Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,128
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

209
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اندازه گیری باقیمانده حشره کش ایمیداکلوپرید در خیار

صفحات

 صفحه شروع 1317 | صفحه پایان 1323

چکیده

 میزان باقیمانده حشره کش ایمیداکلوپرید در برگ و میوه خیار مورد بررسی قرار گرفت. سمپاشی بوته های خیار با محلول ایمیداکلوپرید به نسبت 84.0, 52.5 و 168.0 گرم در هکتار انجام شد. باقیمانده ایمیداکلوپرید پاشیده شده, در میوه و در مواردی در برگ خیار تا سه الی چهار هفته قابل اندازه ‎گیری بود. در میوه خیار که به فاصله دو ساعت بعد از سمپاشی به نسبت 84 گرم در هکتار, نمونه برداری شده بود, به طور متوسط 2.82 میلی‎ گرم در کیلوگرم باقیمانده یافت گردید. در فواصل 10, 3, 1 و 14 روز بعد از سمپاشی, میزان باقیمانده به ترتیب 0.19, 0.56, 1.2 و 0.03 میلی ‎گرم در هر کیلوگرم خیار بود. در برگ هایی که دو ساعت بعد از سمپاشی برداشته شده بود, به طور متوسط 7.46 میلی ‎گرم ایمیداکلوپرید در هر کیلوگرم برگ خیار یافت گردید, که به 0.082 میلی گرم ایمیداکلوپرید در هر کیلوگرم برگ, در روز چهاردهم رسید. در خیاری که بوته های آن به نسبت 168 گرم در هکتار, سمپاشی شده بود, یک روز بعد از سمپاشی, باقیمانده 2.27 میلی گرم در کیلو گرم بود که به 0.93 و 0.57 در روزهای سوم و پنجم کاهش یافت و در روز دهم به 0.17 میلی گرم در کیلو گرم رسید. در برگ های این تیمار, دو ساعت بعد از سمپاشی باقیمانده , 16.8 میلی گرم در کیلو گرم بود. نمونه های برگی که در روزهای یکم, سوم و پنجم بعد از سمپاشی برداشته شده بود به ترتیب حاوی 5.73, 11.20 و 3.67 میلی گرم ایمیداکلوپرید در کیلوگرم بود. روند کاهش همچنان ادامه یافت و به حدود یک میلی گرم در کیلو گرم در روز هفتم رسید. در صورت مصرف ایمیداکلوپرید به نسبت 52.5 گرم در هکتار, باقیمانده حشره کش در روزهای اول, سوم, پنجم, هفتم و دهم به ترتیب 0.038, 0.050, 0.049, 0.067 و 0.006 میلی گرم در هر کیلوگرم خیار بود. نتایج به دست آمده نشان داد که مصرف دز بالاتر و نیز دو بار سمپاشی با ایمیداکلوپرید منجر به تجمع باقیمانده در میوه خیار نمی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    طالبی جهرمی، خلیل. (1384). اندازه گیری باقیمانده حشره کش ایمیداکلوپرید در خیار. علوم کشاورزی ایران، 36(6)، 1317-1323. SID. https://sid.ir/paper/427648/fa

    Vancouver: کپی

    طالبی جهرمی خلیل. اندازه گیری باقیمانده حشره کش ایمیداکلوپرید در خیار. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1384؛36(6):1317-1323. Available from: https://sid.ir/paper/427648/fa

    IEEE: کپی

    خلیل طالبی جهرمی، “اندازه گیری باقیمانده حشره کش ایمیداکلوپرید در خیار،” علوم کشاورزی ایران، vol. 36، no. 6، pp. 1317–1323، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/427648/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا