مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

329
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

453
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر جایگزینی نخود پرتوتابی شده با پودر ماهی بر شاخص های رشد، ترکیبات بدنی و قابلیت هضم ظاهری جیره بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 38

چکیده

 این تحقیق با هدف معرفی منبع پروتئینی جدید به جای پودر ماهی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchusmykiss) انجام شده است. در این مطالعه دانه نخود کابلی معمولی (Cicer arietinum) و دانه نخود پرتوتابی شده جایگزین پروتئین پودر ماهی در جیره شد و اثرات آن بر شاخص های رشد, تغذیه ای, قابلیت هضم پذیری و ترکیبات بدنی بچه ماهی مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه در سالن تکثیر و پرورش پژوهشکده آرتمیا و آبزیان دانشگاه ارومیه انجام شد. تعداد 720 عدد ماهی قزل آلا (4 ± 60 گرم) به صورت تصادفی در هشت تیمار با سه تکرار به طور مساوی تقسیم و به مدت 60 روز با جیره های آزمایشی تغذیه شدند. جیره های آزمایشی شامل غذایی تجاری, غذایی دست ساز بدون نخود (شاهد), جیره های غذایی 20, 30 و 40 درصد نخود معمولی و غذای حاوی 20, 30 و 40 درصد نخود پرتوتابی شده بودند. زیست سنجی در ابتدا و انتهای دوره (روز 60) انجام شد. نتایج نشان دادند که پرتوتابی تأثیر معنی-داری بر ترکیبات غذایی (پروتئین, چربی و ماده خشک) نخود نداشته و شاخص های رشد در تیمارهای مختلف نداشت (05/0P). در نتیجه می توان بیان کرد که افزایش جایگزینی نخود پرتوتابی شده تا حد 40% در جیره بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان تأثیر منفی بر شاخص های رشد ندارد. لذا پروتئین دانه نخود پرتوتابی شده مورد مناسبی برای جایگزینی با پودر ماهی در فرمول جیره ماهیان است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسام پور، رضا، ملک زاده ویایه، رضا، شورنگ، پروین، محمدی، محمدجواد، و مددپور، دانش. (1397). تاثیر جایگزینی نخود پرتوتابی شده با پودر ماهی بر شاخص های رشد, ترکیبات بدنی و قابلیت هضم ظاهری جیره بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). تغذیه آبزیان، 4(2 )، 17-38. SID. https://sid.ir/paper/408907/fa

    Vancouver: کپی

    حسام پور رضا، ملک زاده ویایه رضا، شورنگ پروین، محمدی محمدجواد، مددپور دانش. تاثیر جایگزینی نخود پرتوتابی شده با پودر ماهی بر شاخص های رشد, ترکیبات بدنی و قابلیت هضم ظاهری جیره بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). تغذیه آبزیان[Internet]. 1397؛4(2 ):17-38. Available from: https://sid.ir/paper/408907/fa

    IEEE: کپی

    رضا حسام پور، رضا ملک زاده ویایه، پروین شورنگ، محمدجواد محمدی، و دانش مددپور، “تاثیر جایگزینی نخود پرتوتابی شده با پودر ماهی بر شاخص های رشد, ترکیبات بدنی و قابلیت هضم ظاهری جیره بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” تغذیه آبزیان، vol. 4، no. 2 ، pp. 17–38، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/408907/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button