مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

12,961
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین ارزش غذایی ضایعات نان خشک در گوسفند

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 به منظور تعیین ارزش غذایی ضایعات انواع نان خشک, سنگک (س), بربری (ب), تافتون (ت) و لواش تنوری (ال), ترکیب شیمیایی با روش تجزیه تقریبی, ضریب هضمی و مصرف اختیاری با استفاده از حیوان زنده (گوسفند), میانگین پروتئین باروش کیسه نایلونی, ظرفیت تولید گاز با تکنیک گاز و انرژی متابولیسمی با استفاده از معادله تعیین شد. میانگین پروتئین خام, الیاف خام, چربی خام, عصاره عاری از نیتروژن و خاکستر خام برای انواع نان س, ب, ت و ل به ترتیب 8/12, 6/4, 0/2, 5/79, 6/4, 3/12, 5/0, 8/0, 9/2 و 1/12, 5/81, 8/4 و 9/12, 8/8, 0/1, 77 و 5/6 درصد بود. ضریب هضمی ماده خشک انواع نان خشک با استفاده از کاه (به عنوان علوفه پایه) با روش تفاضلی و جمع آوری کل مدفوع, بدون محاسبه اثر متقابل, برای س, ب, ت و ل بترتیب 4/82, 9/81, 1/82 و 4/80 درصد بود. در کلیه موارد پس از محاسبه اثر متقابل, ضریب هضمی انواع نان کاهش یافت. میزان تجزیه پذیری موثر ماده خشک انواع نان خشک بانرخ عبور5 درصد در ساعت اولیه آزمایش برای س, ب, ت و ل با استفاده از معادله به ترتیب 8/12, 6/12, 9/12 و 5/12 مگاژول در کیلوگرم ماده خشک برآورد شد. میزان مصرف اختیاری انواع نان خشک هنگامی که دامها به طور آزاد به کاه بعنوان علوفه پایه دسترسی داشتند برای س, ب, ت و ل به ترتیب 7/34, 3/39, 5/38 و 1/37 گرم به ازا هر کیلوگرم وزن متابولیکی بود. همچنین میانگین مصرف اختیاری کاه به تنهایی 8/32 و هنگامی که دامها به طور آزاد به انواع نان خشک دسترسی داشتند. برای س, ت, ب و ل به ترتیب 7/25, 5/7, 25/24 و 4/31 گرم به ازا هرکیلو وزن متابولیکی بود. تفاوت بین میانگین های ضریب هضمی, تجزیه پذیری موثر و مصرف اختیاری انواع نان خشک معنی دار نبود. نتایج این تحقیق نشان داد که میتوان از ضایعات انواع نان خشک بعنوان ماده خوراکی با انرژی متابولیسمی بالا در جیره گوسفند استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افضل زاده، احمد. (1382). تعیین ارزش غذایی ضایعات نان خشک در گوسفند. علوم و صنایع کشاورزی، 17(2)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/424634/fa

    Vancouver: کپی

    افضل زاده احمد. تعیین ارزش غذایی ضایعات نان خشک در گوسفند. علوم و صنایع کشاورزی[Internet]. 1382؛17(2):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/424634/fa

    IEEE: کپی

    احمد افضل زاده، “تعیین ارزش غذایی ضایعات نان خشک در گوسفند،” علوم و صنایع کشاورزی، vol. 17، no. 2، pp. 0–0، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/424634/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button