مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,090
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

187
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر گلوکز و اسید آمینه ال – اسپارژین در محیط کشت بر تولید مثل غیر جنسی قارچ عامل بیماری پژمردگی هلندی نارون

صفحات

 صفحه شروع 0 | صفحه پایان 0

چکیده

 تولید اندام های تکثیر غیر جنسی (کرمیوم) قارچ عامل بیماری مرگ نارون در سطح محیط کشت PDA تنها با افزودن قطعاتی از چوب نارون یا عصاره چوب و برخی اسیدهای چرب به محیط امکان پذیر است. با توجه به این که در شاخه های چوب نارون نسبت کربن به نیتروژن 26:1 می باشد و تولید کرمیوم های فروان بر روی چوب نارون مشاهده می گردد بنابراین نیتروژن کم و کربن بالا می تواند در تولید مثل غیر جنسی نقش مهمی داشته باشد. از این رو برای بهینه سازی شرایط تولید کرمیوم تاثیر نسبت های مختلف کربن / نیتروژن بر اساس تغییر در غلظت های قند و اسید آمینه به ترتیب به عنوان منبع کربن و نیتروژن, روی میزان تولید کرمیوم مورد ارزیابی قرار گرفت. به این منظور هفت جدایه Ophiostoma novo-ulmi از درختان نارون در استان گلستان انتخاب شدند. محیط پایه حاوی 10 گرم گلوکز و دو گرم ال – آسپارژین بود که تاثیر نسبت های مختلف C:N با تغییر در غلظت های این دو ماده بررسی شد. نتایج آزمایش نشان داد که با کاهش مقدار کلی گلوکز و نیتروژن همزمان با افزایش میزان گلوکز نسبت به ال- آسپارژین تولید کرمیوم بدون استفاده از قطعات یا عصاره چوب و اسیدهای چرب اولئیک و لینولئیک در محیط کشت افزایش یافت. جدایه ها از نظر تولید کرمیوم در دو گروه قرار گرفتند. در گروه اول محیط بهینه به طور معنی داری باعث افزایش تولید کرمیوم شد در حالی که در گروه دوم تولید کرمیوم همچنان نادر بود. بر اساس طبقه بندی جدایه های مهاجم و غیر مهاجم در بررسی های قبلی میزان تولید کرمیوم می تواند با میزان بیماریزایی جدایه ها ارتباط مستقیم داشته باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شربت خواری، ماهرخ، رضوی، سیداسماعیل، صانعی، سیدجواد، و رهنما، کامران. (1386). اثر گلوکز و اسید آمینه ال – اسپارژین در محیط کشت بر تولید مثل غیر جنسی قارچ عامل بیماری پژمردگی هلندی نارون. علوم کشاورزی و منابع طبیعی، 14(1)، 0-0. SID. https://sid.ir/paper/429750/fa

    Vancouver: کپی

    شربت خواری ماهرخ، رضوی سیداسماعیل، صانعی سیدجواد، رهنما کامران. اثر گلوکز و اسید آمینه ال – اسپارژین در محیط کشت بر تولید مثل غیر جنسی قارچ عامل بیماری پژمردگی هلندی نارون. علوم کشاورزی و منابع طبیعی[Internet]. 1386؛14(1):0-0. Available from: https://sid.ir/paper/429750/fa

    IEEE: کپی

    ماهرخ شربت خواری، سیداسماعیل رضوی، سیدجواد صانعی، و کامران رهنما، “اثر گلوکز و اسید آمینه ال – اسپارژین در محیط کشت بر تولید مثل غیر جنسی قارچ عامل بیماری پژمردگی هلندی نارون،” علوم کشاورزی و منابع طبیعی، vol. 14، no. 1، pp. 0–0، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/429750/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button