مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تثبیت نیتروژن و گره زایی سه رقم یونجه یکساله در دماهای مختلف منطقه ریشه و دمای پایین هوا

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 43

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر دمای پایین هوا و دماهای مختلف منطقه ریشه بر روی تثبیت نیتروژن و گره زایی و توسعه و گسترش گره, سه رقم یونجه یکساله آزمایشی در شرایط کنترل شده در اتاقک رشد در دمای 15/10, درجه سانتی گراد روز/ شب انجام گرفت. در این آزمایش از سه گونه یونجه یکساله, Medicagopolymorpha, M.radiata, M.rigidula که با مناطق سرد و معتدله سازگاری دارند استفاده شد. دمای منطقه ریشه در چهار سطح 5 و 10 و 15 و 20 درجه سانتی گراد در نظر گرفته شد. آزمایش در قالب طرح فاکتوریل بر پایه بلوک های کاملا تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. نتایج حاکی از این بود که ارقام از لحاظ تثبیت نیتروژن و گره زایی و سایر صفات تفاوت معنی داری داشتند. گونه M.rigidula نسبت به گونه های دیگر از نظر میزان تثبیت نیتروژن و گره زایی, ماده خشک ریشه و درصد نیتروژن برتر بوده و عملکرد بیشتری تولید کردند. لذا برای کشت در سیستم تناوبی غله مرتع (لی فارمینگ) در مناطق سرد و معتدل مناسب تر می باشد. بررسی نتایج حاصله از تاثیر دماهای منطقه ریشه مشخص نمود که دمای 5 درجه سانتی گراد تاثیر شدیدا کاهنده ای بر روی تثبیت نیتروژن و گره زایی ارقام یونجه یکساله مورد مطالعه داشته است. افزایش دمای منطقه ریشه موجب افزایش میزان تثبیت نیتروژن و گره زایی ماده خشک ریشه و درصد نیتروژن در ارقام یونجه یکساله شده است. بررسی اثر متقابل ارقام و دمای منطقه ریشه نشان داد گونه M.rigidula در دمای 20 درجه سانتی گراد از لحاظ تثبیت نیتروژن و گره زایی نسبت به سایر تیمارها برتر بود. نتایج حاصله حاکی از این بود که گونه M.rigidula در تمام دماهای پایین منطقه ریشه رشد و نمو بهتری از سایر گونه ها داشت. لذا برای کشت در سیستم لی فارمینگ در مناطق سرد و معتدل مناسب تر می باشد. استفاده از سیستم لی فارمینگ در مناطقی که در فصل رویش دمای خاک به 5 درجه سانتی گراد و یا کمتر می رسد استفاده موفقیت آمیز نمی باشد اما در مناطقی که دمای حداقل خاک بیش از 10 درجه سانتی گراد باشد یونجه یکساله رشد خوبی داشته و تثبیت نیتروژن و گره زایی مناسبی در صورت فراهم بودن سایر شرایط خواهد داد. در این مناطق سیستم تناوبی غله - لگوم می تواند جایگزین مناسبی برای سیستم های تناوبی رایج غله- آیش باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امینی دهقی، مجید، مدرس ثانوی، سیدعلی محمد، و حیدری شریف آبادی، حسین. (1382). بررسی تثبیت نیتروژن و گره زایی سه رقم یونجه یکساله در دماهای مختلف منطقه ریشه و دمای پایین هوا. مجله علمی کشاورزی، 26(1)، 27-43. SID. https://sid.ir/paper/424061/fa

    Vancouver: کپی

    امینی دهقی مجید، مدرس ثانوی سیدعلی محمد، حیدری شریف آبادی حسین. بررسی تثبیت نیتروژن و گره زایی سه رقم یونجه یکساله در دماهای مختلف منطقه ریشه و دمای پایین هوا. مجله علمی کشاورزی[Internet]. 1382؛26(1):27-43. Available from: https://sid.ir/paper/424061/fa

    IEEE: کپی

    مجید امینی دهقی، سیدعلی محمد مدرس ثانوی، و حسین حیدری شریف آبادی، “بررسی تثبیت نیتروژن و گره زایی سه رقم یونجه یکساله در دماهای مختلف منطقه ریشه و دمای پایین هوا،” مجله علمی کشاورزی، vol. 26، no. 1، pp. 27–43، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/424061/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button