Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

985
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

230
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سطوح مختلف کلسیم و ویتامین D3 بر صفات کیفی پوسته تخم مرغ

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 155

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی اثر پنج سطح 3.06, 3.23, 3.4, 3.57 و 3.74 درصد کلسیم و سطح 2000, 2200 و 2400 واحد بین المللی ویتامین D3 در کیلوگرم جیره, بر صفات کیفی پوسته تخم مرغ به اجرا درآمد. آزمایش در یک طرح کاملا تصادفی, در چارچوب آزمایش فاکتوریل 3 ´ 5, که جمعا 15 تیمار آزمایشی را تشکیل دادند, صورت گرفت. تعداد 240 قطعه مرغ 26 هفته ای لگهورن سفید از سویه های لاین W36 به 60 واحد آزمایشی تقسیم شدند, به طوری که هر تیمار چهار تکرار داشت. مدت آزمایش 90 روز بود. در پایان آزمایش مرغ ها 38 هفته سن داشتند.نتایج نشان داد که افزایش کلسیم جیره سبب افزایش معنی داری (P<0.05) در مقاومت پوسته, ضخامت پوسته و درصد پوسته شد. در سطح 3.06درصد کلسیم, کلسیم پوسته به طور معنی داری (P<0.05) افزایش یافت, اما کلسیم جیره اثر معنی داری بر درصد خاکستر پوسته نداشت. ویتامین  D3اثر معنی داری بر درصد خاکستر و کلسیم پوسته نداشت, اما مقاومت پوسته, ضخامت و درصد پوسته به طور معنی داری (P<0.05) با سطح 2400 واحد بین المللی در کیلوگرم جیره افزایش یافتند. مقدار کلسیم پلاسما به طور معنی داری (P<0.05) با افزایش ویتامین D3 افزایش نشان داد. اثر متقابل کلسیم و ویتامین D3 بر مقاومت پوسته, ضخامت پوسته, درصد پوسته و کلسیم پلاسما معنی دار بود (P<0.05). هم بستگی معیارهای کیفی پوسته و معیارهای خون نیز با کلسیم و ویتامین D3 جیره معنی دار بود (P<0.05).

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افشارمنش، محسن، پوررضا، جواد، و سمیع، عبدالحسین. (1380). بررسی تاثیر سطوح مختلف کلسیم و ویتامین D3 بر صفات کیفی پوسته تخم مرغ. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 5(2)، 147-155. SID. https://sid.ir/paper/433451/fa

    Vancouver: کپی

    افشارمنش محسن، پوررضا جواد، سمیع عبدالحسین. بررسی تاثیر سطوح مختلف کلسیم و ویتامین D3 بر صفات کیفی پوسته تخم مرغ. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1380؛5(2):147-155. Available from: https://sid.ir/paper/433451/fa

    IEEE: کپی

    محسن افشارمنش، جواد پوررضا، و عبدالحسین سمیع، “بررسی تاثیر سطوح مختلف کلسیم و ویتامین D3 بر صفات کیفی پوسته تخم مرغ،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 5، no. 2، pp. 147–155، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/433451/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا