مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش نمکی و کاربری روی بر بعضی از تغییرات زیست شیمیایی و پارامترهای رشد گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 213 | صفحه پایان 220

کلیدواژه

ثبت نشده است

چکیده

 در یک آزمایش گلخانه ای، گوجه فرنگی در معرض شش سطح شوری (صفر، 3، 5، 7، 9و 11 دسی زیمنس بر متر)، چهار ترکیب نمکی C1) برابر با 100 در صد سدیم کلرید، C2 برابر با 60 درصد سدیم کلرید و 40 درصد سولفات سدیم، برابر با 40 درصد سدیم کلرید و 60 درصد سولفات سدیم و C4 برابر 100 درصد سولفات سدیم بر مبنای اکیوان شیمیایی) و چهار میزان روی (صفر، 5، 10و 20 میلیگرم در کیلوگرم خاک بصورت سولفات روی) قرار گرفت. افزایش شوری خاک با 7 دسی زیمنس بر متر تاثیری در غلظت پرولین برگ گوجه فرنگی نداشت و در فراتر از این آستانه، با افزایش شوری، تجمع پرولین بصورت خطی افزایش نشان داد. معهذالک میزان پرولین در تیمار C1 بیشتر از سایر ترکیبهای نمکی بود. همچنین زمانی که غلظت سدیم در برگ گوجه فرنگی در رژیم های نمکی C3، C2، C1 بترتیب از سطح آستانه 0.4، 0.38 و 0.25 درصد فراتر رفت مقدار پرولین بطور قابل ملاحظه ای زیاد شد. نتایج تحقیق فعلی نشان می دهد که غلظت قندهای تحیاءکننده با افزایش شوری کاهش و با کاربری روی افزایش یافته است. محتملا تاثیر سوء تجمع سدیم و کلر در متابولیسم قندها و یا افزایش تنفس گیاه علت اصلی بروز چنین روندی بوده است.گرچه، تنش شوری با کاهش میزان تعرق و سطح برگ همراه بود، اما در یک افزایش ثابت شوری خاک، نقصان اندازه برگ گوجه فرنگی در تیمار C1 بیشتر از رژیم نمکی C4 بود و نهایتا نتایج نشان می دهد سمیت ناشی از انباشتگی کلر برای گوجه فرنگی بیشتر از سدیم می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مفتون، منوچهر، خلدبرین، بهمن، خوگر، ز.، و سپاسخواه، علیرضا. (1381). تاثیر تنش نمکی و کاربری روی بر بعضی از تغییرات زیست شیمیایی و پارامترهای رشد گوجه فرنگی. مجله ایرانی علوم و تکنولوژی-الف، 27(1-الف)، 213-220. SID. https://sid.ir/paper/417509/fa

    Vancouver: کپی

    مفتون منوچهر، خلدبرین بهمن، خوگر ز.، سپاسخواه علیرضا. تاثیر تنش نمکی و کاربری روی بر بعضی از تغییرات زیست شیمیایی و پارامترهای رشد گوجه فرنگی. مجله ایرانی علوم و تکنولوژی-الف[Internet]. 1381؛27(1-الف):213-220. Available from: https://sid.ir/paper/417509/fa

    IEEE: کپی

    منوچهر مفتون، بهمن خلدبرین، ز. خوگر، و علیرضا سپاسخواه، “تاثیر تنش نمکی و کاربری روی بر بعضی از تغییرات زیست شیمیایی و پارامترهای رشد گوجه فرنگی،” مجله ایرانی علوم و تکنولوژی-الف، vol. 27، no. 1-الف، pp. 213–220، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/417509/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button