مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,845
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

398
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر دما بر مولفه های جوانه زنی ارقام کلزا

صفحات

 صفحه شروع 313 | صفحه پایان 321

چکیده

 جوانه زنی زود, سریع, یکنواخت و کامل بذور باعث سبز شدن مطلوب و رشد اولیه سریع گیاه زراعی می شود. رشد اولیه مطلوب به نوبه خود باعث دریافت بیشتر تشعشع خورشیدی و افزایش عملکرد می گردد. هدف از این تحقیق بررسی واکنش همزمان اجزای جوانه زنی کانولا.به دماهای زیر مطلوب بود. زمان تا شروع جوانه زنی, درصد نهایی بذور جوانه زده, یکنواختی جوانه زنی و سرعت جوانه زنی به عنوان اجزای جوانه زنی در نظر گرفته شدند. آزمایش با استفاده از 9 ژنوتیپ کانولا.(از کشورهای آلمان, فرانسه و کانادا) و 4 دمای ثابت (5/4, 10 , 15 و 20 درجه سانتی گراد) به صورت فاکتوریل در اتاقک جوانه زنی اجرا گردید. نتایج نشان داد که دما و ژنوتیپ بر کلیه اجزای جوانه زنی معنی دار بود. اثر متقابل دما ژنوتیپ نیز به استثنای حداکثر جوانه زنی, برای سایر اجزای جوانه زنی معنی دار بود. دماهای کمتر از 15 درجه سانتیگراد باعث کاهش درصد نهایی بذور جوانه زده و یکنواختی جوانه زنی شدند. درحالی که کاهش دما به کمتر از 20 درجه سانتیگراد موجب تأخیر فزاینده در شروع جوانه زنی شد. به ویژه کاهش دما از 10 به 5/4 درجه سانتیگراد تا 3 برابر شروع جوانه زنی را به تأخیر انداخت. دمای پایه جوانه زنی برای ژنوتیپ های بین 0 تا 4 درجه سانتیگراد و دمای مطلوب بین 16 تا 30 درجه سانتیگراد بدست آمد. نتیجه گیری شد که امکان استفاده از اختلافات ژنوتیپی در جهت بهبود مولفه های جوانه زنی تحت دماهای زیر مطلوب و نیز امکان بهبود دماهای پایه و مطلوب در کانولا.وجود دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لطیفی، ناصر، سلطانی، افشین، و اسپانر، دین. (1383). تاثیر دما بر مولفه های جوانه زنی ارقام کلزا. علوم کشاورزی ایران، 35(2)، 313-321. SID. https://sid.ir/paper/417610/fa

    Vancouver: کپی

    لطیفی ناصر، سلطانی افشین، اسپانر دین. تاثیر دما بر مولفه های جوانه زنی ارقام کلزا. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1383؛35(2):313-321. Available from: https://sid.ir/paper/417610/fa

    IEEE: کپی

    ناصر لطیفی، افشین سلطانی، و دین اسپانر، “تاثیر دما بر مولفه های جوانه زنی ارقام کلزا،” علوم کشاورزی ایران، vol. 35، no. 2، pp. 313–321، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/417610/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button