مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,376
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

153
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سه روش کنترل سرخرطومی یونجه با تاکید بر شعله افکنی بر بقایای گیاهی

صفحات

 صفحه شروع 325 | صفحه پایان 332

چکیده

 جهت بررسی اثر شعله افکنی بر بقایای گیاهی و سمپاشی در کنترل لارو سرخرطومی یونجه و تاثیر آن بر عملکرد یونجه, کنترل علف های هرز داخل مزرعه, میزان پارازیته شدن لارو سرخرطومی, مواد آلی و تعداد میکروارگانیزم های خاک, چهار تیمار سوزاندن (شعله افکنی), سمپاشی, سوزاندن همراه با سمپاشی و شاهد در طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار طی سال های 1375 و 1376 در کرت های 3360 متر مربعی در مزرعه آموزشی و پژوهشی دانشکده کشاورزی بر روی یونجه های دو و سه ساله اجرا گردید. تیمار سوزاندن و سوزاندن همراه با سمپاشی بیشترین تاثیر را بر کاهش تعداد لارو سرخرطومی طی دو سال اجرای طرح داشتند در حالیکه تفاونت معنی داری بین قطعات سمپاشی شده و شاهد وجود نداشت. نمونه برداری ها نشان دهنده فزایش جمعیت لارو سرخرطومی در همه تیمارها تا قبل از چین اول بود. سوزاندن باعث کاهش معنی دار در میزان علف های هرز داخل مزرعه یونجه در هر دو سال مطالعه گردید که بیانگر افزایش معنی دار کیفی عملکرد یونجه می باشد. از نظر کمی, عملکرد سال 1376 در چهار تیمار مورد مطالعه تفاوت معنی داری نشان نداد در صورتیکه در سال اول اجرای طرح, سوزاندن باعث کاهش عملکرد گردید. سوزاندن روی پارازیته شدن لارو سرخرطومی کاهش معنی داری را بوجود نیاورد بنابراین تاثیر نامطلوب بر فعالیت جمعیت زنبور Bathyplectes spp نداشته است. از نظر مواد آلی خاک و تعداد میکروارگانیزم ها نیز تاثیر نامطلوب بر اثر شعله افکنی بقایای گیاهی مشاهده نگردید.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

طالبی جهرمی، خلیل، امیدی، منصور، و صباحی، قدرت اله. (1381). بررسی سه روش کنترل سرخرطومی یونجه با تاکید بر شعله افکنی بر بقایای گیاهی. علوم کشاورزی ایران، 33(2)، 325-332. SID. https://sid.ir/paper/423642/fa

Vancouver: کپی

طالبی جهرمی خلیل، امیدی منصور، صباحی قدرت اله. بررسی سه روش کنترل سرخرطومی یونجه با تاکید بر شعله افکنی بر بقایای گیاهی. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1381؛33(2):325-332. Available from: https://sid.ir/paper/423642/fa

IEEE: کپی

خلیل طالبی جهرمی، منصور امیدی، و قدرت اله صباحی، “بررسی سه روش کنترل سرخرطومی یونجه با تاکید بر شعله افکنی بر بقایای گیاهی،” علوم کشاورزی ایران، vol. 33، no. 2، pp. 325–332، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/423642/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button