مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

541
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

139
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش دو رقم گندم از نظر جذب و توزیع فسفر در برابر تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 599 | صفحه پایان 606

چکیده

 طی یک آزمایش گلخانه ای که در قالب یک طرح بلوک های کامل تصادفی به صورت فاکتوریل اجرا شد, واکنش دو رقم گندم که یکی از آنها مقاوم به شوری است, از نظر جذب و توزیع فسفر در گیاه مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمارهای شوری شامل آبیاری با آب شور در سه سطح صفر (آب معمولی), 2.5 و5 گرم NaCl در لیتر آب آبیاری بود که از 25 روز بعد از کاشت اعمال گردید. میزان فسفر موجود در اندامهای مختلف گیاه طی 5 مرحله از دوره رشد با روش کالیمتری مولیبدو- وانادات استخراج شده و با اسپکتروفتومتر اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که با افزایش شوری میزان جذب فسفر توسط گیاه کاهش و الگوی توزیع آن در گیاه تغییر یافت. این تغییرات شامل افزایش میزان تجمع فسفر در برگها و کاهش آن در ساقه اصلی و پنجه ها و همراه با آن کاهش درصد انتقال مجدد فسفر از برگ ها و افزایش آن از ساقه اصلی و پنجه ها بود. نهایتا فسفر موجود در دانه در زمان رسیدن در شرایط شوری هر چند از نظر غلظت افزایش نشان داد ولی به لحاظ محتوا کاهش یافت. دو رقم گندم مورد استفاده از نظر جذب و توزیع فسفر تفاوت های معنی داری داشتند. در رقم غیر مقاوم اینیا-66 ضمن اینکه جذب فسفر (محتوای فسفر در اندام های هوایی) در زمان رسیدن دانه به حداکثر رسید, شوری موجب شد تا میزان جذب کاهش بسیاری زیادی یابد. ولی در رقم مقاوم طبسی ضمن بالا بودن کلی میزان جذب فسفر, این فرایند تا زمان رسیدن دانه رو به افزایش بود. نتیجتا برتری طبسی نسبت به اینیا-66 در جذب و تجمع فسفر در اندام های هوایی در شرایط شاهد و سطوح اول و دوم شوری به ترتیب 68, 40 و 90 درصد بود. هر چند درصد انتقال مجدد فسفر در اینیا-66 بیشتر بوده و با شوری افزایش یافت. ولیکن با توجه به تجمع بیشتر فسفر در ساقه و پنجه های رقم طبسی این فرایند در رقم طبسی از بازده بیشتری برخوردار بود

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پوستینی، کاظم، و ابوطالبیان، محمدعلی. (1380). واکنش دو رقم گندم از نظر جذب و توزیع فسفر در برابر تنش شوری. علوم کشاورزی ایران، 32(3)، 599-606. SID. https://sid.ir/paper/425615/fa

    Vancouver: کپی

    پوستینی کاظم، ابوطالبیان محمدعلی. واکنش دو رقم گندم از نظر جذب و توزیع فسفر در برابر تنش شوری. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1380؛32(3):599-606. Available from: https://sid.ir/paper/425615/fa

    IEEE: کپی

    کاظم پوستینی، و محمدعلی ابوطالبیان، “واکنش دو رقم گندم از نظر جذب و توزیع فسفر در برابر تنش شوری،” علوم کشاورزی ایران، vol. 32، no. 3، pp. 599–606، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/425615/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button