مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

942
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

639
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

گروه بندی ژنوتیپ های لوبیای قرمز بر اساس ارتباط صفات مختلف کمی و کیفی با استفاده از روش های آماری چند متغیره

صفحات

 صفحه شروع 178 | صفحه پایان 190

چکیده

 به منظور بررسی رابطه بین برخی صفات کمی و کیفی موثر بر عملکرد دانه, 15 ژنوتیپ لوبیا قرمز در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی کرج در سال 1383 کشت و پس از انجام یادداشت برداری های لازم تجزیه و تحلیل چند متغیره بر روی صفات مورد اندازه گیری انجام گرفت. تجزیه واریانس داده ها نشان داد که تنوع ژنتیکی بالایی برای صفات مورد نظر در میان ژنوتیپ های لوبیا قرمز وجود داشت. در تجزیه رگرسیون گام به گام هفت صفت کمی وارد مدل شدند که در برگیرنده کمیت دانه و مرفولوژی بوته بودند. در میان این صفات وزن غلاف و طول میانگره با بالاترین ضرایب همبستگی به ترتیب دارای اثر مستقیم 1.605 و -1.302 بودند. در تجزیه عامل ها 89 درصد تغییرات کل بوسیله هشت عامل توجیه شد که این عوامل به دو دسته عوامل اولیه شامل صفات کمی مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی موثر بر عملکرد دانه و عوامل ثانویه در برگیرنده صفات موثر بر کیفیت پخت دانه همچون قابلیت زودپزی و فرم بوته تقسیم شدند. در تجزیه خوشه ای پانزده ژنوتیپ به سه گروه متمایز تقسیم شدند. ژنوتیپ KS31169 دورترین قرابت را با بقیه ژنوتیپ ها داشت و پیش بینی می شود که تلاقی آن با ژنوتیپ های گروه اول بهترین دورگ ها را تولید و در نسل های در حال تفرق و تفکیک تنوع قابل توجهی را جهت انتخاب برای به نژادگر فراهم کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، آذر، بی همتا، محمدرضا، سلوکی، محمود، و دری، حمیدرضا. (1387). گروه بندی ژنوتیپ های لوبیای قرمز بر اساس ارتباط صفات مختلف کمی و کیفی با استفاده از روش های آماری چند متغیره. مجله علوم زراعی ایران، 10(2 (پیاپی 38))، 178-190. SID. https://sid.ir/paper/57441/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی آذر، بی همتا محمدرضا، سلوکی محمود، دری حمیدرضا. گروه بندی ژنوتیپ های لوبیای قرمز بر اساس ارتباط صفات مختلف کمی و کیفی با استفاده از روش های آماری چند متغیره. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1387؛10(2 (پیاپی 38)):178-190. Available from: https://sid.ir/paper/57441/fa

    IEEE: کپی

    آذر محمدی، محمدرضا بی همتا، محمود سلوکی، و حمیدرضا دری، “گروه بندی ژنوتیپ های لوبیای قرمز بر اساس ارتباط صفات مختلف کمی و کیفی با استفاده از روش های آماری چند متغیره،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 10، no. 2 (پیاپی 38)، pp. 178–190، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/57441/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button