مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

607
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تغییرات فصلی ترکیب شیمیایی و سطوح اسیدهای چرب در تخمدان ماهیان کپور دریایی حوضه جنوب شرقی دریای خزر (سال 1386-1387)

صفحات

 صفحه شروع 151 | صفحه پایان 160

چکیده

 در این تحقیق, ترکیب شیمیایی و سطوح اسیدهای چرب گناد (تخمدان) کپور معمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی قرار گرفت. پروتئین, لیپید, ترکیب اسیدهای چرب و رطوبت محتوای تخمدان در کپور دریایی در 4 فصل سال (تابستان, پاییز و زمستان سال 1386 و بهار (1387 تعیین شد. آزمایشات مورد نظر بر روی تخمدان 10 ماهی, در هر فصل انجام گرفت. میانگین (±انحراف استاندارد) ضریب گنادوسوماتیک ماهیان دریایی در طول سال 7.53±5.02 بود. ترکیب تقریبی تخمدان در طول سال بترتیب: لیپید 8.06±2.20؛ پروتئین 23.26±4.85؛ رطوبت 67.12±3.85 تعیین شد. لیپید محتوای تخمدان ماهی کپور دریایی از تابستان تا بهار افزایش یافت (تابستان 6.875±0.53؛ پاییز 7.07±2.12؛ زمستان 7.96±1.22؛ بهار (9.44±3.62, پروتئین از تابستان تا بهار افزایش یافت (تابستان 12.92±0.09؛ پاییز 23±1.32؛ زمستان 25.16±0.63؛ بهار (27.11±0.63 در حالیکه رطوبت از تابستان تا بهار کاهش یافت (تابستان 75.235±1.75؛ پاییز 68.25±2.28, زمستان 65.685±0.40؛ بهار (63.43±0.11. تغییرات پروتئین و رطوبت محتوای تخمدان در طول سال معنی دار بود (P<0.05), اما لیپید محتوای تخمدان در طول آزمایش تغییر معنی داری نداشت (P>0.05). اسیدهای چرب اشباع و چند غیراشباع از تابستان تا بهار (فصل تخمریزی) افزایش یافتند, اسیدهای چرب اصلی محتوای گناد کپور دریایی بترتیب اولئیک (C18:1), پالمتیک (C16:0), دکوزاهگزانوئیک (C22:6 DHA), پالمیت اولئیک (C16:1), آراشیدونیک اسید (C20:4), استئاریک (C18:0), اکوزاپنتاانوئیک (C20:5 EPA) و لینولئیک (C18:2) بودند. لیپید, پروتئین و اسیدهای چرب امگا 3 طی بلوغ تخمک افزایش یافتند. به نظر می رسد این منابع انرژی در رشد جنینی مورد نیاز هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    یگانه، سکینه، شعبان پور، بهاره، حسینی، هدایت، ایمان پور، محمدرضا، شعبانی، علی، معینی، مهنار، و مطلبی، عباسعلی. (1388). تغییرات فصلی ترکیب شیمیایی و سطوح اسیدهای چرب در تخمدان ماهیان کپور دریایی حوضه جنوب شرقی دریای خزر (سال 1386-1387). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 18(1)، 151-160. SID. https://sid.ir/paper/4306/fa

    Vancouver: کپی

    یگانه سکینه، شعبان پور بهاره، حسینی هدایت، ایمان پور محمدرضا، شعبانی علی، معینی مهنار، مطلبی عباسعلی. تغییرات فصلی ترکیب شیمیایی و سطوح اسیدهای چرب در تخمدان ماهیان کپور دریایی حوضه جنوب شرقی دریای خزر (سال 1386-1387). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1388؛18(1):151-160. Available from: https://sid.ir/paper/4306/fa

    IEEE: کپی

    سکینه یگانه، بهاره شعبان پور، هدایت حسینی، محمدرضا ایمان پور، علی شعبانی، مهنار معینی، و عباسعلی مطلبی، “تغییرات فصلی ترکیب شیمیایی و سطوح اسیدهای چرب در تخمدان ماهیان کپور دریایی حوضه جنوب شرقی دریای خزر (سال 1386-1387)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 18، no. 1، pp. 151–160، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/4306/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا