مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

664
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

160
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تنوع ژنتیک برنجهای ایرانی توسط نشانگرهای آیزوزایم

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 153

چکیده

 شناخت تنوع ژنتیک و طبقه بندی ذخایر توارثی (ژرم پلاسم) از فعالیت های مهم و ضروری در به نژادی و مدیریت حفظ ذخایر ژنتیکی گیاهان میباشند. در این پژوهش تعداد 120 ژنوتیپ انتخابی از ژرم پلاسم برنج ایران توسط اطلاعات هفت مکان ژنی آیزوزایم از طریق تجزیه خوشه ای طبقه بندی شدند. عصاره آنزیمی از گیاهچه های 6-8 روزه استخراج شد. مطالعه آیزوزایمها با تغییراتی در روش گلازمن و همکاران و با استفاده از الکتروفورز افقی ژل نشاسته (HSGE) انجام گردید. تجزیه خوشه ای براساس ضرایب شباهت جاکارد و به روش پیوستگی متوسط (UPGMA), نمونه ها را به 7 گروه تقسیم نمود. بیش از 16% نمونه ها در گروه رقم های شاخص ژاپونیکا و 9% در گروه ایندیکا قرار گرفتند. حدود 68% برنج های ایرانی با شباهت بیشتر به گروه ژاپونیکا در دو دسته خارج از ایندیکا و ژاپونیکا و %1/4نیز در سه گروه حدواسط ایندیکا و ژاپونیکا قرار گرفتند. تعداد 43 ژنوتیپ آیزوزایم با متوسط 9/2 نمونه در هر گروه ژنوتیپی مشاهده گردید. توده های دارای نام مشابه در بسیاری از موارد, ژنوتیپهای مختلفی را بروز دادند (به عنوان مثال در توده های غریب و بینام) شاخص تنوع ژنوتیپی نیز معادل 43/3بود که در مقایسه با سایر برنج های آسیایی, مقدار قابل توجهی میباشد. نتایج این پژوهش نشان داد که تنوع ژنتیک در برنج های بومی ایران, بسیار زیاد است و آن ها را یک منبع ارزشمند و بسیار غنی از تنوع طبیعی برای به نژادی برنج معرفی می نماید.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میردریکوند، محمد، قره یاضی، بهزاد، نعمت زاده، قربانعلی، و اعلمی، علی. (1383). مطالعه تنوع ژنتیک برنجهای ایرانی توسط نشانگرهای آیزوزایم. علوم کشاورزی ایران، 35(1)، 143-153. SID. https://sid.ir/paper/420375/fa

    Vancouver: کپی

    میردریکوند محمد، قره یاضی بهزاد، نعمت زاده قربانعلی، اعلمی علی. مطالعه تنوع ژنتیک برنجهای ایرانی توسط نشانگرهای آیزوزایم. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1383؛35(1):143-153. Available from: https://sid.ir/paper/420375/fa

    IEEE: کپی

    محمد میردریکوند، بهزاد قره یاضی، قربانعلی نعمت زاده، و علی اعلمی، “مطالعه تنوع ژنتیک برنجهای ایرانی توسط نشانگرهای آیزوزایم،” علوم کشاورزی ایران، vol. 35، no. 1، pp. 143–153، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/420375/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button