مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی آلودگی برخی از ادویه های پرمصرف ایران و کاهش بار میکروبی به روش پرتودهی با اشعه ماورای بنفش

صفحات

 صفحه شروع 74 | صفحه پایان 86

چکیده

 امکان آلودگی میکروبی ادویه در طی مراحل مختلف برداشت, خشک کردن یا حمل نقل وجود دارد. روش های مختلفی جهت کاهش بار میکروبی ادویه استفاده می شود که مشکلاتی مانند تغییر عطر و طعم به همراه دارد. هدف از این تحقیق دستیابی به شرایط بهینه پرتودهی ماورای بنفش به منظور کاهش بار میکروبی برخی از ادویه های پرمصرف ایران بود. بدین منظور, شش نوع ادویه شامل زردچوبه, زنجبیل, فلفل قرمز, فلفل سیاه, دارچین و سماق از بازار تهران نمونه برداری شدند. آزمایه ها با روش های موجود در استاندارد ملی ایران مورد آزمون میکروبی قرار گرفتند. سپس ادویه آلوده در کابینت ماورای بنفش با طول موج 254 نانومتر در ضخامت های 1, 5 و10 میلی متر و زمان های 5, 10و 15 دقیقه پرتودهی شدند. روی نمونه های پرتودهی شده آزمون میکروبی انجام شد. طبق نتایج حاصله, تاثیر متغیر زمان بر شمارش جمعیت مزوفیل های هوازی زردچوبه, فلفل قرمز, فلفل سیاه و دارچین, همچنین بر شمارش کلی فرم زردچوبه و فلفل قرمز و نیز بر شمارش کپک زردچوبه, فلفل قرمز و فلفل سیاه و زنجبیل معنی دار بود (0/01>p). همچنین متغیر ضخامت نمونه تاثیر کاملا معنی داری بر شمارش جمعیت مزوفیل های هوازی زردچوبه, زنجبیل و فلفل سیاه, بر شمارش کلی فرم زردچوبه, زنجبیل, فلفل قرمز, دارچین, بر شمارش کپک زردچوبه, زنجبیل, فلفل سیاه, فلفل قرمز و تاثیر معنی دار بر شمارش کلی میکروبی فلفل قرمز و کپک دارچین داشت(0/01>p). نتایج این مطالعه نشان می دهد که پرتودهی با اشعه ماورای بنفش در شرایط بهینه شده می تواند بار آلودگی ادویه را تا حد قابل قبول کاهش دهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اکبری آدرگانی، بهروز، سام نژاد، معصومه، و شیرخان، فائزه. (1400). ارزیابی آلودگی برخی از ادویه های پرمصرف ایران و کاهش بار میکروبی به روش پرتودهی با اشعه ماورای بنفش. میکروب شناسی مواد غذایی، 8(3 )، 74-86. SID. https://sid.ir/paper/412245/fa

    Vancouver: کپی

    اکبری آدرگانی بهروز، سام نژاد معصومه، شیرخان فائزه. ارزیابی آلودگی برخی از ادویه های پرمصرف ایران و کاهش بار میکروبی به روش پرتودهی با اشعه ماورای بنفش. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1400؛8(3 ):74-86. Available from: https://sid.ir/paper/412245/fa

    IEEE: کپی

    بهروز اکبری آدرگانی، معصومه سام نژاد، و فائزه شیرخان، “ارزیابی آلودگی برخی از ادویه های پرمصرف ایران و کاهش بار میکروبی به روش پرتودهی با اشعه ماورای بنفش،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 8، no. 3 ، pp. 74–86، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/412245/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button