مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,272
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

9

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر سیستم های تغذیه گیاه (شیمیایی، تلفیقی و ارگانیک) بر کیفیت گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare Mill)

صفحات

 صفحه شروع 78 | صفحه پایان 90

کلیدواژه

روغنهای فرار (اسانس ها)Q4

چکیده

 به منظور بررسی اثر حاصل خیزی خاک و تاثیر آن بر اکوسیستم زراعی این تحقیق در سالهای زراعی 76 و 1375 در موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع, مجتمع تحقیقات البرز کرج انجام شد. در این تحقیق از گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare Mill) استفاده گردید. تیمارهای مورد بررسی شامل سطوح مختلفی از کودهای شیمیایی NPK (سیستمهای زراعی رایج), مقادیر مختلفی از کود دامی (روش تغذیه ارگانیک) و نیز ترکیبی از نسبتهای مختلف کودهای دامی و شیمیایی (روش تغذیه تلفیقی) در مقایسه با تیمار شاهد بود. این آزمایش در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در 3 تکرار به اجرا در آمد. طبق نتایج این پژوهش, تیمار مخلوط 20 تن کود دامی به همراهK=80 , 64= P , 80= N کیلوگرم در هکتار از روش تغذیه تلفیقی, بیشترین درصد اسانس را معادل 3.182 درصد تولید نمود. در اسانس بذر رازیانه, ترکیبهای عمده شامل آنتول, فنچون, لیمونن و متیل کاویکول مورد بررسی قرار گرفتند. در این میان آنتول بعنوان مهمترین ترکیب, در تیمار 30 تن کود دامی به همراه 40= K , 32= P , 40=N کیلوگرم در هکتار از روش تغذیه تلفیقی, بالاترین مقدار را داشت و به 74.38 درصد بالغ گردید. که نسبت به شاهد و همچنین تیمارهای شیمیایی خالص و ارگانیک بترتیب 36.10, 28.06 و 20.75 درصد افزایش نشان داد. مطابق با یافته های فوق, کمیت و کیفیت تولید در سیستم تلفیقی وضعیت مطلوبتری را نسبت به سیستمهای شیمیایی رایج و ارگانیک داشت. بنابراین ممکن است که استفاده از این سیستم راهی مناسب به سمت کشاورزی پایدار باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

شریفی عاشورآبادی، ابراهیم، امین، غلامرضا، و رضوانی، محبوبه. (1381). تاثیر سیستم های تغذیه گیاه (شیمیایی, تلفیقی و ارگانیک) بر کیفیت گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare Mill). پژوهش و سازندگی، 15(4-3 (پی آیند 57-56) در زراعت و باغبانی)، 78-90. SID. https://sid.ir/paper/421289/fa

Vancouver: کپی

شریفی عاشورآبادی ابراهیم، امین غلامرضا، رضوانی محبوبه. تاثیر سیستم های تغذیه گیاه (شیمیایی, تلفیقی و ارگانیک) بر کیفیت گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare Mill). پژوهش و سازندگی[Internet]. 1381؛15(4-3 (پی آیند 57-56) در زراعت و باغبانی):78-90. Available from: https://sid.ir/paper/421289/fa

IEEE: کپی

ابراهیم شریفی عاشورآبادی، غلامرضا امین، و محبوبه رضوانی، “تاثیر سیستم های تغذیه گیاه (شیمیایی, تلفیقی و ارگانیک) بر کیفیت گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare Mill)،” پژوهش و سازندگی، vol. 15، no. 4-3 (پی آیند 57-56) در زراعت و باغبانی، pp. 78–90، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/421289/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button