مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

663
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

151
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط رنگ و اسید لینولنیک بذر با عملکرد و اجزای عملکرد دانه بزرگ: (Linum usitatissimum L.) دراصفهان

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 154

چکیده

 بزرگ از گیاهان دانه روغنی با سازگاری وسیع است, که در بیشتر مناطق جهان کشت میشود. روغن بزرگ معمولی به لحاظ میزان زیاد اسید چرب لینولنیک (>%50) به عنوان روعن خشک شونده در صنعت به کار می رود ژنوتیپ های جدید حاصل از پروژه های جهش زایی دارای اسیدلینولنیک بسیار کمی (<%2) بوده و میتوانند به مصارف خوراکی برسند رنگ زرد بذر به عنوان یک نشانه ظاهری برای ژنوتیپ های با کیفیت روغن خوراکی, در جدا کردن آنها از ژنوتیپهای معمولی با کیفیت روغن صنعتی,که عموما دارای رنگ بذر قهوهای میباشند , مورد توجه است. در این پژوهش لاین های مختلف با ترکیب کامل دو رنگ بذر (زرد و قهوه ای) و دو میزان اسید لینولنیک (زیاد و کم) در چارچوب طرح بلوک کامل تصادفی, برای صفات زراعی , به ویژه عملکرد و دانسته و اجزای آن. در مزرعه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان در سال 1379 ارزیابی گردید.نتایج نشان داد که لاین های با میزان زیاد اسید لینولنیک , نسبت به لاینهای با میزان کم به صورت معنی دار عملکرد دانه بیشتری (حدود 12% ) داشتند. ولی هیچکدام از صفات زراعی دیگر و نیز اجزای عملکرد دانه به طور معنی دار تحت تاثیر میزان اسید لینولنیک قرار نگرفتند. صفات شمار گیاهچه در متر مربع, شمار انشعاب در بوته, شمار کپسول در بوته عملکرد دانه در بوته به صورت معنی دار به رنگ بذر بستگی داشتند, به نحوی که لاین های با رنگ بذر زرد نسبت به لاینهای با رنگ بشر قهوه ای دارای میزان سبز شدن کمتر, ولی شمار انشعاب , شمار کپسول و عملکرد دانه در بوته بیشتری بودند . افزایش عملکرد دانه در بوته در لاین های با رنگ بذر زرد نسبت به لاینهای با رنگ بذر قهوه ای , ناشی از کاهش تراکم بوته, و در نتیجه افزایش شامر کپسول در بوته در این لاین ها بوده است. لاین های با رنگ بذر زرد و قهوه ای از لحاظ عملکرد دانه تفاوت معنی دار نداشتند. بنابراین , تاثیر کاهش تراکم بوته بر عملکرد دانه در لاین های با رنگ بذر زرد از طریق افزایش انشعاب و شمار کپسول در بوته , و نتیجتا عملکرد دانه در بوته جبران گردیده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباسی، زهرا، سعیدی، قدرت اله، و میرلوحی، آقافخر. (1382). ارتباط رنگ و اسید لینولنیک بذر با عملکرد و اجزای عملکرد دانه بزرگ: (Linum usitatissimum L.) دراصفهان. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 7(1)، 141-154. SID. https://sid.ir/paper/419991/fa

    Vancouver: کپی

    عباسی زهرا، سعیدی قدرت اله، میرلوحی آقافخر. ارتباط رنگ و اسید لینولنیک بذر با عملکرد و اجزای عملکرد دانه بزرگ: (Linum usitatissimum L.) دراصفهان. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1382؛7(1):141-154. Available from: https://sid.ir/paper/419991/fa

    IEEE: کپی

    زهرا عباسی، قدرت اله سعیدی، و آقافخر میرلوحی، “ارتباط رنگ و اسید لینولنیک بذر با عملکرد و اجزای عملکرد دانه بزرگ: (Linum usitatissimum L.) دراصفهان،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 7، no. 1، pp. 141–154، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/419991/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button