مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

418
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

634
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تجربی اثر پارامترهای فرآیندی بر خواص مکانیکی و تغییرات ابعادی لوله آلیاژ آلومینیوم 6061 فلوفرم شده گرم

صفحات

 صفحه شروع 489 | صفحه پایان 499

چکیده

 یکی از روش های مهم تولید قطعات صنعتی با تقارن محوری, شکل دهی ورق در فرآیند فلوفرمینگ می باشد. مزیت عمده این فرآیند تولید, استفاده از ابزار ساده, نیروی شکل دهی کم به خاطر تغییر شکل موضعی و افزایش خواص مکانیکی و کیفیت سطح قطعات نهایی تولیدی می باشد. در این تحقیق, فرآیند فلوفرمینگ گرم با استفاده از دستگاه تراش بر آلومینیوم آلیاژی AA6061-O مورد بررسی تجربی قرار گرفت. بدین منظور ابتدا تجهیزات و قالب های مورد نیاز و نمونه های آزمایشگاهی طراحی و ساخته شدند. سپس اثر پارامترهای مختلف فرآیندی مانند درصد کاهش ضخامت ورق, درجه حرارت و تعداد مراحل شکل دهی (تعداد پاس) بر تغییرات ضخامت, دقت ابعادی و همچنین خواص مکانیکی آلیاژ آلومینیوم فلوفرم شده گرم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش ها نشان داد انجام فلوفرمینگ باعث افزایش استحکام و کاهش شکل پذیری لوله در تمامی سطوح فرایندی نسبت به لوله ابتدایی فلوفرم نشده می گردد. اما با افزایش دمای شکل دهی از 20 به 300 درجه سانتی گراد, درصد شکل پذیری لوله افزایش و استحکام و ریزسختی آن کاهش می یابد. در حالیکه با افزایش درصد کاهش ضخامت از 20 % تا 60% در یک دمای ثابت شکل دهی, میزان استحکام و ریز سختی لوله فلوفرم شده افزایش و شکل پذیری آن کاهش می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خسروان، جواد، رضایی آشتیانی، حمیدرضا، و دیلمی عضدی، حامد. (1400). بررسی تجربی اثر پارامترهای فرآیندی بر خواص مکانیکی و تغییرات ابعادی لوله آلیاژ آلومینیوم 6061 فلوفرم شده گرم. مهندسی مکانیک مدرس، 21(7 )، 489-499. SID. https://sid.ir/paper/407106/fa

    Vancouver: کپی

    خسروان جواد، رضایی آشتیانی حمیدرضا، دیلمی عضدی حامد. بررسی تجربی اثر پارامترهای فرآیندی بر خواص مکانیکی و تغییرات ابعادی لوله آلیاژ آلومینیوم 6061 فلوفرم شده گرم. مهندسی مکانیک مدرس[Internet]. 1400؛21(7 ):489-499. Available from: https://sid.ir/paper/407106/fa

    IEEE: کپی

    جواد خسروان، حمیدرضا رضایی آشتیانی، و حامد دیلمی عضدی، “بررسی تجربی اثر پارامترهای فرآیندی بر خواص مکانیکی و تغییرات ابعادی لوله آلیاژ آلومینیوم 6061 فلوفرم شده گرم،” مهندسی مکانیک مدرس، vol. 21، no. 7 ، pp. 489–499، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407106/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button