مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,533
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

327
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

4

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی خصوصیات کمی و کیفی لاین های اصلاحی، ارقام زراعی و بومی گندم نان به روش تجزیه و تحلیل چند متغیره

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 102

چکیده

 در این پژوهش خصوصیات کمی و کیفی 90 لاین اصلاح شده و 55 رقم زراعی و بومی گندم نان, در قالب طرح آگمنت به همراه 3 شاهد و به روش تجزیه و تحلیل های چند متغیره مورد ارزیابی قرار گرفتند. دوازده خصوصیت مورفولوژیک و زراعی شامل عملکرد و اجزای آن و هشت صفت مرتبط با کیفیت نانوایی از جمله درصد پروتئین و حجم رسوب با SDS اندازه گیری و بررسی شدند. نتایج حاصل از تجزیه مولفه های اصلی حاکی از نقش 7 مولفه در توجیه 77 درصد از تنوع کل داده ها بود. مولفه دوم در ارتباط با صفات کیفی از جمله حجم رسوب با SDS و درصد پروتئین بود. عملکرد دانه و اجزای عملکرد سهم عمده ای را در مولفه ششم داشتند. نتایج مطالعه همبستگی بین صفات زراعی و کیفی بر رابطه مستقیم زودرسی با کیفیت نانوایی و رابطه معکوس بین عملکرد دانه و درصد پروتئین دلالت داشت. متغیرهای متعارف اول و دوم صفات کیفی به طور مستقیم در ارتباط با کیفیت و کمیت پروتئین بودند. متغیر متعارف دوم صفات زراعی بر رابطه منفی اجزای عملکرد دانه تاکید داشت و در متغیر متعارف دوم صفات مرتبط با عملکرد نقش داشتند. در رگوسیون مرحله ای برای گزینش صفات توجیه کننده عملکرد پروتئین, چهار صفت عملکرد دانه, حجم رسوب زلنی, درصد جذب آب و وزن دانه در سنبله با درجه تبیین 87.26 درصد از کل تنوع نقش داشتند. تجزیه خوشه ای صفات مورد مطالعه را در سه گروه طبقه بندی کرد و صفات زراعی و مرتبط با کیفیت را مجزا نمود. همچنین تجزیه خوشه ای ژنوتیپ ها بر اساس صفات کیفی و زراعی توانست لاین های اصلاح شده و ارقام زراعی و بومی را در گروه های مختلف قرار دهد. ارقام بومی از لحاظ صفات مرتبط با اجزای عملکرد دانه و کیفیت پروتئین ظرفیت بالایی داشتند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شاهین نیا، فهیمه، و رضایی، عبدالمجید. (1381). ارزیابی خصوصیات کمی و کیفی لاین های اصلاحی, ارقام زراعی و بومی گندم نان به روش تجزیه و تحلیل چند متغیره. علوم کشاورزی ایران، 33(1)، 89-102. SID. https://sid.ir/paper/435009/fa

    Vancouver: کپی

    شاهین نیا فهیمه، رضایی عبدالمجید. ارزیابی خصوصیات کمی و کیفی لاین های اصلاحی, ارقام زراعی و بومی گندم نان به روش تجزیه و تحلیل چند متغیره. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1381؛33(1):89-102. Available from: https://sid.ir/paper/435009/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه شاهین نیا، و عبدالمجید رضایی، “ارزیابی خصوصیات کمی و کیفی لاین های اصلاحی, ارقام زراعی و بومی گندم نان به روش تجزیه و تحلیل چند متغیره،” علوم کشاورزی ایران، vol. 33، no. 1، pp. 89–102، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/435009/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button