مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

893
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

224
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شناسایی ژنوتیپ های متحمل به شوری گندم نان از طریق کشت بافت و آزمون جوانه زنی

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 85

چکیده

 به منظور بررسی ارتباط صفات در محیطهای کشت بافت و آزمون جوانه زنی با تحمل به شوری دو آزمایش به صورت فاکتوریل اجرا گردید. در آزمایش کشت بافت 5 رقم متحمل به شوری شعله, کویر, روشن, سرخ تخم وکارچیا (2) و 3 رقم حساس قدس (2), گاسپارد وچمران (مکاتبات شخصی با موسسه نهال و بذر بخش غلات) استفاده شد و غلظت های 0.77, 0.38, 0 و 1.15 درصد نمک توسط NaCl به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با دو تکرار و دو مشاهده در هر تکرار انجام شد و صفاتی نظیر وزن ترکالوس, تعداد کالوس, اندازه کالوس, میزان سدیم و پتاسیم کالوس اندازه گیری شد. نتایج این آزمایش نشان داد که تنش شوری اعمال شده تاثیری بر وزن ترکالوس ها و تعداد کالوس های تشکیل شده نداشت و با افزایش تنش شوری وزن کالوس ها ثابت باقی ماند. ولی افزایش تنش شوری باعث کاهش اندازه کالوس و افزایش میزان سدیم در بافت کالوس ها شد. صفت پتاسیم و نسبت K+/Na+ برای ژنوتیپ ها و ژنوتیب × شوری معنی دار بود و با بررسی میانگین ارقام مقاوم و حساس مشخص شد که روند تغییرات پتاسیم در کالوس به مقاومت و یا حساسیت ارقام بستگی دارد و از این نکته میتوان در انتخاب غیره مستقیم  ژنوتیپ های متحمل به شوری استفاده کرد. در آزمایش جوانه زنی نیز همان ارقام آزمایش اول ولی با سطوح شوری 0.96, 0.77, 0.58, 0.38, 0.19, 0 و 1.15 درصد نمک به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار بکار گرفته شد. در این آزمایش نیز صفاتی نظیر درصد جوانه زنی, سرعت جوانه زنی, طول کلئوپتیل و طول ریشه چه اندازه گیری شد و در نهایت مشخص شد که ارقام مقاوم سرعت رشد بیشتری دارند. از نتایج حاصل از دو آزمایش می توان به عنوان شاخصهایی در انتخاب ژنوتیپ های متحمل به شوری استفاده کرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

قنادها، محمدرضا، امیدی، منصور، عبدالشاهی، روح اله، و پوستینی، کاظم. (1384). شناسایی ژنوتیپ های متحمل به شوری گندم نان از طریق کشت بافت و آزمون جوانه زنی. علوم کشاورزی ایران، 36(1)، 75-85. SID. https://sid.ir/paper/429967/fa

Vancouver: کپی

قنادها محمدرضا، امیدی منصور، عبدالشاهی روح اله، پوستینی کاظم. شناسایی ژنوتیپ های متحمل به شوری گندم نان از طریق کشت بافت و آزمون جوانه زنی. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1384؛36(1):75-85. Available from: https://sid.ir/paper/429967/fa

IEEE: کپی

محمدرضا قنادها، منصور امیدی، روح اله عبدالشاهی، و کاظم پوستینی، “شناسایی ژنوتیپ های متحمل به شوری گندم نان از طریق کشت بافت و آزمون جوانه زنی،” علوم کشاورزی ایران، vol. 36، no. 1، pp. 75–85، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/429967/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button