمایش عبارت بودند از: 1-کنسانتره آردی قبل از پلت کردن، 2-کنسانتره آردی که حرارت را دریافت کرده و از کاندیشنر عبور کرده و 3-کنسانتره حرارت داده شده و پلت شده. فراسنجه های تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام نمونه ها با استفاده از دو رأس گاو هلشتاین مجهز به فیستولای شکمبه ای با دو روش کیسه های نایلونی و تولید گاز اندازه گیری شد. نتایج: نتایج نشان داد فرآیند پلت تغییر محسوسی بر ترکیب شیمیایی (ماده خشک، پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، فیبر نامحلول در شوینده خنثی، فیبر نامحلول در شوینده اسیدی) کنسانتره تجاری نداشت. میزان نیتروژن غیر پروتئینی تحت تأثیر عمل آوری حرارتی کاهش یافت. نیتروژن نامحلول در شوینده خنثی (NDIN) و نیتروژن نامحلول در شوینده اسیدی (ADIN) تحت تأثیر فرآیند حرارتی افزایش یافت هرچند این افزایش در مورد نیتروژن نامحلول در شوینده اسیدی معنی دار نبود. حرارت پلت باعث کاهش معنی دار بخش b ماده خشک و پروتئین خام کنسانتره تجاری گردید که در مورد پروتئین خام با کاهش معنی دار نرخ تجزیه پذیری همراه بود. حرارت پلت باعث کاهش بخش با پتانسیل تولید گاز گردید که نتایج روش کیسه های نایلونی را تأیید می کرد. نتیجه گیری نهایی: نتیجه گرفته شد که حرارت فرآیند پلت باعث کاهش تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین خام به خصوصًا بخش کند تجزیه (b) در هر دو روش کیسه های نایلونی و تولید گاز می شود. بنابراین فرآیند حرارتی طی پلت کردن کنسانتره راهبرد مناسبی در کاهش تجزیه پذیری شکمبه ای کنسانتره و تأمین پروتئین عبوری مورد نیاز گاوهای شیری می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 410

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 517 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    28
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    51-63
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    403
  • دانلود: 

    87
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: بهبود ارزش غذایی مواد خوراکی مورد استفاده در تغذیه نشخوارکنندگان با استفاده از روش های فرآوری مناسب و کاربردی نقش مهمی در کاهش هزینه های تولید و بهبود عملکرد تولیدی دام ها دارد. هدف: هدف از این پژوهش مطالعه اثر سطوح مختلف تانن استخراج شده از پوست پسته بر زیر بخش های پروتئین کنجاله کلزا وکنجاله سویا بر اساس سیستم کربوهیدرات و پروتئین خالص کرنل (CNCPS) بود. روش کار: ابتدا پوسته پسته آفتاب خشک توسط الک هایی با قطر منافذ 5/0 میلی متر آسیاب شده و به مدت 24 ساعت با نسبت 1 به 10 (پوست پسته: آب) در آب خیسانده شد. به منظور تهیه عصاره صاف شده، خیساب پوست پسته از صافی عبور داده شد. سپس عصاره صاف شده و به منظور به دست آوردن عصاره غلیظ شده که حاوی 11 درصد فنول کل و 13/7 درصد تانن کل در ماده خشک عصاره بود در آب جوشانده شد. سپس کنجاله ها در شش سطح مختلف شاهد (بدون عصاره حاوی تانن)، 5، 10، 15، 20 و 30 (گرم تانن/ 100 گرم ماده خشک کنجاله سویا و یا کنجاله کلزا) فرآوری شدند. سپس بخش های پنج گانه پروتئین آنها بر اساس سیستم CNCPS اندازه گیری شد. نتایج: بر اساس نتایج بدست آمده سطح 5 درصد فرآوری کنجاله کلزا کمترین بخش محلول (مجموع A، B1 ) را در مقایسه با سایر سطوح نشان داد. همچنین با افزایش سطوح فرآوری مقدار بخشC کاهش یافت. در مورد کنجاله سویا فرآوری در سطح 30 درصد باعث تغییر نسبت بخش های محلول (مجموع A و B1 ) (37/12 درصد) و بخش های نامحلول (مجموع B2، B3 و C) (62/87 درصد) در مقایسه با تیمار شاهد (فرآوری با آب) )05/0P<) و سایر سطوح گردید. تانن استخراج شده از پوست پسته باعث کاهش تجزیه پذیری شکمبه ای پروتئین کنجاله سویا در مقیاس آزمایشگاهی شد، ولی در مورد کنجاله کلزا تجزیه پذیری شکمبه ای را افزایش داد. نتیجه گیری نهایی: در نهایت چنین به نظر می رسد که تانن استخراج شده از پوست پسته تاثیرات متفاوتی بر روند تجزیه پذیری بخش های مختلف پروتئین خام کنجاله سویا و کنجاله کلزا داشته است ولی استفاده از روش های درون تنی برای تایید این نتایج ضروری به نظر می رسد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 403

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 87 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    28
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    65-79
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    588
  • دانلود: 

    580
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: فلزات سنگین از آلاینده های محیط زیست محسوب می شوند. آلودگی ماهیان به این آلاینده ها و انتقال به انسان می تواند بیماری های متعددی را برای انسان ایجاد کند. هدف: این تحقیق باهدف بررسی میزان تجمع فلزات سرب و کادمیوم در عضله قزل آلای رنگین کمان پرورشی ناحیه تالش استان گیلان، مقایسه میزان تجمع این فلزات در گوشت جنس های نر و ماده و همچنین با سازمان خواروبار کشاورزی، غذا و دارو و سازمان دامپزشکی ایران انجام شد. روش کار: برای اجرای این پروژه 6 تیمار در محدوده وزنی 900-700 و زیر 300 گرم در نظر گرفته شد. نمونه برداری در ماه آذر سال 1393 انجام شد. گوشت همگن شده 15 عدد ماهی با دستگاه جذب اتمی روش طیف سنجی نوری بر اساس استاندارد ملی ایران مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: ماهیان با میانگین وزنی 56/478 گرم و طول 93/318 سانتی متر بودند. پی اچ آب استخر ها خنثی بود. سختی آب در استخر های A و B متوسط و در Cسخت بود. دمای آب استخرها 15-16 درجه سلسیوس بود. علیرغم فاکتورهای پی اچ و دما، سختی آب این استخرها تفاوت معنی دار نشان داد(05/0(P<. سرب در مقایسه با کادمیوم کاهش معنی دار نشان نداد(05/0(P>. کادمیوم و سرب در دو گروه ماهیان بین03/0-<01/0 متغیر بودند. این عناصر در جنس های نر و ماده و سنین مختلف ماهیان استخر های موردمطالعه تفاوت معنی دار نشان ندادند(05/0(P>. همبستگی مقادیر سرب و کادمیوم با فاکتورهای طول، سن و وزن در بعضی از استخرها مثبت و در سایرین منفی بود. نتیجه گیری نهایی: ماهیان قزل آلای پرورشی در محدوده های وزنی 900 – 700 و زیر 300 گرم فصل پائیز ناحیه تالش از حیث آلودگی به سرب و کادمیوم و بهداشت مواد غذایی برای مصارف انسانی مناسب بوده و فاقد عوارض جانبی برای مصرف انسان هستند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 588

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 580 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    28
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    81-96
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    338
  • دانلود: 

    516
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: افزودن اسانس های گیاهی سیر و میخک به جیره می تواند اثرات مثبت بر روی گوسفند داشته باشد. هدف: به منظور بررسی اثرات اسانس های روغنی سیر و میخک بر روی میکروارگانیسم های شکمبه وتجزیه پذیری ماده خشک اجزای خوراکی جیره، دوآزمایش طراحی شد. روش کار: آزمایش اول با استفاده از سه راس گوسفند فیستوله شده در قالب طرح چرخشی گردان انجام گرفت. نمونه گیری و تهیه مایع شکمبه از طریق فیستولا در روز پایانی هر دوره آزمایش (روز 28) و در 3 نوبت انجام گرفت. زمان نمونه گیری قبل از خوراک دهی صبح، 4 ساعت پس از خوراک دهی صبح و 8 ساعت پس از خوراک دهی صبح در نظر گرفته شد. آزمایش دوم: به منظور تعیین تاثیر روغن های اسانسی بر تجزیه پذیری ماده خشک و تجزیه پذیری موثر ماده خشک در طرح کاملا تصادفی در قالب بلوک که سه نوع خوراک (کاه، یونجه و جو)، دو نوع اسانس های روغنی (سیر و میخک) و سه تکرار (3 گوسفند فیستول شده ) استفاده شد. انکوباسیون نمونه های خوراکی در زمان های صفر، 2، 4، 8، 16، 24، 48، 72 و 96 ساعت انجام گرفت. نتایج: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد اسانس های روغنی میخک تاثیری بر میزان بار میکروبی شکمبه نداشت، اما اسانس روغنی سیر بار میکروبی شکمبه گوسفند را به صورت معنی داری کاهش داد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که تعداد باکتری های تولید کننده اسیدلاکتیک در اثر اعمال اسانس های روغنی سیر در جیره به طور معنی داری کاهش پیدا کرد. اما تیمار میخک تاثیر معنی-داری بر تعداد باکتری های تولید کننده اسیدلاکتیک نداشت. روغن های اسانسی سیر و میخک تاثیر معنی داری بر تعداد باکتری های کلی فرم مایع شکمبه نداشتند (05/0

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 338

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 516 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    28
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    97-109
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    362
  • دانلود: 

    452
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: تاثیر مکمل CLA بر عملکرد مرغ های تخمگذار بررسی می گردد. هدف: اثرات سطوح مختلف CLA بر عملکرد تولید تخم مرغ، برخی ازفراسنجه های خونی و پاسخ سیستم ایمنی مرغ های تخم گذار در دوره پس از دوره تولک بری بررسی می گردد. روش کار: تعداد 60 قطعه مرغ تخم گذار لگهورن سویه های-لاین W-36 در دوره پس از تولک بری (سن 78 هفتگی) در قالب طرح کاملا تصادفی به 3 تیمار با 5 تکرار 4 قطعه ای اختصاص داده شدند و با جیره های آزمایشی به مدت 4 هفته تغذیه شدند. جیره های آزمایشی شامل جیره شاهد (حاوی صفر درصد (CLA، 25/0 درصد CLA خالص و 5/0 درصد CLA خالص بودند. نتایج: نتایج نشان داد که در کل دوره آزمایشی، درصد تولید و توده تخم مرغ پرندگان دریافت کننده جیره حاوی 5/0 درصد CLA به طور معنی داری بالاتر از پرندگان دریافت کننده جیره های شاهد و جیره حاوی 25/0 درصد CLA بود (05/0 (P<. کلسترول کل، HDL (لیپوپروتئین با چگالی بالا)، LDL(یپوپروتئین با چگالی پایین)، VLDL (لیپوپروتئین با چگالی خیلی پایین) و همچنین ظرفیت آنتی کسیدانی تام سرم خون تحت تاثیرسطوح CLA قرار نگرفت (05/0 (P> درمقابل با افزایش مقدار CLA در جیره، میزان تری گلیسرید کل خون کاهش معنی داری نشان داد (05/0 (P>. ارزیابی سیستم ایمنی نیز نشان داد که با افزودن CLA تا 5/0 درصد جیره، تولید ایمونوگلوبولین G، ایمونوگلوبولین M و ایمونوگلوبولین کل درخون پرندگان بطور معنی داری افزایش یافت (05/0 (P<. نتیجه گیری نهایی: از این آزمایش چنین نتیجه گیری می-شود که استفاده از 5/0 درصد CLAدر جیره مرغ های تخم گذار در دوره پس از دوره تولک بری، می تواند با بهبود سیستم ایمنی پرندگان، عملکرد تولید تخم مرغ و توده تولیدی تخم مرغ را بهبود و میزان تری گلیسرید خون پرندگان را کاهش دهد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 362

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 452 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    28
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    111-126
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    438
  • دانلود: 

    517
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: افزودن اطلاعات ژنوتیپی و فنوتیپی گاوهای ماده به جمعیت مرجع، راهبردی سودمند در افزایش میزان صحت و کاهش اریب برآورد ارزش اصلاحی ژنومی ارزیابی شده است. هدف: مطالعه حاضر تأثیر بکارگیری داده های ژنومی گاوهای ماده در جمعیت مرجع توسط استراتژی های متفاوت انتخاب، تعداد افراد ژنوتیپ شده و وراثت پذیری بر صحت و اریبی ارزش اصلاحی ژنومی را در جمعیت تأیید مورد بررسی قرار داد. روش کار: پس از ایجاد جمعیت اولیه، جمعیت های ثانویه و اصلی به صورت روش چهار مسیری مشابه به نژادی گاو شیری شبیه سازی شد. سپس تعداد متفاوتی از گاو ماده (2500، 5000 و 10000 ماده) جهت افزودن به جمعیت مرجع حاوی 5000 گاو نر برتر تعیین ژنوتیپ گردید. دو سطح وراثت پذیری متوسط (3/0) و پایین (05/0) به طور مستقل در این مطالعه درنظر گرفته شد. نتایج: انتخاب گاوهای ماده جهت ژنوتیپ کردن با درنظر گرفتن صحت برآورد ارزش اصلاحی (AH و ATT)، ضمن صحت بالاتر، میانگین مربعات خطا و اریب کمتری را نسبت به انتخاب بدون درنظر گرفتن صحت (H و TT) نشان دادند. انتخاب گاوهای ماده با روش ATT، به طورکلی برای دو صفت منجر به بیشترین افزایش صحت برآورد ارزیابی ژنومی در محدوده 123/0 تا 215/0 شد. به دنبال آن روش های R و TT به ترتیب بیشترین افزایش صحت ارزیابی ژنومی را داشتند. بدین صورت افزایش صحت در محدوده 117/0 تا 204/0 در روش R و 113/0 تا 196/0 در روش TT مشاهده شد. تعیین ژنوتیپ گاوهای ماده با حداکثر ارزش اصلاحی (AH و H) منجر به کمترین صحت و بیشترین خطا و اریب گردید. با افزایش تعداد گاوهای ماده ژنوتیپ شده، MSE و اریب کمتر شد. متوسط ضریب رگرسیون TBV بر روی DGV در همه روش های مورد مطالعه از 12/1 با 2500 گاو ماده به 08/1 با 10000 ماده برای صفت با وراثت پذیری متوسط رسید. نتیجه گیری نهایی: در میان روش های مورد بررسی در این مطالعه افراد موجود در دو دامنه توزیع ارزش اصلاحی با حداکثر صحت کاندیداهای خوبی از افراد جامعه جهت تعیین ژنوتیپ و قرارگیری در جمعیت مرجع به نظر می رسند و اطلاعات بهتری را برای پیش بینی افراد نسل بعد با هر نوع سطح ژنتیکی فراهم می کنند.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 438

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 517 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    28
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    127-141
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    462
  • دانلود: 

    515
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: زنده مانی بره و به دنبال آن افزایش وزن تولد تا زمان از شیرگیری تحت تأثیر تولید شیر میش می باشد. تعیین مقدار تولید شیر میش ها اطلاعاتی را در مورد بهبود مدیریت مناسب و استراتژیهای تغذیه ای برای میش ها و بره ها در اختیار قرار می دهد. هدف: این تحقیق با هدف تجزیه و تحلیل ژنتیکی رکوردهای روزآزمون تولید شیر در گوسفند کردی شیروان انجام شد. روش کار: داده های مورد استفاده در این پژوهش شامل 1124 رکورد روزآزمون تولید شیر حاصل از 250 رأس میش ایستگاه پرورش و اصلاح نژاد گوسفند کردی شیروان بود که از اردیبهشت تا مرداد ماه سال 1391 جمع آوری شده بودند. این رکوردها با مدل های تابعیت ثابت و تصادفی با استفاده از نرم افزار Wombat مورد تجزیه و تحلیل ژنتیکی قرار گرفتند. نتایج: میانگین تولید شیر روزانه میش های این گله 380/0 کیلوگرم برآورد شد. میانگین وراثت پذیری تولید شیر با مدل های تابعیت ثابت و تصادفی به ترتیب 04/0 و 07/0 برآورد شد. در مدل تابعیت تصادفی حداکثر میزان وراثت پذیری مربوط به روز 14 (18/0) و حداقل میزان آن مربوط به روز 84 (006/0) بود. وراثت پذیری تولید شیر در نیمه اول بالاتر از نیمه دوم شیردهی بود. همبستگی ژنتیکی بین تولید شیر روزهای شیردهی در دامنه 942/0-تا 999/0 بود. همبستگی محیط دائمی بین روزهای شیردهی در دامنه 409/0-تا 999/0 بود. همبستگی های ژنتیکی افزایشی و محیط دائمی این صفت در روزهای شیردهی مجاور بیش از روزهای دور از هم بود. نتیجه گیری نهایی: با توجه به وراثت-پذیری پایین صفت تولید شیر، بهبود شرایط محیطی پرورش، سبب افزایش عملکرد تولید شیر حیوانات در سطح گله خواهد شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 462

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 515 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    28
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    143-157
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    512
  • دانلود: 

    528
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: متابولیت های ثانویه برگ مورد، توانایی تعدیل تخمیر شکمبه ای و بهبود مصرف مواد مغذی در دام را دارند. هدف: هدف از این آزمایش بررسی اثر تغذیه برگ گیاه مورد بر خصوصیات تولید گاز و هضم پذیری الیاف و پروتئین در گوسفند عربی و تاثیر اسانس مورد بر فراسنجه های تولید گاز بود. روش کار: در این آزمایش از 8 راس گوسفند عربی ( تقریبا 9 ماه و میانگین وزن 5/1± 23 کیلوگرم) استفاده شد که با جیره بدون برگ مورد و جیره حاوی 4/0 درصد برگ مورد همراه با جیره 70 به 30 کنسانتره به علوفه به مدت یک ماه تغذیه شدند(4 تکرار برای هر تیمار). در پایان فراسنجه های تخمیر، تولید گاز و قابلیت هضم آزمایشگاهی کاه و کنجاله سویا با مایع شکمبه دام های تغذیه شده اندازه گیری شد. در آزمایش دیگر، اثر سطوح مختلف اسانس مورد (0، 05/0، 1/0 و 15/0 میلی لیتر)، بر فراسنجه های تولید گاز جیره های آزمایشی حاوی نسبت 70 به 30 کنسانتره به علوفه، با استفاده از تکنیک تولید گاز تعیین شد. داده های به دست آمده در قالب طرح کاملا تصادفی آنالیز شدند. نتایج: نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری در پتانسیل تولید گاز کاه گندم بین تیمارها مشاهده نشد. اما پتانسیل تولید گاز کنجاله سویا با مایع شکمبه دام های تغذیه شده با مورد طی 96 ساعت انکوباسیون افزایش (13/158 میلی لیتر در ساعت) یافت (05/0>P). نرخ تولید گاز کاه و کنجاله تحت تأثیر برگ مورد افزایش یافت (05/0> P). خصوصیات تخمیری کاه گندم تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت، اما میزان ضریب تفکیک (PF)، ماده آلی واقعاً هضم شده و توده میکروبی کنجاله سویا در دام های تغذیه شده با مورد نسبت به تیمار شاهد بالاتر بود (05/0> P). در آزمایش دوم، کاهش معنی دار در نرخ تولید گاز، حجم گاز تولیدی و ماده آلی واقعاً هضم شده در همه تیمارهای حاوی اسانس مورد نسبت به تیمار شاهد مشاهده شد (05/0 > P). اما ضریب تفکیک افزایش معنی داری نسبت به تیمار شاهد نشان داد (05/0> P). نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج حاصل، افزودن 4/0 درصد برگ مورد در جیره، دارای اثرات افزایشی بر خصوصیات تولیدگاز و هضم پذیری NDF در گوسفند عربی بود. همچنین افزودن سطوح مختلف اسانس مورد، سبب کاهش حجم گاز تولیدی، تخمیر میکروبی و قابلیت هضم ماده آلی شد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 512

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 528 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    28
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    159-176
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    353
  • دانلود: 

    546
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: کنجاله ذرت (Corn Meal) یکی از محصولات جانبی فرآوری ذرت می باشد که به عنوان خوراک نسبتا جدیدی مطرح شده است. بر این اساس نیاز به پژوهش های بیشتری در مورد ارزش تغذیه ای آن وجود دارد. هدف: تعیین ارزش غذایی کنجاله ذرت، پیش بینی مقدار توده میکروبی به همراه غلظت اسیدهای چرب فرار با استفاده از تکنیک تولید گاز بود. روش کار: تیمارهای مورد نظر در مطالعه حاضر به ترتیب شامل؛ 1) کنجاله ذرت، 2) دانه جو آسیاب شده، 3) آرد ذرت (حاوی نشاسته نسبتا شیشه ای)، 4) آرد ذرت (حاوی نشاسته شیشه ای)، 5) ذرت آسیاب شده (دارای نشاسته آردی)، 6) آرد ذرت دنت، و 7) نشاسته خالص ذرت بودند. نتایج: نتایج نشان داد که کنجاله ذرت کمترین حجم گاز تولیدی از بخش سریع تجزیه را داشته و ذرت با نشاسته آردی بالاترین نرخ تولید گاز را داشت. کنجاله ذرت بالاترین مقدار تولید گاز از بخش با نرخ تجزیه پذیری پایین را داشت اما مقدار کل گاز تولیدی در تیمارهای مختلف برابر بودند. نتایج پیش بینی شده نشان داد که قابلیت هضم ماده خشک و ماده آلی کنجاله ذرت از همه واریته های غلات کمتر بود. همچنین میزان انرژی قابل متابولیسم کنجاله ذرت (30/10 مگاژول به ازای هر کیلوگرم ماده خشک) و غلظت اسیدهای چرب فرار (10/1 میلی مول) نیز در بین تیمارها کمترین بود. دانه ذرت با نشاسته نسبتا شیشه ای با 32/1 میلی مول دارای بالاترین غلظت پیش بینی شده اسیدهای چرب فرار در بین تیمارها بود. مقدار توده میکروبی پیش بینی شده در بین تیمارها تفاوت معنی داری نداشت. نتیجه گیری نهایی: نتایج نشان داد که کنجاله ذرت از نظر سطح انرژی و همچنین ارزش تغذیه ای کمتر از دانه جو و واریته های دانه ذرت می باشد و در مطالعات بعدی نیاز به بررسی تغذیه ای برروی دام ها و تعیین عملکرد دام ها می باشد.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 353

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 546 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    2018
  • دوره: 

    28
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    177-191
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    184
  • دانلود: 

    0
چکیده: 

Introduction: The avian embryo develops in a carbohydrate free environment and restricted resources of energy and nutrients for supporting its growth (Foye et al. 2006a). In ovo injection is a method for supplying nutrients into amniotic fluid, which further can be ingested orally and improves intestinal development and function (Uni et al. 2005; Foye et al. 2007). Previous studies showed positive effects of arginine and lysine on intestinal growth and morphology (Foye et al. 2006 b; Nayak et al. 2016; Ebrahimi et al. 2017). Al-Murrani (1982) reported that 85. 7% L-arginine to L-lysine ratio is adequate for growth of 7 d-old chick embryo. Though there are few reports regarding the effect of different L-arginine to L-lysine ratios on chick embryo intestine growth. Therefore, the aim of this study was to evaluate the effect of in ovo injection with different L-arginine to L-lysine ratios on small intestine growth and its morphology, and also the immune system organs’ weight of a day-old Ross 308 broiler chicks. Material and methods: A total of 210 fertile Ross × Ross 308 broiler eggs were purchased from a breeder flock with 24 weeks of age. Eggs were weighed and then assigned into 7 experimental groups with 30 individual eggs per each group. Treatment groups were included: non-injected control, shamcontrol (distilled water), and 75. 7, 80. 7, 85. 7, 90. 7, and 95. 7 % L-arginine to L-lysine ratios, which was injected into the amniotic fluid on 14 d of incubation from the broad end of eggs. Lysine was considered 2% based on a previous experiment (Ebrahimi et al. 2017) and then, L-arginine to L-lysine ratios were considered based on what Al-Murrani (1982) reported for 7 d old chick embryo with 5% higher and lower intervals (85. 7%). On d 22, chicks were weighed and slaughtered. Afterward, length and weight of duodenum, jejunum, and ileum were recorded. Also, thymus (right lobes), bursa of Fabricius, and spleen were weighed. Moreover, relative weight of these organs to hatchling weight was calculated. For intestine morphology evaluation, segments of duodenum, jejunum, and ileum drowned in 10% neutral buffered formalin around one week for fixation. After fixation, tissue samples were processed using dehydration protocol (series of graded alcohols), clearance by xylene, and embedment in paraffin. Then, these samples were cut into 5 µ m thick cross sections using microtome instrument and were mounted on slides. Then, staining process was performed using Hematoxylin and Eosin (Poosti and Adibmoradi 2008). Finally, villus height, crypt depth, villus width and crypt diameter were measured by a Zeiss light microscope. Data were then analyzed based on a completely randomized design by the GLM procedure of SAS 9. 2 software. Results and discussion: Based on the results, in ovo feeding of different L-arginine to L-lysine ratios up to 85. 7% had an increasing effect on chick weight (P<0. 01; Table 1). Similar to the present results, Edwards et al. (2012) and Nayak et al. (2016) reported that in ovo injection of arginine had an increasing effect on chick weight. Also, it was indicated that in ovo injection of lysine improved hatchling weight (Asmawat et al. 2015; Ebrahimi et al. 2017). The improving effect of different L-arginine to L-lysine ratios partly may be mediated by growth stimulatory effects of arginine (stimulating secretion of insulin and growth hormone along with increasing synthesis of nitric oxide and polyamines), (Floyd et al. 1966; Davis et al. 1972; Jobgen et al. 2006; Khajali and Widerman 2010) and partly by growth stimulatory effects of lysine (stimulating carnitine synthesis and as a result, increasing IGF-I secretion), (Arslan et al. 2004; Kita et al. 2002). Treatments also increased bursa of Fabricius weight (P<0. 05) and the highest amount was observed by 85. 7% L-arginine to L-lysine ratio (Table 1). In accordance with the present study, in ovo injection of lysine up to 20 mg improved bursa of Fabricius weight (Ebrahimi et al. 2017). In ovo injection of different L-arginine to L-lysine ratios had an increasing effect on jejunum (P<0. 01), ileum (P<0. 05), and small intestine length (P<0. 01), relative weight of small intestine to chick live body weight (P<0. 01), and duodenum, jejunum, and ileum weights (P<0. 05; Table 2). Also morphological results indicated higher villus height and villus height/crypt depth ratio, while lower crypt depth in jejunum and ileum by almost all treatments in comparison with control groups (Table 2). Also, 90. 7% L-arginine to L-lysine ratio had the best improving effect on the most of intestinal parameters. Similar to the present results, Edwards et al. (2016) showed that in ovo injection of arginine improved weight, length and villus height of intestine in chicks. Foye et al. (2007) indicated improving effect of in ovo injection with arginine on digestion and absorption capacity of jejunum in turkey. Ebrahimi et al. (2017) reported that in ovo injection of 20 mg L-lysine increased (P<0. 05) jejunum weight and also villus height, villus height/crypt depth ratio, while reduced crypt depth of duodenum, jejunum, and ileum. As increasing in intestine length, villus height, and villus height/crypt depth ratio are indicators for high nutrient digestion and absorption, it may be concluded that in ovo injection of 90. 7% L-arginine to L-lysine ratio will be able to improve growth of chicks during the rearing period (Pluske et al. 1997; Caspary 1992; Ebrahimi et al. 2016, 2017). Improving effect of arginine may be mediated by activating mTOR signaling pathway which resulted in higher protein synthesis, while lower protein degradation (Tan et al. 2010). Lysine may improve intestinal growth parameters by biosynthesis of L-carnitine and then stimulating IGF-I secretion which can result in improvement of intestine growth (Arslan 2006; Shafey et al. 2010). Conclusion: In the present study, though 85. 7% L-arginine to L-lysine ratio had the best effect on hatchling and bursa of Fabricius weight, in ovo injection of 90. 7% L-arginine to L-lysine ratio had the best improving effect on weight, length, and morphological parameters of broiler chicks, then is a suggestible level for in ovo injection.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 184

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
اطلاعات دوره: 
  • سال: 

    1397
  • دوره: 

    28
  • شماره: 

    2
  • صفحات: 

    193-204
تعامل: 
  • استنادات: 

    0
  • بازدید: 

    478
  • دانلود: 

    534
چکیده: 

زمینه مطالعاتی: تغذیه درون تخم مرغی به جنین کمک می کند تا بر محدودیت های تغذیه ای تخم غلبه کند و اثر محرک بر رشد و توسعه روده کوچک و سیستم ایمنی دارد. پژوهش های پیشین اثرهای مثبت تغذیه خوراکی آرژنین و لیزین در طی دوره پرورش بر رشد روده کوچک و سیستم ایمنی را گزارش کرده اند. هدف: بنابراین در این پژوهش اثر تزریق درون تخم مرغی نسبت های مختلف ال-آرژنین به ال-لیزین بر شاخص های بافت روده کوچک و اندام های سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی یک روزه سویه راس 308 بررسی شد. روش کار: در این پژوهش از 210 تخم مرغ بارور مادر گوشتی راس 308 در قالب طرح کامل تصادفی با 7 گروه آزمایشی شامل 30 تخم مرغ انفرادی استفاده شد. گروه های آزمایشی شامل شاهد (بدون تزریق)، شاهد-شم با تزریق آب استریل و تیمارها با تزریق محلول دارای نسبت های 7/75، 7/80، 7/85، 7/90 و 7/95 درصد اسید آمینه ال-آرژنین به ال-لیزین بودند که در روز 14 دوره جوجه کشی به مایع آمنیوتیک تزریق شدند. در روز 22 پژوهش، جوجه ها وزن کشی و کشتار شدند تا شاخص های بافت روده و اندام های سیستم ایمنی اندازه گیری شوند. نتایج: بر اساس نتایج آزمایش حاضر، تغذیه درون تخم مرغی نسبت های مختلف ال-آرژنین به ال-لیزین اثر افزایش دهنده (05/0P<) بر وزن بورس فابریسیوس، وزن دوازدهه، طول ژژنوم، وزن ژژنوم، طول ایلیوم، وزن ایلیوم، طول روده کوچک، وزن و وزن نسبی روده کوچک به وزن بدن داشتند. همچنین اثر افزایش دهنده معنی دار (05/0P<) نسبت های مختلف ال-آرژنین به ال-لیزین بر عمق کریپت، ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت ژژنوم و ایلیوم، قطر کریپت ژژنوم و عرض پرز دوازدهه و ژژنوم مشاهده شد. نتیجه گیری نهایی: نتایج کلی پژوهش حاضر نشان داد تزریق 7/90 درصد نسبت ال-آرژنین به ال-لیزین بهترین اثر را در رشد روده کوچک و بهبود شاخص های میکرومتری ساختار بافتی روده جوجه های گوشتی داشته است.

آمار یکساله:   مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید 478

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesدانلود 534 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesاستناد 0 مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resourcesمرجع 0
telegram sharing button
whatsapp sharing button
linkedin sharing button
twitter sharing button
email sharing button
email sharing button
email sharing button
sharethis sharing button