مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,430
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,876
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر روشهای بسته بندی (معمولی و اتمسفرهای اصلاح شده) بر قابلیت نگهداری گوشت تازه و سرد نیمچه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 22

چکیده

 با توجه به محدودیت قابلیت نگهداری گوشت تازه در دمای بالای صفر درجه سانتیگراد و اهمیت حفظ کیفیت آن تا هنگام مصرف, محققین به دنبال روشهایی هستند که ضمن افزایش زمان نگهداری, بتوانند گوشت را به صورت تازه و سرد و با حفظ کیفیت خوراکی مطلوب به دست مصرف کننده برسانند. یکی از مهمترین روشها در این زمینه, بسته بندی در اتمسفر اصلاح شده می باشد که در برخی از کشورهای خارجی تحقیقات زیادی در این رابطه بویژه بر روی گوشت قرمز انجام داده اند. لیکن در رابطه با بسته بندی گوشت طیور بالاخص گوشت نیمچه های گوشتی در اتمسفر اصلاح شده کارهای تحقیقاتی کمتری به چشم می خورد, بخصوص آنکه در کشور ما بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده در صنایع گوشت و فرآورده های آن تا به حال به کار گرفته نشده و اکثر تولید کنندگان تنها از بسته بندی بسیار ابتدایی به منظور بسته بندی گوشت تازه استفاده می کنند. در این تحقیق, تاثیر 4 روش بسته بندی معمولی و استفاده از سه نوع اتمسفر اصلاح شده شامل %80N2+%20Co2), %60N2+%40Co2, (%50N2+%50Co2 بر روی زمان نگهداری گوشت تازه و سرد نیمچه های گوشتی مورد مقایسه قرار گرفتند. نمونه های گوشت سینه با چهار روش فوق بسته بندی و در سردخانه با دمای 3 درجه سانتیگراد نگهداری شد. از روز سوم تا روز بیست و یکم, به فاصله هر سه روز یکبار, نمونه ها از سردخانه خارج شده و آزمونهای شیمیایی (TVN, pH) و میکروبی (شمارش کلی میکروبی, شمارش کلیفرم و شمارش کلی باکتریهای بی هوازی) روی آنها صورت پذیرفت. نمونه شاهد نیز بلافاصله پس از ذبح, مورد آزمونهای فوق قرار گرفت. نتایج کلی به دست آمده نشان دادند که در طول دوره نگهداری مقدار pH, TVN, شمارش کلی میکروبی و تعداد کلیفرم گوشت به ترتیب در بسته بندیهای %80N2+%20Co2), %60N2+%40Co2, (%50N2+%50Co2 بر روی زمان نگهداری گوشت تازه و سرد نیمچه های گوشتی مورد مقایسه قرار گرفتند. نمونه های گوشت سینه با چهار روش فوق بسته بندی و در سردخانه با دمای 3 درجه سانتیگراد نگهداری شد. از روز سوم تا روز بیست و یکم, به فاصله هر سه روز یکبار, نمونه ها از سردخانه خارج شده و آزمونهای شیمیایی (TVN, pH) و میکروبی (شمارش کلی میکروبی, شمارش کلیفرم و شمارش کلی باکتریهای بی هوازی) روی آنها صورت پذیرفت. نمونه شاهد نیز بلافاصله پس از ذبح, مورد آزمونهای فوق قرار گرفت. نتایج کلی به دست آمده نشان دادند که در طول دوره نگهداری مقدار pH, TVN, شمارش کلی میکروبی و تعداد کلیفرم گوشت به ترتیب در بسته بندیهای %80N2+%20Co2, %60N2+%40Co2, %50N2+%50Co2 و معمولی کاهش داشته است (P<0.05). در نهایت قابلیت نگهداری گوشت نیمچه ها در دمای 3 درجه سانتیگراد در بسته بندی معمولی تا 6 روز, در بسته بندی %80N2+%20Co2 تا 9 روز و در بسته بندیهای %60N2+%40Co2, %50N2+%50Co2 تا 15 روز برآورد شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کامکار، ابوالفضل، رضایی مجاز، مهران، و پژند، نوروزعلی. (1380). مقایسه تاثیر روشهای بسته بندی (معمولی و اتمسفرهای اصلاح شده) بر قابلیت نگهداری گوشت تازه و سرد نیمچه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 56(3)، 17-22. SID. https://sid.ir/paper/433960/fa

    Vancouver: کپی

    کامکار ابوالفضل، رضایی مجاز مهران، پژند نوروزعلی. مقایسه تاثیر روشهای بسته بندی (معمولی و اتمسفرهای اصلاح شده) بر قابلیت نگهداری گوشت تازه و سرد نیمچه های گوشتی. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1380؛56(3):17-22. Available from: https://sid.ir/paper/433960/fa

    IEEE: کپی

    ابوالفضل کامکار، مهران رضایی مجاز، و نوروزعلی پژند، “مقایسه تاثیر روشهای بسته بندی (معمولی و اتمسفرهای اصلاح شده) بر قابلیت نگهداری گوشت تازه و سرد نیمچه های گوشتی،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 56، no. 3، pp. 17–22، 1380، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/433960/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button