Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

347
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

474
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تنوع روش های موجود برای تشخیص حلیت در فرآور ده های ژلاتینی

صفحات

 صفحه شروع 60 | صفحه پایان 76

چکیده

 سابقه و هدف: ژلاتین مورد مصرف صنایع عمدتاً از گونه های حیوانی گاو و خوک تهیه می شود. گاهی برای کاهش هزینه تمام شده محصول از ماده اولیه نامرغوب یا غیر از آنچه در نشانه گذاری محصول عنوان شده است, استفاده می شود. این موضوع در مواردی که سلامت مصرف کننده به مخاطره بیفتد و یا زمانی که مصرف ماده ای خاص با دستورات و عقاید دینی افراد جامعه مغایرت داشته باشد, دارای اهمیت بیشتری است. از این رو توانایی شناسایی, تشخیص و به عبارت جامع تر احراز هویت اجزای تشکیل دهنده ماده غذایی با منشأ موجود زنده برای سیستم کنترل بهداشتی کشور از ضروریات است. شناسایی و تشخیص منشأ گونه به کار رفته در ساختار ژلاتین از دیدگاه تأمین اطمینان مصرف کننده در مورد ایمنی بهداشتی غذا و نیز عقاید و باورهای مذهبی مورد نیاز می باشد. نتایج: روش های متعددی با هدف تعیین گونه موجود در ژلاتین و فرآورده های آن از سراسر جهان معرفی شده است که هر کدام دارای مزایا و معایب خاص خود می باشند. در این تحقیق سعی شده است روش های تحلیلی فیزیکی, شیمیایی و زیستی مورد استفاده برای تشخیص منشأ ژلاتین و احراز هویت محصول حلال مورد بررسی قرار گیرند. روش هایی همچون طیف سنجیFTIR, کروماتوگرافی, ELISA و واکنش زنجیره ای پلیمراز بدین منظور استفاده شده اند. یکی از روش هایی که در این زمینه موفق تر بوده است و مطالعات مختلفی در باره آن انجام شده است, روش PCR و متدهای توسعه یافته آن می باشد که با حساسیت, اختصاصیت, سرعت بالا و هزینه کم قادر به تشخیص, شناسایی و افتراق گونه های نزدیک به هم است. نتیجه گیری: روش های مبتنی بر DNA از جمله PCR نسبت به بقیه روش ها از کارایی بیشتری برخوردار هستند. این روش ها در صورت استانداردسازی می توانند به عنوان روش های مطمئن با درصد اطمینان 99%, با حد تشخیص کم (در حدود نانوگرم DNA در گرم نمونه) مورد استفاده قرار گیرند. البته لازم است اختصاصیت, حساسیت, استحکام, تکرارپذیری و تجدیدپذیری روش های مبتنی بر DNA مورد بررسی قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قبادی دانا، مریم، کمندی، نرگس، قوامی، مهرداد، و مرتضویان، امیرمحمد. (1400). بررسی تنوع روش های موجود برای تشخیص حلیت در فرآور ده های ژلاتینی. پژوهشنامه حلال، 4(3 )، 60-76. SID. https://sid.ir/paper/414897/fa

    Vancouver: کپی

    قبادی دانا مریم، کمندی نرگس، قوامی مهرداد، مرتضویان امیرمحمد. بررسی تنوع روش های موجود برای تشخیص حلیت در فرآور ده های ژلاتینی. پژوهشنامه حلال[Internet]. 1400؛4(3 ):60-76. Available from: https://sid.ir/paper/414897/fa

    IEEE: کپی

    مریم قبادی دانا، نرگس کمندی، مهرداد قوامی، و امیرمحمد مرتضویان، “بررسی تنوع روش های موجود برای تشخیص حلیت در فرآور ده های ژلاتینی،” پژوهشنامه حلال، vol. 4، no. 3 ، pp. 60–76، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/414897/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button