مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

693
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

127
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین رابطه زیرواحدهای گلوتنین با وزن مولکولی زیاد با کیفیت نانوایی از طریق الکتروفورز

صفحات

 صفحه شروع 535 | صفحه پایان 542

چکیده

 میزان پروتئین های ذخیره ای بذر نقش مهمی در ایجاد خصوصیات مطلوب نانوایی دارد. ولی علاوه بر مقدار, نوع پروتئین های ذخیره ای بذر نیز می تواند در کیفیت نانوایی موثر باشد. در همین راستا و به منظور مطالعه دقیق رابطه بین زیرواحدهای گلوتنین با وزن مولکولی زیاد (HMW-GS) و ارزش نانوایی, تعداد 107 نمونه از لاین های پیشرفته گندم دیم بررسی گردید. برای تفکیک زیرواحدهای گلوتنین از تکنیک الکتروفورز پروتئین های ذخیره ای بذر (SDS-PAGE) استفاده شد و در نهایت 12 زیر واحد در سه مکان ژنی Glu-B1, Glu-A1, Glu-D1 شناسایی گردید. در چهار تا از لاین ها زیرواحدهای 7*+8 شناسایی گردید که زیرواحد 7* به عنوان یک نوار جدید از تحرک نسبی بیشتری نسبت به زیرواحد 7 برخوردار بود. برای بررسی دقیق تر نقش مکان ژنی Glu-B1 , نمونه هایی که از لحاظ زیر واحدهای موجود در Glu-D1, Glu-A1 یکسان ولی از نظر زیرواحدهای موجود در Glu-B1 تفاوت داشتند, تجزیه و تحلیل شدند. ضمنا ارزش نانوایی نمونه های مورد بررسی با استفاده از آزمایش حجم رسوب با SDS تعیین گردید. نتایج نشان داد که مکان ژنی Glu-D1, Glu-A1 روی ارتفاع رسوب SDS تاثیر معنی داری دارند. برای صفت مذکور زیرواحدهای 5+10 از مکان ژنی Glu-D1 و 2* مکان ژنی Glu-A1 از سایر زیرواحدها موثرتر بوده و ضریب همبستگی مثبت و معنی داری با ارتفاع رسوب داشتند. در تجزیه رگرسیون گام به گام نیز معلوم شد که به ترتیب زیرواحدهای 7+8, 5+10 و 17+18 وارد مدل شده و در مجموع, 39 درصد تغییرات در ارتفاع رسوب را توجیه می کنند. نتایج بررسی دقیق تر مکان ژنی Glu-B1 نیز نشان داد که زیر واحدهای 17+18 و 7*+8 این مکان ژنی بیشترین تاثیر را روی ارتفاع رسوب داشته و ضریب همبستگی مثبت و معنی داری را با ارتفاع رسوب دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادق زاده، بهزاد، قنادها، محمدرضا، احمدیان تهرانی، پریچهره، عبدمیشانی، سیروس، و سیدطباطبایی، بدرالدین ابراهیم. (1381). تعیین رابطه زیرواحدهای گلوتنین با وزن مولکولی زیاد با کیفیت نانوایی از طریق الکتروفورز. علوم کشاورزی ایران، 33(3)، 535-542. SID. https://sid.ir/paper/429373/fa

    Vancouver: کپی

    صادق زاده بهزاد، قنادها محمدرضا، احمدیان تهرانی پریچهره، عبدمیشانی سیروس، سیدطباطبایی بدرالدین ابراهیم. تعیین رابطه زیرواحدهای گلوتنین با وزن مولکولی زیاد با کیفیت نانوایی از طریق الکتروفورز. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1381؛33(3):535-542. Available from: https://sid.ir/paper/429373/fa

    IEEE: کپی

    بهزاد صادق زاده، محمدرضا قنادها، پریچهره احمدیان تهرانی، سیروس عبدمیشانی، و بدرالدین ابراهیم سیدطباطبایی، “تعیین رابطه زیرواحدهای گلوتنین با وزن مولکولی زیاد با کیفیت نانوایی از طریق الکتروفورز،” علوم کشاورزی ایران، vol. 33، no. 3، pp. 535–542، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/429373/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button